Spartips á la Twitter. Del 4

Välkommen till del 4 i miniserien ”Spartips á la Twitter”!

Har du inte läst de tidigare tipsen så finns de här:
Del 1
Del 2
Del 3

Del 5
Del 6
Del 7
Del 8
Del 9
Del 10
Följer ni mig inte på Twitter så klicka här och följ!

Vill du fylla på Twittertråden med spartips så klicka här!

Jag fortsätter här att sammanfatta alla tips och skriver också ner några egna tankar kring dem. Jag har länkat alla Twitterprofiler som tipsat också.

Varje Twitterprofil är länkade till deras profilsida, hoppas verkligen inte jag glömt någon. Passa på att följa dem ifall du gillar deras tips. Jag har sållat lite bland alla tips och kanske vänt på några ord hit och dit, tanken är iaf att tipset från de olika profilerna ska komma fram.

  • Höj din månatliga överföring till sparkontot. Tompa

Nu hoppas vi att du kommit igång med ditt sparande.
Då är det ett bra tips att höja din månatliga överföring till sparkontot eller portföljen. Varje löneökning borde vara ett självklart tillfälle att höja sparandet. Det kanske till och med går att höja flera gånger per år. Psykologiskt bra att höja ibland och även om det bara är en hundring en vanlig månad (det kanske inte känns så mycket i plånboken), så betyder det ändå 1 200kr mer i sparande per år. Varje extra krona i månadssparande ger mycket i längden. Något som kan vara värt att testa om du vill höja ditt sparande kan vara att höja överföringen 50 kr varje månad. Troligtvis märker du ingen skillnad i början, när det börjar kännas jobbigt och du inte har pengar kvar att leva ett schysst liv. Då är det dags att stoppa höjningarna. Då har du hittat din gräns för sparandet.

  • Betala allting med ett kreditkort som ger återbäring (minst 1%). Använd aldrig delbetalning, acceptera inga fakturaavgifter. Har gjort så här i många år nu och tycker att det är ett smart att smidigt sätt att spara pengar på. Använder själv Circle K Mastercard, återb blir diesel. Aktieviking

Jag hittade till kreditkortets värld för snart ett år sedan. Jag hade lite svårt att hantera det till en början. Men sedan jag startade bloggen och blivit mer uppmärksam och mån om privatekonomin så är det inga problem med kreditkort, bara fördelar istället.
Kreditkort som ger återbäring är ett bra sätt att spara några kronor varje månad, jag har säkert sparat över 1 000kr på detta, troligtvis lite mer eftersom Preemkortet under 2017 gav 1% återbäring (numera 0,5%). Och jag menar verkligen sparat, för jag har fört över återbäringen till portföljen på Avanza.
Finns en uppsjö av olika varianter. Jag själv använder alltså Preem, de ger 0.5% i cash (Jag vill ha ett kort som ger pengar, annars är risken att det inte blir sparade pengar). Jämför olika kort och se vilka som passar dina behov bäst. Självklart ska kortet vara avgiftsfritt och du ska aldrig delbetala. Hamnar du lätt i delbetalningsfällan så bör du klippa kortet och använda ett vanligt bankomatkort.

Ett av de självklarare spartipsen och ett av det bästa som verkligen ger pengar.
Hittar du inte kärleken att dela ditt boende eller vill du bara inte ha en partner, så finns det andra alternativ för att dela bonde. Det kanske finns någon kompis du kan dela boende med istället. Här finns många kronor att räkna hem om ni är två som delar på en kostnad som ändå måste finnas.
Just boendekostnaden är något som alltid går att se över. Bor jag för stort, finns det likvärdiga hus/lägenheter billigare någon annan stans. Som sagt, mycket pengar att spara på att bo billigt.

Detta var del 4 i miniserien ”Spartips á la Twitter”. Hoppas ni blivit inspirerad till att spara in pengar på något. Det har iaf jag blivit.

Vill du fylla på Twittertråden så klicka här och skriv in ditt tips!

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Näe det går vi något som heter Betalo, dock är det ingen bonus på dessa köp. Så de har jag via autogiro. Men alla tjänster som går att betala med kortet. Ex Vimla drar jag på kortet.

Frilansportföljen

Ja, även jag lockas av att kortet är avgiftsfritt, bara där sparar jag pengar varje år. Betalar du även din hyra och övriga räkningar genom Preemkortet?

// Frilans

Pappa betalar?

Jag gillar preem för att det är gratis. 420 kr är mycket av återbäringen. Du ska nästan handla för 40 000kr bara för att betala årsavgiften.

Preem tycker jag är helt okej.

Frilansportföljen

Att byta kreditkort är något som jag har funderat på ett tag nu, men det har aldrig blivit av. Jag själv använder Mastercard, utan återbäring och med en årsvgift på drygt 250 kr. Som jag förstår det har Preem kortet ingen årsavgift?

Jag hittade information om att American Express Cashback har 1,25% återbäring, dock med en årlig kortavgift på 420 kr.

// Frilans

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x