Om mig

Vem är Pappa Betalar?

 1. Pappa Betalar?, bloggare och en helt vanligt familjefar

  Pappa betalar? är en helt vanlig pappa som nu börjar närma mig 40 år. Boende i Västerås.
  Inte den klassiska ekonomibloggaren som eftersträvar hög sparkvot och vill pensionera sig så fort det bara går.
  Jag strävar efter att ha en sund ekonomi trots att familjen inte är höginkomsttagare. Förhoppningen är att skrivandet, tänkandet och hjälpen/inputen från er läsare kan få vår familj att öka sparandet och fokusera på viktigare saker än konsumtion.

  Intresset för sparande, aktier och fonder kom sommaren 2016. Ett intresse som verkligen inte funnits där förut. Jag har alltid haft en överföring på några hundringar kronor till någon fond banken valt men det var i princip det ända som sparades innan 2016.
  Intresset för sparande och privatekonomi började när jag var hemma under en längre sjukskrivning. Gick in i väggen efter en ohållbar arbetsmiljö. Rehabiliterades under ca 1 1/2 år men insåg under tiden att det inte gick att vara kvar på arbetsplatsen. Idag jobbar jag på en skola. Tjänar inga stora pengar på min deltidstjänst (85%) men nu trivs jag bra med mitt jobb.
  Under perioden hemma hittade jag in på en hel del bloggar. Ni ser dem till höger här på bloggen. Tack vare alla dem har jag själv fått intresse av att skriva mina tankar. De jag fastnade mest för då var:
  Frihetsmaskinen
  Kronan till miljonen
  Aktiepappa

  Har fru och 2 barn. Viktigt att kunna umgås mer med dem och på det sättet så är kanske pengar inte så dumt 🙂

  Jag startade denna blogg för att själv få en bättre koll på privatekonomin. Det har jag lyckats med men jag fortsätter att fundera över vardagsekonomi, vad vi gör med våra pengar? Måste vi konsumera så mycket? Vad gör oss lyckliga?

  Jag rekommenderar dig att kika in på sidan:
  Ny på bloggen, kika här!

  /Pappa betalar?