Spartips á la Twitter. Del 7

Välkommen till del 7 i miniserien ”Spartips á la Twitter”!

Har du inte läst de tidigare tipsen så finns de här:

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Del 6
Del 8
Del 9
Del 10

Följer ni mig inte på Twitter så klicka här och följ!

Vill du fylla på Twittertråden med spartips så klicka här!

Tipsen

Varje Twitterprofil är länkade till deras profilsida. Passa på att följa dem också ifall du gillar deras tips. Jag har sållat lite bland alla tips och kanske vänt på några ord hit och dit, tanken är iaf att tipset från de olika profilerna ska komma fram.

.

  • Ha billiga intressen (ett brädspel för några hundra är billig underhållning, speciellt om man delar kostnad och nyttjande med några vänner). Daniel_Invest

Billiga intressen är jättebra, det viktigaste är dock att det är intressen du tycker om. Gillar du inte brädspel så spelar det ingen roll att det är billigt. Fundera på vilka intressen du har, går dessa att njuta av på ett liknade sätt som inte behöver kosta så mycket peng!? Eller går det att dela dessa med vänner så ni också kan dela på kostnaden.
Använd gärna närmiljön. Finns det något kul i närheten? En skog eller annan aktivitet som inte behöver vara dyr?

Vet inte riktigt om jag ser detta som ett spartips men Jimmy har en poäng i att om du jobbar mest hela tiden så är det lättare att inte slösa pengar eftersom du inte har tid med det.
Dock värdesätter jag tiden mer än inkomsten. Jag väljer ändå att ha med detta i spartips då det faktiskt kan vara viktigt att fundera på din inkomst. Är ditt mål att bli rik (vad det nu betyder?) så är inkomsten väldigt viktig, självklart är det lättare att spara mer med en större inkomst. Hur mycket du än drar ner på kostnader så kommer inkomsten ändå vara den största parametern i sammanhanget. För mig så har jag ett jobb där jag tjänar alldeles för lite för att bli rik, som tur är, är det inte mitt mål och jag trivs så bra med mitt jobb att jag inte vill byta (jobbar inte ens heltid och trivs riktigt bra med det).

  • Registrera dig på sidor/förmånskort där du får bra rabatt. t.ex The Fork, där du kan få upp till 50% på restauranger. StudentSparven, Niclas Andersson

Detta har jag börjat bli lite av en expert på. Är medlem överallt, typ.
Kika gärna in på mitt bloggprojekt GratisPengen. Där använder jag mig av sidor som ger rabatt och återbäring på köp. Det viktiga är dock att bara handla det du ändå har tänkt att handla. Annars gör det ingen nytta, snarare tvärtom!

Detta var del 7 i miniserien ”Spartips á la Twitter”. Hoppas ni blivit inspirerad till att spara in pengar på något. Det har iaf jag blivit.

Vill du fylla på Twittertråden så klicka här och skriv in ditt tips!

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x