Postkodlotteriet irriterar mig verkligen nu!

Postkodlotteriet, inget för mig.

                                                                                                                                                                                                                                          Inlägget innehåller affiliatelänk från Avanza

Lördag och helg. Gårdagen bjöd på en härligt dag i huvudstaden. Hela familjen begav sig till Gröna Lund.
Rätt så lugnt med folk och när regnet kom vid ca 18-tiden så var det knappt kö till attraktionerna. Vi orkade med regnet en liten stund men strax efter 19 så gav även vi upp. Fram till regnet var det riktigt varm och skönt. Ett extra plus iår var att längden på båda barnen gör att vi inte måste åka med i alla attraktionerna. Varken jag eller Mamma betalar? är superförtjust i saker som bara snurrar runt. Då är det skönt att barnen kan åka vissa saker tillsammans. Ibland är det skönt att barnen blir större.

Men det var ett tillfälle under dagen då jag blev riktigt irriterad och det hade inget med Gröna Lund att göra. Det var det där j/”#” Postkodlotteriet.

Jag har skrivit om Poskodlotteriet tidigare. Jag var medlem länge och vann ytterst lite (läs typ inget). Jag sa tillslut upp prenumerationen i Maj, iår. Har du inte läst det inlägg så gör det här:

Men vad var det som gjorde mig så irriterad att jag blir tvungen att skriva om detta i bloggen då?
Jo det var alltså en kvinna som ringde under gårdagen. Hon var från Postkodlotteriet. Hon förklarade att jag hade rabatter att hämta ut hos dem. Nu när det snart är grannyra med massvis av miljoner som ska delas ut så vore jag DUM om jag inte tog del av rabatterna. Hon kunde erbjuda mig att paket med två lotter….. Här avbröt jag henne. 
Jag sa att jag nyligen sagt upp min lott och därför inte var intresserad av nya lotter (det är knappt tre månader sedan jag sa upp min prenumeration). Då började hon om igen och nämner mig med mitt förnamn. 
”Mitt namn” du är DUM om du inte utnyttjar den rabatt du har. 
Jag frågade henne vad jag får rabatt på?
Hon svarar, du får två lotter billigare…. Jag avbryter igen.
Jag har nyss sagt upp mina lotter och är alltså inte intresserad av nya lotter. Det spelar ingen roll om de är billigare. Jag vill inte ha fler lotter. 
Men ”mitt namn” försöker hon avbryta mig med, det är stora priser som ska delas…Jag avbryter igen.
Jag är inte intresserad. Nu är jag på Gröna Lund med min familj och vill inte diskutera detta mer.
Tack och lycka till….Klick.
  • Att kalla mig DUM, sällan en bra taktik när du ska sälja en dålig produkt. Jag skulle till och med påstå att det är en dålig taktik oavsett vilken produkt du än försöker sälja. 
  • Att efter knappt 3 månader försöka trycka på samma produkt igen utan att fråga vad det var som gjorde att jag sa upp den nyss. Inte heller särskilt smidigt. Det har ju inte hänt så mycket med produkten under denna korta tiden.
  • Att fortsätta trycka på trots att jag sagt att jag inte är intresserad. Kanske fungerar om du genuint undrar varför jag inte är intresserad. Men att bara trycka på med vinstchanser är inget som biter på mig längre.
Näe jag tar hellre mina pengar och sätter i fonder eller aktier. Då vet jag att jag får en vinst varje år.
Postkodlotteriet måste sluta att vara så aggressiva i sin marknadsföring. Undrar om de verkligen vill att de som ringer ska kalla en potentiell kund för dum. 
Köper du fortfarande lotter av Postkodlotteriet så rekommenderar jag dig att säga upp den. Ta dessa pengar och investera på börsen, jag använder mig av Avanza.se. Om 30 år har du 150 000kr. 
Med Postkodlotteriet har du kanske en bok och 2st handdukar. 
Jag tar hellre 150 000kr om 30 år.

Har du varit med om företag som inte tar ett nej?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Snålgrisen!
Jag är förskonad från larmförsäljarna. Tack och lov.
Lite kul med hagelbössan 🙂

Deras aggressiva marknadsföring är hemsk. Kan inte tro att det är lagligt.

Tack för din kommentar.
Mvh PB?

Anonym

Larmföretag är riktigt påstridiga. Har nog haft besök av 10 olika företag som jag avvisat på mer eller mindre artiga sätt. En gång kom det in en snubbe i garaget där jag höll på att rengöra min hagelbössa och började snacka "Tjena vad har du för larm". Jag lät han snacka några minuter medan jag smorde in diverse delar och ajg tror det var först när jag började sätta ihop de olika delarna till ett färdigt (oladdat) vapen som han fattade vad jag gjorde. Då sa jag bestämt, jag är inte intresserad av att köpa något larm av dej, med bössan i handen. Då såg han ganska rädd ut och sa snabbt "okej ha en bra dag hejdå". Det var han som bjöd in sig själv, så han har bara sig själv att skylla…

Postkodlotteriet klarar jag inte av, främst pga de där typerna som springer runt hos folk och delar ut priser, de är riktigt outhärdliga, speciellt den där långhårige krulltotten. Som med allt som har med spel att göra, vinnarna är de som ligger bakom lotteriet. Med det sagt kommer jag aldrig att köpa en lott till i hela mitt liv.

Pappa betalar?

Du har så rätt Slimis!
Ett beroende är inte roligt för någon.

Det har gått superbra med snuset. Har inte ens tänkt på det den senaste veckan. Huvudet är starkt när man bestämt sig. Tack för att du frågar.
Mvh PB?

Slimis

Ok 100 kr i månaden är inte farligt 🙂 Jag förstår de som spelar för mindre summor och kan man hålla sig till det. Risken med beroende är att man aldrig vet om man blir det. Ingen tänkte väll att de skulle bli alkolist första gången de tog en öl. Det var nog samma för min nära släkting. Han tänkte nog inte att han skulle fastna i det första gången han spelade. Jag har även träffat en annan spelmissbrukare när jag var mindre. Han sa: Börja aldrig spela, du förstör ditt liv. Han hade spelat bort både hus och familj. Eller den tredje spelmissbrukare jag träffat. Han spelade bort 400 000 kr på en kväll. Kom sedan hem till sin flickvän och berättade att de fick ställa in semestern. Pengarna var borta på casinospel. Hon slängde ut honom. Det finns nog hur många liknande fall som helst som man inte vet om. Sen är det inte bara spelmissbrukarna som lider. Deras anhöriga och familjer drabbas också. Jag väljer ju själv bort investeringar inom spel, alkohol, tobak mm. Anledningen är att jag inte vill tjäna pengar på andras olycka. Finns ju gott om andra bolag som tjänar pengar på bättre saker. Men det är ju upp till var och en när det gäller investeringar. Hur har det gått att sluta med snuset? Jag hoppas det går bra och önskar dig fortsatt lycka till med ditt försök 🙂

Mvh Slimis

Pappa betalar?

Ja tyvärr så stämmer det du säger. De har fått mycket kritik för sin aggressiva kommunikation och försäljningsteknik. Illa!
Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Slimis!
Ja det är helt otroligt. Jag får står att du slutat svara. Här ringde de från ett mobilnummer så var svårt att veta att det var en försäljare.
Jag håller med dig. Vill jag ha en tjänst eller produkt så ringer jag och beställer den.

Fy, då förstår jag att du inte gillar spel om pengar. Jag tippar för 100kr i månaden för att det är kul. Kollar mycket på sport och då kan det vara kul att tippa ibland. Men aldrig mer än 100kr.

Mvh PB?

Pappa betalar?

Ja eller okunskap. Men det ligger absolut något i det du säger.
Mvh PB?

Slimis

Hej PB?

Dessa säljare är verkligen fräcka. Jag själv har slutat svara när säljare ringer. Risken är att man tackar ja till något man egentligen inte vill ha. Är jag intresserad av något kontaktar jag hellre de företag jag behöver hjälp av alternativt köper den produkt jag behöver. Som du skriver är det bättre att lägga pengarna i ett långsiktigt sparande än att spela bort dom. Jag själv spelar aldrig om pengar. Har man haft en nära släkting som vart spelberoende vet man vilket elände det för med sig. Håller för övrigt med Pata här över 🙂

Mvh Slimis

Pata

Lotterier är skatt på de som inte begriper bättre.

IGMR

Det gör hon säkert… postkodlotteriet har ju fått kritik förr för liknande saker. Kul om du spanar in bloggen. Nystartade på vår resa mot ekonomisk frihet.

Pappa betalar?

Inget illa menat mot hon som ringde. Hon gör säkert sitt jobb. Men det kan absolut inte vara lätt att somna på kvällen. Det vore intressant om Postkodlotteriet tycker detta är ok eller om det bara var denna kvinnan som fått feeling.
Tack för din kommentar. Ska spana in din blogg imorgon.
Mvh PB?

IGMR

Känner hur blodtrycket stiger… Undrar hur den människan känner efter avslutat dagsverke. Bara tanken att ringa runt och kalla människor dumma för att de inte hoppar på något som lurar av dem pengar. Bra att du la på.

Med vänlig hälsning, IGMR. Iblandgormanratt.blogspot.com

Pappa betalar?

Ja tyvärr är det nog många som blir kvar eller börjar igen för att man blir lite rädd, rädd för de som hör av sig och den klassiska "fear of missingout". Tänk om grannen vinner.
Jag vet inte hur lagen ser ut men när någon säger att den inte är intresserad, hur framfusig får en säljare fortsätta var?

Mvh PB?

myntaren

Det var bra att du fräste ifrån. Det är sällan man får höra om så ful och aggressiv säljteknik. De lurar nog mest godtrogna gamlingar

MVH
myntaren

Pappa betalar?

Hej nonhosonno!
Bra där!
Gör något skoj eller spara ihop till något bra. Mycket bättre än att göda dessa bolag.
Mvh PB?

nonhosonno

Har haft postkodlotteriet för några år sedan, nu avslutade jag även kombilotteriet. Bättre att göra något skoj för pengarna eller spara till något bra.

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x