Spartips á la Twitter. Del2

Twitter Välkommen till del 2 i miniserien ”Spartips á la Twitter”!

Har du inte läst Twitters bästa spartips så finns de här.

Del 1
Del 3
Del 4
Del 5
Del 6
Del 7
Del 8
Del 9
Del 10

Tipsen

Varje Twitterprofil är länkade till deras profilsida. Passa på att följa dem också ifall du gillar deras tips. Jag har sållat lite bland alla tips och kanske vänt på några ord hit och dit, tanken är iaf att tipset från de olika profilerna ska komma fram.

  • Sparappar exempelvis Dreams.(Klicka på Dreams så kommer du till deras hemsida där du kan läsa mer.) Sparkjolen

Detta kan säkert fungera för andra. Finns också flera appar med olika upplägg. Jag tittade lite på appen Dreams men jag tyckte det verkade krångligt och för mig är det troligtvis något jag skulle fippla med till en början och sedan glömma bort. Testa du och se om det är något för dig. Alla sätt som får oss människor att börja spara är bra. Och kan detta vara något som får dig att börja spara eller spara mer så är det helt klart ett bra tips.

Vitkål

Rotfrukter kan vara ett bra spartips. Men tänk på att handla när det är säsong.

Vi fortsätter med ett mer konkret matråd. Du har redan lärt dig från del 1 att matlåda till jobbet är ett effektivt spartips. Vad ska vi då ha i matlådan? Kariyou77 säger att vitkål är ett bra spartips. Superspararen utökar tips till att gälla rotfrukter.
Vitkål är en bortglömd grönsak i min värld. Minns i skolan hur man åt bitar av vitkål till lunchen. Jag gillade det supermycket.
Här blir det en comeback för vitkålen i mitt liv. Jag kan också bli bättre på att äta rotfrukter till maten.
Rotfrukter är som billigast under skördetiden.

Bokhylla

Biblioteket är spararnas bästa vän.

Gillar du att läsa? Vill du följa med i dagstidningar? Tycker du att det är för dyrt?
Tänk att vi bor i ett land där du kan läsa i princip alla böcker och dagstidningar helt gratis. Utnyttja det! Bara strosa in på närmsta bibliotek, skaffa ett lånekort (gratis), leta reda på böckerna du vill läsa, registrera dem med hjälp av lånekortet, gå hem och börja läsa. Du har en hel månad på dig. Skulle du inte hinna läsa färdigt går det att låna om från datorn. När du läst klart promenerar du tillbaka till biblioteket, lämnar tillbaka boken och nu kan du ta hem nya böcker att läsa. Fantastiskt!!!!
När du ändå är där kan du passa på att läsa DN eller någon annan tidning/magasin du tycker verkar vara intressant, finns massor att kika i.

Detta var del 2 i miniserien ”Spartips á la Twitter”. Hoppas ni blivit inspirerad till att spara in pengar på något. Det har iaf jag blivit.

Vill du fylla på Twittertråden så klicka här och skriv in ditt tips!

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Ja precis. Har testat. Fungerar superbra. Får uppdatera inlägget med den infon. Tack!

Tanja

Ang. ditt bibliotekstips: gå in på närmaste bibliotek för att få information om appen Biblio ( tror de flesta kommuner är anslutna). Då kan du lyssna på ljudböcker gratis, perfekt istället för att betala för Storytel, bookbeat , osv. Man kan även ladda ner och använda offline, jättebra på resor t.ex.
Hälsningar Tanja /bibliotekarie

Pappa betalar?

Hej Slimis!
Du är så klok!
Sparande behöver verkligen inte vara något som förändrar hela ditt liv. Vi som har svårt att få en högre lön utan att byta bransch (och inte vill byta bransch), för oss handlar det definitivt om att hitta bra sätt att sänka utgifterna. Min favorit är "kort datum hyllan" på ICA, gjort så mycket kap där och det sänker absolut inte min livskvalitet.

Pappa betalar?

Hej Tanja!
Vad kul att höra att det hjälp dig i ditt sparande. Bra att kundservicen funkar bra hos Dreams.
Alla sätt som får människor att börja spara på, är bra sätt.

Slimis

Finns många bra spartips att följa 🙂 Har inte Twitter. Men mitt tips är att spara in på saker som inte sänker din livskvalitet. Det kan vara allt från att ringa gratis, sänka courtage kostnaden, skaffa billigaste trafikförsäkringen, handla de billigaste avfallspåsarna, använda tygpåsar, köpa mat med kort datum, tänka på miljön när du konsumerar mm. Det sägs ju att de är dom små utgifterna du blir rik på och inte de höga inkomsterna 🙂 Mvh Slimis

Tanja

Dreams är otroligt enkelt att komma igång med, och bra kundservice om man behöver hjälp. Har gjort under för mitt sparande! Räntan är ju inget att skryta med, men man flyttar ju lätt pengarna om man vill omplacera dem efter ett tag. Fick tipset om appen på ett ekonomiforum och är galet nöjd!Det blir som en sport, man "tävlar med sig själv" om att spara. /tanja

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x