Spartips á la Twitter. Del 3

Välkommen till del 3 i miniserien ”Spartips á la Twitter”!

Har du inte läst alla tipsen så finns de här:

Del 1
Del 2
Del 4
Del 5
Del 6
Del 7
Del 8
Del 9
Del 10

Följer ni mig inte på Twitter så klicka här och följ!

Vill du fylla på Twittertråden med spartips så klicka här!

Tipsen

Varje Twitterprofil är länkade till deras profilsida. Passa på att följa dem också ifall du gillar deras tips. Jag har sållat lite bland alla tips och kanske vänt på några ord hit och dit, tanken är iaf att tipset från de olika profilerna ska komma fram.

Intressant tips. Jag har alltid följt instruktioner och det mamma lärt mig när det gäller sånt här. Men Jimmy får mig att inse att det faktiskt finns några kronor att spara här. Du kanske inte blir rik på det men helt klart är det sparad krona och inget som drar ner på livskvaliteten. Det finns många vardags grejer som går att dra ner på. Skippa eller ta mindre sköljmedel, mindre tvättmedel, en halv tablett i diskmaskinen, slösa inte med tvål och schampo i duschen, fundera på hur mycket toalettpapper du använder efter ett besök på skithuset. Vi som är fyra i hushållet så är det klart att allt detta kan ge lite pengar på ett år.

  • Tävla med dig själv! Utmana dig själv (eller kanske en kompis) att dra ner på sina kostnader för att spara beloppet. Sparkjolen

Bra tips, för mig känner jag att det är svårt att hitta en kompis att tävla med eller utmana. Kanske du har någon vän som skulle vara bered att anta utmaningen. Men att utmana mig själv kanske kan vara något. Ser en del på Twitter som kör så kallade snålmånader. Alltså att dra in på så mycket det bara går under en månad. Har nämnt det i förbifarten för Mamma betalar? men det var inte direkt glädjerop kring detta. Ska se om det inte går att övertala henne och kanske ta en snålmånad i höst. Vore väldigt kul att testa och jag skulle gå all in och se hur mycket det går att spara.

Återigen ett tips som har med mat att göra. Att planera sin matsedel är viktigt för ekonomin. Att sedan göra det efter butikernas erbjudanden är ju ännu bättre för plånkan. Lite mer åt det extrema spartipset men har du tiden och drivet att spara så är detta inte dumt. Jag tycker att det viktigaste steget är att först börja planera matsedeln, veckovis eller månadsvis. Vill du sedan ta steget och spara mer pengar så är det bara att börja lusläsa reklamen på söndagarna och veckohandla efter erbjudanden och anpassa matsedeln efter det.

Detta var del 3 i miniserien ”Spartips á la Twitter”. Hoppas ni blivit inspirerad till att spara in pengar på något. Det har iaf jag blivit.

Vill du fylla på Twittertråden så klicka här och skriv in ditt tips!

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x