Spartips á la Twitter. Del 6

Välkommen till del 6 i miniserien ”Spartips á la Twitter”!

Har du inte läst de tidigare tipsen så finns de här:

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Del 7
Del 8
Del 9
Del 10

Följer ni mig inte på Twitter så klicka här och följ!

Vill du fylla på Twittertråden med spartips så klicka här!

Tipsen

Varje Twitterprofil är länkade till deras profilsida. Passa på att följa dem också ifall du gillar deras tips. Jag har sållat lite bland alla tips och kanske vänt på några ord hit och dit, tanken är iaf att tipset från de olika profilerna ska komma fram.

  • Dela på Netflix eller annan streamingtjänst du är intresserad av med kompisar/familj. Superspararen

Något vi redan gör. Gillar du film, serier eller sport är det klart du inte ska betala fullt pris för det.
Dela tjänsten med nära och kära. Finns säker någon/några som kan tänka sig att dela på en eller några tjänster. Det är självklart billigare att inte ha någon tjänst. Men tycker du det är viktigt med film/serier/musik/sport då är detta ett bra tips.
Det går att vara lite mer hardcore och leta upp serier/filmer på fulsidorna. Kanske inte samma kvalitet med definitivt billigare. Musik går att lyssna på från YouTube också, där det är gratis.

  • Istället för sparkvot gör jag så här. Betalar alla räkningar, ger mig själv månadspeng som ska täcka, mat, kläder, bensin och nöjen. Resten går till depån. September-april har jag liten månadspeng och maj-augusti dubbel månadspeng, vill leva gött under den korta sommaren. AktieMagistern

Det viktigaste för att ditt sparande verkligen ska bli av handlar om att direkt när lönen kommer SKA du föra över de till ditt sparande. 10% är en bra tumregel för långsiktigt sparande. Om du inte lägger pengar på sparande direkt finns det alltid risk att de går åt. Har de redan ”försvunnit” till ditt sparande den 25:e så är risken mindre att det inte blir något sparande. Jag gillar hur Aktiemagistern ser det som att alla pengar som kommer in från lönen har ett syfte och en viss del av lönen är hans ”månadspeng” att leva på. Det andra går till framtida månadspeng kanske?!

Bra mattips. Kikade in på deras hemsida. Där har du 300-kronorsvecka att inspireras av (räknat på 4 personer och 7 dagar). Här kan man lära sig mycket om att spara pengar på mat och ändå äta rolig och varierad kost. Bra tips!

Detta var del 6 i miniserien ”Spartips á la Twitter”. Hoppas ni blivit inspirerad till att spara in pengar på något. Det har iaf jag blivit.

Vill du fylla på Twittertråden så klicka här och skriv in ditt tips!

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x