Bunkra, storköp när du handlar!?

Hög inflation den senaste tiden gör att mycket blivit dyrt för oss konsumenter, att bunkra när något är billigt känns mer aktuellt än någonsin.

Jag vet inte hur det är med er men för egen del vill jag helst inte betala mer än jag måste för olika produkter, livsmedel osv. Jag har inga problem att leta runt lite när jag ska köpa något via internet. Kikar då ofta in på Prisjakt och jämför priser. Förutom det så vill jag också ha cashback på köpet om det är möjligt.
Bästa cashbacksidorna, Reward Network och Refunder.

Så för att hitta bästa priset så kollar jag en jämförelsesajt för att hitta billigaste priset. Efter det kikar jag om det går att hitta företaget jag ska handla från på en cashbacksida. Har jag då tur så sparar jag en liten slant på det.

Typiska varor att bunkra

Det mest klassiska varor att bunkra är sådant som håller länge. T.ex toapapper, skulle du hitta ett riktigt bra pris på just toapapper så är det bara att köpa så mycket du kan och har förvaringsplats för. Det går åt förr eller senare.

Burkmat (typ ravioli, det gillar vi och är smidigt att ha hemma), pasta och till viss del sådan som är fryst eller går att frysa.
Lax brukar vi köpa på oss mycket av om det skulle vara bra pris, vilket visserligen är sällan nuförtiden.

Vad brukar vi bunkra?

När det gäller allt förutom just livsmedel så tycker jag att det är skönast och enklast att beställa online. Då kan jag sitta i lugn och ro framför datorn och jämföra priser.
Några varor det funkar bra med är tandkräm. Vi köper alltid Sensodyne tandkräm. Minns när jag lyckades få dem för 16 kr st och beställde då en massa. I efterhand önskar jag att jag hade beställt ännu fler.

Så tandkräm, tvål, duschtvål, schampo och annat duschrelatera är bra bunkringsvaror. Tvättmedel, diskmedel och torra livsmedel. T.ex pasta. Funkar utmärkt att köpa mycket av om du hittar ett bra pris.

Jag vill rekommendera att sätta prisbevakningar på produkter du brukar handla. Då får du ett meddelande när priset kommet ner till en gräns du själv sätter. Det funkar superbra på Prisjakt och säkert andra prisjämförelsesajter också.

Vore intressant att höra om det finns något särskilt du brukar bunkra och var hittar du oftast detta? Är det online eller på Rusta t.ex? Ja vad bunkrar du? Ge mig din bunkringslista!

Utan detta beteende hade inte vi varit miljon idag. För mig handlar det inte om att vara snål, det handlar om att göra medvetna val. Jag vill lägga pengar på saker som ger mervärde för mig. Därför behöver jag spara in pengar på saker som inte ger mervärde. Det är detta inlägg ett exempel på.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Spargrisen

Bunkrar sånt som är irriterande när det tar slut. Dit hör glödlampor, deodorant och bindor (har tonårsdöttrar som aldrig kan tala om att det är dags att köpa nya).
Favoritknäckebrödmärket som bara finns på ett fåtal ställen numera hittade jag av en slump i en mataffär i veckan. Köpte på mig ganska mycket (kollade datumstämpeln innan, för de är inte goda när de tappar smak).
Och så är vi så gammaldags att vi köper taxfree/bordershop när tillfälle uppkommer. Finwhisky och champagne är trevligt och kan lagras länge.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x