Min portfölj

Här visar jag upp mina innehav. Det som saknas är frugans fonder och aktier, räntesparande och barnsparande.

Se detta enbart som inspiration. Min portfölj passar säkert inte in i din riskprofil.

Uppdaterad 2024-01-16

Portfölj

Mina aktier

Här kan du se alla mina aktier. De är uppdelade i fyra portföljer.
-Behåll, för mina långsiktiga innehav. 
-Lek, mina kortsiktiga affärer.
-Behåll Utlandet, ett KF med mina utländska innehav.
-Aktie och fondkontot, aktier för de riktigt långsiktiga innehaven, i dagsläget Spiltan Investmentbolag. 

 

Fonder

Här listar jag mina fonder. Fokus är att lägga mer pengar i fonder framöver så att de i slutändan närmar sig 50% av mitt totala investerade belopp. Idag är det ca 18%.

Bolåneportföljen

Sommaren 2020 startade jag bolåneportföljen. Det var nämligen möjligt att pausa amorteringen under pandemin, jag tog tillvara på det och de 5 000 kr som i vanliga fall amorteras har istället gått till bolåneportföljen. Här investeras de mestadels i preffar och d-aktier, men en liten skvätt i fonder och ETF:er.
Detta gjorde jag i ca 1,5 år. 
Under 2022 så lånade vi upp en del pengar för renoveringar i huset. Det blev en del pengar kvar där så dessa har också gått in i bolåneportföljen då jag förväntar mig bättre avkastning där än vad en amortering skulle ge på vårt bolån.
Fram till mars 2025 har vi 1,5% ränta på bolånet och då får vi se om det blir extraamortering eller om vi fortsätter med detta.

Vill du läsa mer om detta kan du läsa dessa inlägg.
En ny portfölj, bolåneportföljen.
Hur går det för bolåneportföljen?
Bolåneportföljen mars 2022

Fonder hos Savr

Sedan 2020 har jag haft ett konto hos Savr. En uppstickare som fokuserar på att ha så låg avgift som möjligt på fonderna. De är ett billigt alternativ för fondsparande men jag har mer intresse av att ha mitt sparande samlat hos Avanza just nu. Därför sålde jag mina innehav under 2023 och flyttade pengarna till Avanza. Tyvärr har jag en Rysslandsfond så det innehavet finns kvar hos Savr tills det går att sälja. 

 

Skapa ett konto via denna länken så får du 100 kr i fonden TIN Ny Teknik

Alternativa investeringar

En alternativ investering jag valt är SaveLend. Här bygger du en egen kreditportfölj. SaveLend erbjuder investeringar i konsumentkrediter, företagslån, fakturaköp och inkassoportföljer. Avkastningen har senaste tiden legat på strax över 5%, före skatt.