Spartips á la Twitter. Del 5

Välkommen till del 5 i miniserien ”Spartips á la Twitter”!

Har du inte läst de tidigare tipsen så finns de här:

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 6
Del 7
Del 8
Del 9
Del 10

Följer ni mig inte på Twitter så klicka här och följ!

Vill du fylla på Twittertråden med spartips så klicka här!

Tipsen

Varje Twitterprofil är länkade till deras profilsida. Passa på att följa dem också ifall du gillar deras tips. Jag har sållat lite bland alla tips och kanske vänt på några ord hit och dit, tanken är iaf att tipset från de olika profilerna ska komma fram.

  • Gör sparandet till ett ”spel”. Följ upp budgetarna och engagera partner och barn i sparandet genom sparmål. Sätt upp kul aktiviteter som ni kan göra efter att ni har uppnått målen. Aktieviking

Ett av mina favorittips faktiskt. Jag har redan börjat fundera på hur jag ska lägga upp det inför familjen. Vi ska åka till Thailand i vinter, efter det tänker jag lägga upp målsparandet på att annat sätt. Vi kommer såklart vilja spara till en ny resa efter att denna är klar. Då tänker jag att sparandet kommer läggas upp på ett annat sätt. Att målspara är inget problem i vår familj, det är svårare med det långsiktiga sparandet (det riktiga sparandet, det är det jag vill öka mer de närmsta åren) eftersom målet känns så långt borta. Jag tänker då att vi sätter upp ett nytt resmål, räknar på vad det skulle kunna kosta och hur mycket vi är beredda att lägga på det i månaden. Säg att vi bestämmer oss för 1 000kr i månaden (bara för att göra det enkelt att räkna). Då vill jag att 75%, alltså 750kr i månaden går till resekontot (självklart ett räntesparande med ett så kortsiktigt sparande). De andra delen 25%, alltså 250kr går in på börsen. Då lyckas vi öka det långsiktiga sparande samtidigt som vi spara till något roligt för hela familjen som kommer ske i en snar framtid. Mycket bra. Tack Aktiviking för det!

Jag har precis tagit fram cykeln och började i fredags med att cykla till jobbet. Superskönt. Nu blir det cykel till jobbet fram tills vintern tittar fram igen. Bra för plånboken, bra för miljön och bra för dig. Motion och sparad krona, bra kombo. Det behöver inte innebära att du köper en dyr fin cykel heller. Jag har ganska långt till jobbet men cyklar på en ärv, gammal crescent. Inga växlar men det går så klart bra ändå. Jag har tidigare varit lite av en prylfantast. Ska jag göra något måste jag har bra prylar. Det slutade alltid med att jag köpta saker som aldrig blev använda. Numera gör jag något först, visar det sig att jag håller i och fortsätter med grejen då kanske jag köper prylar till det. Om det behövs. Ett helt klart billigare sätt att leva på och det har inte sänkt min livskvalitet.

Given i en sparbibel. Ta alltid med eget kaffe. Personligen tycker jag sällan köpkaffet är så mycket godare än hemmabryggt. Och att köpa kaffe känns så oskäligt, vad kostar det att brygga en egen kopp? inte många kronor. En köp kaffe går väl på minst 30-40 kr, troligvis mer. Är den 10-20 gånger godare? NEJ! Investera i en schysst ”ToGo” mugg, fyll den hemma och ha med dig den var du än ska!

Detta var del 5 i miniserien ”Spartips á la Twitter”. Hoppas ni blivit inspirerad till att spara in pengar på något. Det har iaf jag blivit.

Vill du fylla på Twittertråden så klicka här och skriv in ditt tips!

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x