Min portfölj

Här visar jag upp alla mina innehav. 

Uppdaterad 2023-01-22

Portfölj

Mina aktier

Här kan du se alla mina aktier. De är uppdelade i fyra portföljer.
-Behåll, för mina långsiktiga innehav. 
-Lek, mina kortsiktiga affärer.
-Utland, ett KF med mina utländska innehav.
-Aktie och fondkonto för de riktigt långsiktiga innehaven, i dagsläget några fonder och Spiltan Investmentbolag. 

 

Fonder

Här listar jag mina fonder. I dagsläget är det små innehav men tanken är att vikta upp fonderna så att de i slutändan närmar sig 50% av mitt totala investerade belopp.

Bolåneportföljen

Sommaren 2020 startade jag bolåneportföljen. Det var nämligen möjligt att pausa amorteringen under pandemin, jag tog tillvara på det och de 5 000 kr som i vanliga fall amorteras har istället gått till bolåneportföljen. Här investeras de mestadels i preffar och d-aktier, men en liten skvätt i fonder och ETF:er.
Detta gjorde jag i ca 1,5 år. 
Under 2022 så lånade vi upp en del pengar för renoveringar i huset. Det blev en del pengar kvar där så dessa har också gått in i bolåneportföljen då jag förväntar mig bättre avkastning där än vad en amortering skulle ge på vårt bolån. Fram till mars 2025 har vi 1,5% ränta på bolånet.

Vill du läsa mer om detta kan du läsa dessa inlägg.
En ny portfölj, bolåneportföljen.
Hur går det för bolåneportföljen?
Bolåneportföljen mars 2022

Fonder hos Savr

Sedan 2020 har jag haft ett konto hos Savr. En uppstickare som fokuserar på att ha så låg avgift som möjligt på fonderna. Just nu är de det bästa alternativet om du vill ha billigare fondavgifter. Hemsidan har en del att önska men eftersom jag gillar dem så sparar jag 100 kr i månad och skulle hemsidan bli bättre kan jag tänka mig att öka detta.

 

Skapa ett konto via denna länken så får du 100 kr i fonden TIN Ny Teknik

Alternativa investeringar

En alternativ investering jag valt är SaveLend. Här bygger du en egen kreditportfölj. SaveLend erbjuder investeringar i konsumentkrediter, företagslån, fakturaköp och inkassoportföljer. Avkastningen har senaste tiden legat på strax under 6%, före skatt. 

Lunar

Hos Lunar lånar du ut pengar till privatpersoner. Peer to Peer lån.