Spartips á la Twitter. Del 1

De bästa spartipsen från Twitteranvändarna

Twitter

Twitter är en riktigt bra plats att diskutera sparande på. Jag slängde ut en fråga om de bästa spartipsen. Så många bra spartips blev det!

Just nu läser du det första av totalt 10 blogginlägg med grymma spartips.

Här är alla andra inlägg i serien. Twitters bästa spartips.

Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Del 6
Del 7
Del 8
Del 9
Del 10

Följer ni mig inte på Twitter så klicka här och följ!

Vill du fylla på Twittertråden så klicka här och skriv in ditt tips!

Tipsen

Varje Twitterprofil är länkade till deras profilsida. Passa på att följa dem också ifall du gillar deras tips. Jag har sållat lite bland alla tips och kanske vänt på några ord hit och dit, tanken är iaf att tipset från de olika profilerna ska komma fram.

  • Börja med att se vad du spenderar pengar på, 6 mån tillbaka. Sätt upp en realistisk budget. För kassabok. Justera. Fortsätt följa upp. Har du inte koll på kassaflödet är andra spartips rätt onödiga. SnackarGoja, Aktiesnoken,

Summera din ekonomi skapa sedan en budget.

Jättebra tips. Kanske det viktigaste så vi börjar med det. Titta via din kortutgivares hemsida på kontoutdraget. Vad lägger du alla dina pengar på? Är det något som sticker ut? Är det något som känns orimligt? Finns det poster på kontoutdraget som inte ger mervärde i ditt liv?  Börja där.
Kan jag dra ner på något utan att förlora livskvalitet? Lägg de pengarna på sparandet istället. Följ upp och fortsätt justera onödiga poster.
Som SnackarGoja skriver så är andra spartips onödiga om du inte har koll på kassaflödet. Sedan är det bara att göra samma sak igen, och igen, och igen. Trägen vinner.
Tack Gojan och Aktiesnoken som skrev ett liknande tips!

 

MatlådaFör mig är detta inte nödvändigt. Jag jobbar i skola och äter pedagogisk lunch varje dag. Sparad krona.
Mamma betalar? däremot har alltid matlåda med sig till jobbet så på det sättet följer vi redan rådet. Här finns det helt klart väldigt många kronor att hämta.
Detta är egentligen ett ganska enkelt sätt att spara pengar på, för du äter väl oftast middag hemma? Då är det bara att laga lite extra middag. Går också göra riktigt ordentliga storkok och frysa in.
Ett självklart råd idag men ändå så viktigt och lätt att göra något åt.

Klipp dig själv eller ta hjälp av någon närstående. Ett spartips som sparar dig mycket pengar.

Önskar verkligen att jag kunde det. Många kronor att spara. Speciellt när vi är fyra personer i hushållet. Jag är dock inte där än i sparsamheten. Känns inte som att jag skulle lyckas och därför känns det jobbigt.
Får se om jag någonsin kommer dit, att det känns okej att försöka själv. Att det är ett bra spartips är det dock ingen tvekan om! Jag får styra ett av barnen till att bli frisör kanske?
Ett kanske lite extremare spartips men alla spartips är välkomna.

Detta var del 1 i miniserien ”Spartips á la Twitter”. Hoppas ni blivit inspirerad till att spara in pengar på något. Det har iaf jag blivit.

Vill du fylla på Twittertråden så klicka här och skriv in ditt tips! Twitters bästa spartips kanske ännu inte finns med!

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Sätt en post-it på dörren.
"Kom ihåg matlåda" 😀

Stojko invest

Bra och enkla tips som sparar pengar i längden. Är själv dålig på att ta med matlådor till jobbet.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x