Spartips á la Twitter. Del 10

Välkommen till del 10 i miniserien ”Spartips á la Twitter”!

Har du inte läst de tidigare tipsen så finns de här:
Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Del 6
Del 7
Del 8
Del 9

Följer ni mig inte på Twitter så klicka här och följ!

Vill du fylla på Twittertråden med spartips så klicka här!

Tipsen

Varje Twitterprofil är länkade till deras profilsida. Passa på att följa dem också ifall du gillar deras tips. Jag har sållat lite bland alla tips och kanske vänt på några ord hit och dit, tanken är iaf att tipset från de olika profilerna ska komma fram.

  • Det behöver inte vara så krångligt. Gör en plan och följ den 😊. SnackarGoja

Egentligen solklart men tyvärr kanske det svåraste också. Många gör det krångligt i sina huvuden, därför slutar det ofta med att det inte blir något sparande. Därför tror jag det kan vara bra med handfasta tips på vad du kan göra för att få igång sparandet. När du väl är igång så är det inte krångligt. Skapa då din plan och bah följ den! Sen sitter du där en vacker dag som miljonär.

  • Hitta din plats på jorden – och lev sedan lokalt där! Cykla och gå till skola och jobb, hitta smultronställen och gratis nöjen för fritiden på bekvämt avstånd utan motoriserad transport! FarbrorFri

En legend har talat. Någon som verkligen gått från ord till handling. Inspirerande och bra jobbat. Som spartips är detta såklart ovärderligt. Speciellt om det är en mindre plats där du har nära till allt. Jag själv skulle ha svårt att göra det. Jag vill bo i en stor stad trots att det blir svårare att klara sig utan bil och dyrare nöjen. Cykla till jobbet kan jag trots att det är kring milen. Att jag sedan väljer att ta bilen på vintern det är en kompromiss i sparandet. Det går också att hitta billiga aktiviteter i större städer. Dock väldigt bra tankar från FarbrorFri som tåls att fundera över.

Återanvända saker. Laga din prylar själv. t.ex cykeldäck. Tomas Ehrenstråle

Mycket bra tips. Att återanvända saker känns väldigt viktigt idag. Inte bara för plånboken utan också för miljöns skull!!
Ett exempel kan vara att återanvända kassar när du handlar. Jag köper t.ex aldrig kassar på ICA längre. Några kronor per tillfälle på affären blir en del på ett år.
Laga cykeldäck eller annat som är trasig, det är ofta dyrt att laga prylar. Försök själv. Har en kompis som inte kan något om bilar. Han lyckades byta bilbatteri på en Peaugot med hjälp av YouTube.

Detta var del 10, den sista i miniserien ”Spartips á la Twitter”. Hoppas ni blivit inspirerad till att spara in pengar på något. Det har iaf jag blivit.

Vill du fylla på Twittertråden så klicka här och skriv in ditt tips!

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x