Sparkvot november 2021

22,6% sparkvot, 12% exklusive amortering

Sparkvot november 2021 gav en sparkvot på 22,6%. Målet för året är en sparkvot på 21% och efter denna månad så ligger snittet på 21,1%, härligt!

Sparkvot
Sparkvot november 22,6%

Här har vi månadens siffror:

Intäkter

24 728 kr – Lön, MB?
18 514 kr – Lön, PB?
462 kr – Extrajobb, PB?
392 kr – Försäkringskassan, PB?
2 650 kr – Barnbidrag
276 kr – Rocker cashback
Totalt: 47 022 kr

Sparande

3 876 kr – Avanza
100 kr – Savr
150 kr – SaveLend
5 000 kr – Amortering
1 000 kr – Barnspar
500 kr – ICA Banken, fonder
0 kr – Sigmastocks
Totalt: 10 626 kr

Ni får gärna använda mina länkar till de aktörer jag använder för mitt sparande. Jag får en liten ersättning för det om ni blir kund och sätter in pengar. Vill ni inte det så går det att själv gå in på deras hemsida och öppna ett konto.

Inkomsterna ligger ca 2 000 kr under snittet detta året. Så en helt okej månad intäktsmässigt. Ligger strax över sparkvotsmålet och är nöjd med hur mycket vi lagt undan den senaste tiden. Kul att cashback från Rocker trillar in varje månad. Bästa betalkortet någonsin.
I övrigt så är sparande ungefär som tidigare månader.

Hur mycket får din familj in varje månad?
Hur sparar ni och hur mycket?

Det börjar närma sig nytt år och med det så börjar tankarna kring mål och hur sparandet ska se ut under 2022. Ni som läst bloggen under året har nog märkt av att det börjar luta åt att kanske dra ner lite på sparkvoten för min del.
Tror faktiskt att det är det jag kommer landa i. Fortsätter jag att jobba mer så kanske det innebär att det blir ungefär samma summa som sparas under året. Jobbar jag inte lika mycket kanske det blir mindre. Sparkvoten kommer iaf mest troligt att bli lägre under 2022. Om så blir fallet är skulle det innebära att det är första året sparkvoten inte ökar sedan bloggen startade.
Sparkvot november 2021 håller sig över målet.
Snittet för 2021 ligger nu på 21,1%. Målet är 21%.

Hur räknar jag sparkvot?

I sparkvoten räknar jag allt långsiktiga sparande. I det ingår sparandet på börsen, aktier och fonder. Jag räknar med amoreringar, just nu amorterar vi 5 000 kr i månaden. Vi hade amorteringsfritt under coronakrisen, då slängde vi in 5 000 kr i Bolåneportföljen, idag sparar vi inget där men portföljen lever nu sitt egna liv med återinvesteringar av utdelningarna.

Förut det långsiktiga sparandet så lägger vi en del pengar till våra olika målspar:
Bil/husvagnskontot
Renoveringskontot
Resekontot
Buffertkontot

Här lägger vi cirka 6 500 kr varje månad. Men dessa pengar räknar jag alltså inte med i sparkvoten.

Hur mycket sparade du denna månad?

Du har väl inte missat att jag startat en egen panelsida. PB Surveys, där kan du svara på undersökningar och tjäna pengar. Ett perfekt sätt att öka din sparkvot.

PB Surveys - Min panelsida
Min egna panelsida, PB Surveys.
Svara på undersökningar och tjäna pengar.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mikael Aslan

En tanke som slog mig. MB har alltså bättre lön. Starkt jobbat av en mamma som har högre lön än pappan för det är nog inte jättevanligt i en familj.

Sebastian

Hade ca 24000 in (mamma pluggar utan csn) , o av det skulle ca 3000kr sparats. Men havererade dator o dammsugare som dog hade andra planer.. 😭

Chris

Jag har stående överföringar varje månad till kategorikonton just av den anledningen. Det är trist att behöva ta av lönen för att betala ugifter och därefter lida sig igenom en fattigmånad eller kanske t.o.m. avvika från sin sparplan. Förenklat summerar man alla sina kostnader på ett år + lite marginal för oväntade utgifter och delar upp det per månad så får man månadsutgifter som överlag alltid är lika. När t.e.x. bilen då ska servas finns pengarna där på fordonskontot. Blir lätt att se vad man faktiskt har att röra sig med och behöver aldrig norpa från buffert eller annat sparande genom detta sätt. Vill man ta det ett steg längre kan man ju även investera pengarna som sätts av i vardera konto, jag har valt att göra så för just semestersparandet. Men risken i förhållande till ev. vinst är förmodligen inte den bästa i ett så kortsiktigt sparande.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x