Bredbandsförhandling igen

Fasta kostnader ska hållas så låga som möjligt!

Såg att mitt förhandlade bredbandspris skulle försvinna 1/8. Trodde det skulle gälla fram till hösten men var tydligen förra sommaren jag ringde och gnällde lite. Blev lite extra sur när jag såg att de höjt priset föregående månad på alla deras abonnemang efter flytten från Bredbandsbolaget till Telenor. Från 199kr till 219kr. 
Jag lyckades senast förhandla ned priset från 389kr/månad till 199kr/månad. Riktigt bra. Dock så var jag tvungen att gå från 100/100 Mbit/s till 100/10 Mbit/s. Efter som jag inte bryr mig om uppladdningshastigheten så gjorde det mig ingenting. 
I inlägget Sänk dina fasta utgifter! Hur jag sänkte priset på bredbandet. Kan du läsa om hur jag gjorde för att sänka priset med nästan 50% förra gången det begav sig.

Bredband

Ett väldigt bra spartips är att se över sina fasta utgifter. Jag skulle nog säga att bredband är något alla behöver. Det ingår i ett hushåll idag. Därför räknar jag det som en fast utgift för mitt hem. Det finns valmöjligheter när det gäller bredband, bland annat så finns det en väldig massa olika hastigheter.
Lägre hastighet = billigare.
Här får du välja det som passar i ditt hushåll. Streamar ni mycket tv, spelar spel osv. Kanske en högre hastighet är viktigt. Vi klarar oss gott och väl på 100/10.
Det finns också en massa olika leverantörer att välja på, dessa har olika priser. Det kan också variera i olika städer om du har tillgång till stadsnät.

Jag har haft Bredbandsbolaget (numera Telenor) i säkert över 12 år. Var otrogen under 1 år med ett annat bolag. De var lite billigare men det var för mycket problem så vi bytte tillbaka trots att Bredbandsbolaget var dyrare.

Jag tänker inte betala 359kr/månad för 100/10 Mbit/s

Det är ett hutlöst överpris Telenor tar för sitt bredband. 
Visserligen funkar alltid tjänsten och kundservice där är alltid bra. Om det mot förmodan blir något strul med internet så har jag blivit ersatt för det. Minns att det var något fel för många år sedan. Då fick vi 300kr rabatt på fakturan. Perfekt.
Men tycker ändå inte att det är värt 359kr.

Jag gjorde som senast att jag jämförde olika priser på jämförelsesajter. Det billigaste priset hittade jag på Bredband2. 210kr/månad. Ett bra pris för 100/10 Mbit/s. 
De hade ett schysst erbjudande för nya kunder så där hade det gått att spara en del pengar. Men min senaste erfarenhet av Bredband2 var allt annat än schysst. Långa kötider på kundservice men framförallt var det ofta strul med bredbandet. Så trots att det kunde ha varit en bra deal att byta till dem så var jag egentligen inte så sugen.
Jag ringde istället upp Telenor (tidigare Bredbandsbolaget).
Började med att berätta hur nöjd jag varit som kund under alla dessa år. MEN jag tänker inte betala deras listpris. Jag berättade vad Bredband2 kunde erbjuda. 
Jag lyckades enkelt, utan krångel få ner mitt nuvarande pris på 219kr till 209kr i månaden. 
Jag fortsätter vara en nöjd kund i 12 månader till 😍
Så jag gick från en prishöjning på bredbandet med en månadskostnad på 359kr till att under 12 månader betala 209kr i månaden.

Det lönar sig att förhandla! Och det är ganska kul dessutom.

Jag uppmanar er alla att ringa runt till alla företag ni är kunder hos. De vill ofta ha er kvar och det finns marginal i priserna att ta av. Kolla på Compricer (Affiliate). Där kan du jämföra allt från bilförsäkring, elpriser och bolån.

Annons från Compricer

 

Vad betalar du för ditt bredband?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Aktiepappa!
Ja det är en slogan som borde finnas på allas läppar. Jag själv borde ha lärt mig den mycket tidigare. Det är aldrig försent att lära en gammal hund att sitta.

Pratade med en vän igår. De är 2 i hushållet och sitter på en 250/100 uppkoppling som de betalar 499kr/månad. Jag fick honom att byta till lägre hastighet och förhandla priset.

Tror det är få som verkligen aktivt försöker hålla låga fasta kostnader.
Det budskapet måste spridas mer!!
/Pappa Betalar?

Aktiepappa

Jag älskar verkligen din underrubrik: "Fasta kostnader ska hållas så låga som möjligt!" Med det för ögonen skulle de allra flesta familjer i det här landet kunna vara miljonärer.

Aktiepappa – en blogg om ekonomi och aktier

Pappa betalar?

Hej Minimalistspararen!
Vi kan sitta med 3 enheter och streama utan problem (har inte testat med fler enheter). Jag vet inte riktigt var gränsen går när man behöver bättre uppkoppling.
Den i kundservice jag pratade med frågade hur vi använda bredbandet men försökte inte öka upp det. Han tyckte det lät som vi hade rätt nivå.

Minimalistspararen

För de flesta är det verkligen värt att inte ha för snabbt bredband. För en stor familj där alla streamar högupplöst samtidigt kanske det kan vara värt med högre än 100/10, men jag tror att väldigt många har snabbare och dyrare bredband än de behöver. När man pratar med kundservicen hos bredbandsbolagen försöker de verkligen trycka på en högre hastighet än man behöver.

Pappa betalar?

Så sant!

Casette

Inflationen slår mot oss alla 😉

Pappa betalar?

Satt och räkna på en rolig grej.
Om jag köper aktier i Telenor för de 1 800kr per år jag sparar på förhandlingen. Då får jag med dagens kurs ca 9 aktier per år. De ger ca 78kr i utdelning årligen. Utan ränta på ränta och samma kurs och samma utdelning tar det 34 år att få Telenors utdelning att betala Telenors bredband. Förutsatt att jag får samma pris för bredbandet livet ut.

Mycket osannolikt att priset blir det samma men ändå en kul tanke.

Jag kommer inte spara mer eftersom jag redan haft en bra rabatt sedan tidigare. Egentligen har ju faktiskt priset blivit 10kr dyrare för mig varje månad.
/Pappa betalar?

Stojko invest

Klart värt att ringa leverantörerna och diskutera priset. Fin besparing också, blir det nya aktier för pengarna du nu sparar?

Pappa betalar?

Hej Casette!
Ja det gäller att ligga på. Skönt att slippa förhandlingarna. Brukar ofta vara ett bra avtal med föreningar.

Ja visst är det ändå kul att förhandla 🙂

Casette

Bra, det är så dem ska tas! 😉

Mitt bredband ingår i föreningens månadsavgift, så det känns bra att veta att vi som stor motpart redan har förhandlat klart med leverantören.

Men visst är det kul att förhandla! 🙂

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x