1 miljon på Avanza

Igår fick jag ett glädjande meddelande från Avanza om att jag och frugan har 1 miljon i totalt sparande hos dem.
Detta innebär att vi nått högsta gränsen i deras förmånsnivåer. Det i sig är väl egentligen inget som är speciellt häftigt men ändå kul, såklart.

Vad betyder det att ha 1 miljon kronor sparat på Avanza?

För oss är det en stor grej att faktiskt ha 1 miljon kronor! En mille! Det är rätt mycket pengar.
Sätter man det i relation till ett hus, då är det såklart inte supermycket. Men ett hus har vi redan och vi är inte överbelånade. Vi har en rimlig skuldsättning.Vi har bil (utan lån) husvagn (utan lån) vi åker utomlands ibland men åker runt en massa varje sommar med husvagnen. Vi äter på restaurang och gör roliga saker.
Att då också faktiskt veta att vi har 1 miljon kronor i fonder, aktier och på sparkonto hos Avanza.
Det är fan häftigt!

För oss betyder detta en trygghet. Skulle något jobbigt hända oss vet vi att vi inte behöver tänka på ekonomin på något år. Vi klarar oss och kan ta tag i det viktiga.
Skulle någon av oss börja misstrivas på jobbet. Då säger vi bara upp oss och söker jobb i lugn och ro.
Det är en jäkla trygghet!

Lite skryt kanske detta är men är verkligen glad och stolt. Sen finns det alltid de som har mycket mer än vad vi har, men, vad spelar det för roll!? Vi är stolta och glada för detta.

Fira milstolpar

Igår firade vi med ett glas bubbel. Nu planerar vi en hotellnatt, troligtvis i Sthlm för mig och frugan. Dels för att vi känner att det är dags att hitta på något men också för att fira miljonen på Avanza.

Har du en miljon på Avanza? Firade du den?

Tack för att ni orkade läsa detta inlägget med skrytkaraktär. Kan vi spara ihop en miljon kan du också!

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
21 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
E H

Grattis! Det är en skön känsla!

Miljonärsklubben antecknar

Gratulerar!
Man ska vara stolt när man når mål man har kämpat länge för!

Snålgrisen

Grattis. Alltid kul när man når en mille-gräns. Minns när vi passerade första miljonen, det var stort. Sen den andra, tredje och fjärde blev mer och mer ”meh”. Sen fladdrar ju börsen betänkligt från månad till månad, vet inte hur många gånger den gick under och över gränsen för 3 mille innan den stabiliserade sig lite och började fortsätta ticka uppåt. Nu kan ju portföljen dyka 30-40000 kr om dagen, eller gå upp lika mycket. Man blir mer och mer härdad också, minns en gång under pandemin när portföljen föll 230000 kr på en dag. Jag var på jobbet, trodde jag skulle spy fick gå på toan och andas… 😀 psyket var visst inte så starkt som man trodde…

https://snalgrisen.blogspot.com/

FIRE funkar

Fick samma besked idag, men med en extra nolla: 10 miljoner. Skjuter upp firandet till slutet av mars då jag går på semester resten av året.

FIRE funkar!

Fattigbonddräng

Grattis till miljonen!!
Det är stort att passera den första. Tycker det är viktigt att på något vis uppmärksamma att man lyckats bra med något.
Fira inte för mycket nu så du halkar under igen…. lagom är bäst!

//Fattigbonddräng

Koll på kontot

Hej Pappa betalar.
Stort grattis till första millen. Bra kämpat!
Nu är det i rullning bara att åka med till nästa.
Vi ses bland miljonerna.

Spargrisen

Grattis till milstolpen!
Själv har jag mitt sparande på lite olika ställen, så det kan vara knepigt att få ihop en bra sammanställning. Dessutom står vårt barnsparande i mitt namn så den halkar med i bankens statistik.
När det gäller barnsparandet så firade jag faktiskt lite när jag upptäckte att värdeökning och utdelningar vida översteg summan som vi för över dit varje månad. Det känns tryggt om barnen skulle få för sig att plugga utomlands, starta företag eller vill bo nån annanstans än hemma i Stockholm (men då behövs de ju förstås en ordentlig slant ändå om man ska köpa ett boende).

Spargrisen

När det gäller barnsparandet så har vi gnetat på i många år. Vi har också gått på en del minor! Till exempel på den tiden då ISK inte fanns och det fortfarande fanns arvs- eller gåvoskatt (minns inte vilket och har för mig att det var så). Vi blev inbjudna till möte med ett… ekonomiskt institut av något slag och där började vårt barnspar med någon låst fond i Luxemburg!!! Låst i 10 år dessutom! Som inte gick så bra. Vi sålde av den så fort det var möjligt.
Så resultatet är att portföljen som vi haft till det äldsta barnet totalt har gått sämre än övriga, trots längre spartid. Den har liksom aldrig kommit ikapp. På grund av det så är vårt beslut att även om vi har olika portföljer så kommer vi hantera det som en gemensam. Och pengarna kanske inte delas ut på öret lika, utan efter behovet. För om en värderar en termin på universitet utomlands som sin högsta önskan och en annan vill åka jorden runt så kommer det finnas kapital som stöttar att det blir möjligt att genomföra för båda.
Men än så länge dröjer det. Har en som halvt flyttat hemifrån (gör lumpen under ett sabbatsår från universitetet), en i gymnasiet och en som fortfarande behöver skjuts till sina aktiviteter.

Spargrisen

Börjar närma sig sjusiffrigt 🙂 Så går det när man sparar i många år!
Barnen vet att det är en stor summa, men inte exakt hur mycket. Och de vet att det ska till något väldigt speciellt för att ta ut dessa. Dit räknas inte en veckas skidåkning, tågluff eller en första egna bil.

Spargrisen

Det egna sparandet är svårare att ha exakt koll på hur stor den är. Dels för att vi bor i en ärvd fastighet (hur värderar man det?) där vi gjort en hel del upprustningar, dels så har vi på pappret enskild egendom, bland annat pga arv. Men samtidigt så för vi inte bok på vem som betalar vad, det brukar jämna ut sig.

Men vårt barnsparande är ett bevis på att om man sparar under en lång tid i vanliga fonder så blir det en ordentlig slant. Det är inga fantasisummor som vi lagt där.

Slimis

Hej PB?
Stort grattis till miljonen och lycka till framöver med både livet och sparandet 🙂

Mvh Slimis

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x