Spartips á la Twitter. Del 9

Välkommen till del 9 i miniserien ”Spartips á la Twitter”!

Har du inte läst de tidigare tipsen så finns de här:

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Del 6
Del 7
Del 8
Del 10

Följer ni mig inte på Twitter så klicka här och följ!

Vill du fylla på Twittertråden med spartips så klicka här!

Tipsen

Varje Twitterprofil är länkade till deras profilsida. Passa på att följa dem också ifall du gillar deras tips. Jag har sållat lite bland alla tips och kanske vänt på några ord hit och dit, tanken är iaf att tipset från de olika profilerna ska komma fram.

  • Semestra alltid off-season (halva priset, ibland ännu billigare) Mr. Aker

Semesterresor resor är supertrevligt. Något som vi gillar att göra. Göteborg är en favorit för familjen.
Men mest av allt tycker vi om att åka till varmare breddgrader. Det kostar såklart pengar. Ska du köra på någon supermegadelux sparande, då kanske resor ska pausas helt. Vi kommer inte dra oss så långt i vår jakt på pengar. Tyvärr har vi svårt att semestra off-season. Barn i skolan och jag jobbar själv i skola så har svårt att få ledigt. Men ni som har möjlighet att åka på semester när alla andra jobbar kan komma undan riktigt billig. Något att fundera på kanske!?

Extrema spartips anser jag att detta är. Men om vi lugnar oss lite. Många dricker säker en läsk eller någon annan dryck från en pantflaska ibland. Dessa burkar/flaskor ska ju självklart läggas i en påse och sedan pantas i butiken. Ett tips är att varje gång föra över dessa pengar till ditt sparande.
Vill då gå ett steg längre så tycker jag det är helt okej att ta upp en flaska ute vid enstaka tillfälle och ta hem den. Speciellt om den bara skräpar på marken. Se det som en tjänst till naturen (och en extra krona till ditt sparande). Sen går det att ta det till ytterligare en level och verkligen gå ut för att leta burkar, jag vet inte hur lönsamt det kan vara men antar att det går att få in lite pengar på det, motion får du dessutom på köpet. Om någon har erfarenhet av att leta burkar som en extra inkomst så berätta gärna i en kommentar hur det gått?

Har du prylar som du inte använder och de bara samlar damm i ett förråd. Sälj dem!! Pengarna ska in
på börsen. Jag tycker Tradera och Blocket fungerar bäst för att sälja prylar.

Detta var del 9 i miniserien ”Spartips á la Twitter”. Hoppas ni blivit inspirerad till att spara in pengar på något. Det har iaf jag blivit.

Vill du fylla på Twittertråden så klicka här och skriv in ditt tips!

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x