Ny på bloggen, kika här!

Välkommen till Pappa Betalar? En blogg om privatekonomi

 1. Kort om vem Pappa Betalar? är

  Jättekul att du hittat hit. Jag är en helt vanlig pappa som bor i Västerås.
  Hade en en tung period i arbetslivet under 2015-2017, där jag var sjukskriven i omgångar.
  Under min sjukskrivning började jag intressera mig för börsen. Hade innan dess bara slentrianmässigt slängt över några hundralappar i några fonder, fonder banken hjälp mig att välja.

  Jag blev väldigt inspirerad av andra ekonomibloggar. T.ex AktiepappaKronan till miljonen och Frihetsmaskinen. Det var de tre som jag gillade bäst. Idag följer jag betydligt fler än så.

  Min sjukskrivning gav mig och familjen mindre pengar att röra oss med, såklart. Men det gav också en insikt, att vi klarar oss med mindre pengar. Det gjorde att jag till slut beslöt mig för att söka nytt jobb. Nya jobbet gav mig möjlighet att jobba mindre, alltså få mer tid för familjen. Dock fanns det en baksida, lägre lön.
  Fördelen med att ha levt på sjukpenning under en period, gjorde att vi ändå fick mer pengar än vid sjukskrivningen och eftersom vi vant oss vid lägre utgifter så var det inget problem. Så det blev ett självklart val att ta jobbet. Idag ångrar jag mig inte.

  Bloggen startade 2018, jag ville lära mig mer och utveckla mitt skrivande och mitt sparande. Jag ville  lära känna andra investerare, inspireras och inspirera.
  Målet för bloggen är först och främst att för min egen skull, lära mig, ta hjälp av andra och tänka högt.

 2. Tips på blogginlägg för dig som är ny på bloggen

  1. Om mig
  2. Vem är Pappa Betalar?
  3. Spartips á la Twitter
  4.