Min portfölj

Här visar jag upp alla mina innehav. 

Portfölj
Aktier

Mina aktier

Här kan du se alla mina aktier. De är uppdelade i tre portföljer.
Behåll, för mina långsiktiga innehav. 
Lek, mina kortsiktiga affärer.
Utland, ett KF med mina utländska innehav.

 

Fonder

Här listar jag mina fonder. I dagsläget är det små innehav men tanken är att vikta upp fonderna så att de i slutändan närmar sig 50% av mitt totala investerade belopp.

Fonder
Onoterat

Onoterat

Här ser ni mina onoterade innehav. 
Spiltan Investmentbolag som handlas på Pepins.
Ett litet innehav i Nordic Mines som avnoterades för många år sedan, nu har det gått i konkurs och jag ser detta som en läxa i att veta vad du investerar i. 

Bolåneportföljen

Sommaren 2020 startade jag bolåneportföljen. Det var nämligen möjligt att pausa amorteringen under pandemin, jag tog tillvara på det och de 5 000 kr som i vanliga amorteras har istället gått till bolåneportföljen. Här investeras de mestadels i preffar och d-aktier, men en liten skvätt i fonder och ETF:er.

Vill du läsa mer om detta kan du läsa dessa inlägg.
En ny portfölj, bolåneportföljen.
Hur går det för bolåneportföljen?

Utveckling bolåneportföljen
Bolåneportföljen
Bolåneportföljen

Fonder hos Savr

Sedan 2020 har jag haft ett konto hos Savr. En uppstickare som fokuserar på att ha så låg avgift som möjligt på fonderna. Just nu är de det bästa alternativet om du vill ha billigare fondavgifter. Hemsidan har en del att önska men eftersom jag gillar dem så sparar jag 100 kr i månad och skulle hemsidan bli bättre kan jag tänka mig att öka detta.

Savr avkastning

Alternativa investeringar

En alternativ investering jag valt är SaveLend. Här bygger du en egen kreditportfölj. SaveLend erbjuder investeringar i konsumentkrediter, företagslån, fakturaköp och inkassoprtföljer. Avkastningen har senaste tiden legat på strax över 10%, före skatt. 

Lendify avkastning
Lendify lån

Hos Lendify lånar du ut pengar till privatpersoner. Jag har haft ett konto ett bra tag hos Lendify. Tyvärr är räntan oerhört låg vilket gör att Lendify inte kan ta så hög ränta på sina lån. Det påverkar mig som investerare och som du ser ligger min snittränta på 5,62% vilket är efter Lendify’s avgift men före skatt. Jag behåller mina pengar på plattformen men sätter inte in mer pengar. En ränta under 6% är för dåligt, helst vill jag ha en ränta närmare 8% för att jag ska börja spara ordentligt här.