Spartips á la Twitter. Del 8

Välkommen till del 8 i miniserien ”Spartips á la Twitter”!

Har du inte läst de tidigare tipsen så finns de här:

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Del 6
Del 7
Del 9
Del 10

Följer ni mig inte på Twitter så klicka här och följ!

Vill du fylla på Twittertråden med spartips så klicka här!

Tipsen

Varje Twitterprofil är länkade till deras profilsida. Passa på att följa dem också ifall du gillar deras tips. Jag har sållat lite bland alla tips och kanske vänt på några ord hit och dit, tanken är iaf att tipset från de olika profilerna ska komma fram.

🙂

  • Prioritera sparandet. Bestäm en lämplig sparkvot och för över den summan direkt när lönen kommer. Sen får man klara sig på de pengar man har kvar att leva på. KALP

    M. Invest, BörsVaktaren

Alltid sparandet först. Eller en sanning med modifikation.
1. Du får in din lön.  2. Alla dina fasta utgifter betalas, alltså boende, matbudget, försäkring. Ja du vet sådan du verkligen måste ha. 3. Ditt sparande förs över till börs, sparkonto, fonder eller hur du nu valt att spara dina pengar. 4. Du har din ”månadspeng” som AktieMagistern tidigare har kallat det. Detta betyder att du prioriterar sparandet. Att vänta och se efter månaden hur mycket pengar som finns kvar att spara tror jag det är få som lyckas med. Det slutar troligtvis i att det inte finns några pengar kvar att spara.

  • Lämna plånboken hemma de dagar du vet att du inte ska handla nåt planerat. Det gör det lättare att motstå impulsköp, lunch ute med jobbet osv. Sambon tycker dock jag är lite jobbig ibland… hahaha! kevlarjeans

Kan ju kanske låta lite fjantigt men detta är ett tips jag skulle ha behövt för ca 2 år sedan. Det är otroligt lätt att spontanhandla mat ute bara för att kollegorna ska ut. Trots att du har en matlåda liggandes i personalkylen. Vet du att du har svårt att motstå trycket, lämna plånkan hemma. Ska du bara ut på stan/shoppingcentret med en kompis och du vet att du inte behöver köpa något, lämna plånkan hemma! Fantastiskt spartips. Tack kevlarjeans.

Utbildning kan vi väl egentligen kalla detta. Jag var på en föreläsning med en fotbollstränare från Arsenal som var på besök i Sverige för ett tag sedan. Han så upprepande gånger: Education, education. Utbildning är det viktigaste för att bli duktig på något. Som Kfm Till Miljonär skriver så är det viktigt att hålla sig uppdaterad om du vill utvecklas och bli bättre i ditt sparande. Detta tips är ju självklart om du kommit igång med ditt sparande och vill ta det till en ny nivå.

Detta var del 8 i miniserien ”Spartips á la Twitter”. Hoppas ni blivit inspirerad till att spara in pengar på något. Det har iaf jag blivit.

Vill du fylla på Twittertråden så klicka här och skriv in ditt tips!

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x