Månadsrapport december 2021

Nu är det dags för månadsrapport december 2021.
December slutar fint för mig. Bättre än index och slutar med att portföljen stiger 9,54%. En riktigt fin månad.

Hur gick december?

Börsen fortsätter trotsa allt mörkar därute och stiger på allt just nu. Index stiger och likaså min portfölj. Det är galet svårt att sia om framtiden, kommer kraschen eller fortsätter det att stiga? Vem vet? Jag fortsätter med mitt månatliga sparande och tänker att det blir bra på lång sikt.

Varje månad går jag igenom månadens utdelningar och de köp som gjorts. Ibland är det några sälj också.
Jag är långsiktig i mitt investerande men trots det så är månadsrapporterna bra då jag känner att det ger mig lite extra koll på varför aktierna går bra, eller dåligt för den delen.

Jag är också intresserad av dina transaktioner.

Så lämna gärna en kommentar med dina köp eller sälj!  

Inlägget innehåller reklam och annonslänk från Savr, PB Surveys & SaveLend.

Månadsrapport klar.

OMXSGI
Index är upp 7,94% under månaden . Min portfölj lyckades bättre och gick upp 9,54%.

Iår är index upp 39,43%.
Iår är portföljen upp 37,63%

Vinnare och förlorare:

Månadens vinnare: 

Investment AB Spiltan +32,69%

Mitt största innehav som handlas på NGM PepMarket och med det är det bara handel på tisdagar. Sista tisdagen i december blev det rejäl fart i aktien och total har kursen handlats upp över 30% under december. Spiltan handlas idag till 34% premie och det verkar i dag inte vara några konstigheter när det gäller investmentbolag. Många invesmentbolag med hög premie idagsläget.

AQ Group 25,30%

Också ett av mina större innehav. Inga nyheter från bolag som jag kan kommentera. Ett bolag jag tycker alla borde ha i en långsiktig portfölj.

Månadens förlorare: 

Eolus Vind -5,75%

Eolus Vind har egentligen haft ett okej år. ESG trenden har inte varit lika populär under året och det har gjort att hypen försvunnit. Eolus gick bra mycket tack vare det under 2020. Jag skalade av en del på denna uppgång och nu börjar jag tycka att det börjar bli köpvärt igen. Kanske att jag börjar köpa några aktier under 2022.

Månadsrapport december 2021

Köp och sälj:

Utdelningar:

Valde att sälja av alla aktier i ICA över marknaden. Tycker fortfarande att detta känns riktigt tråkigt. Jag ville verkligen att denna aktie skulle ligga i byrålådan i många många år till.
Fick tilldelning i KlaraBo, här lönade det sig att vara aktieägare i Spiltan. Alla vi hade förtur i denna IPO. Sålde av hälften ganska snabbt till en fin avkastning.

Var också med och fick tilldelning i Adtraction. Kursen står nu i samma som introkursen men jag tycker det är ett intressant bolag så behåller hälften för att se hur det utvecklar sig. Fick en ok avkastning på den halvan jag sålde iaf.

Snacka om att december blev en IPO-månad för mig. Jag fick, som alla andra, en liten skvätt i Viva Wine Group. Fick så lite att jag sålde allt samma dag. Under en tusenlapp i tilldelning tycker t.o.m jag är alldeles för lite. Kan förstå att många med större portföljer blev lite upprörda här.

Sålde av det jag hade kvar i Mildef, de gjorde IPO tidigare under 2021. Blev en liten vinst men kände inte att det var ett bolag jag ville ha kvar i portföljen. Råkade tyvärr se att den stack upp en hel del efter att jag sålt, som tur är var det inget stort innehav så hade inte gjort så mycket i det stora hela.

Utöver detta lite mindre transaktioner. Tror detta är min mest aktiva och transaktionsrika månad någonsin. Utdelningarna är inte så mycket att prata om.

PB Surveys - Min panelsida
Min egna panelsida, PB Surveys. Svara på undersökningar och tjäna pengar.

Bolåneportföljen

Köp och sälj

Utdelningar

Fanns lite pengar att shoppa för så köpte på mig i Pioneer som har högst direktavkastning i portföljen.

Dryga 300 kr i utdelningar. Det är helt klart lite tråkigt att amortera på bolånet istället för att slänga in tusenlappar i denna portföljen. Utdelningarna kommer inte stiga så mycket under året men portföljen får leva sitt egna liv nu med återinvesteringar.

Hur gick din portfölj? Några utdelningar du är extra nöjd över?   Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mikael Aslan

Jag har handlat in lite Trelleborg pö om pö. Nobina blev det bud på så jag valde att sälja efter den stora uppgången i början av månaden. Köpte även lite Coor. Sista veckan bestämde jag för att städa lite i portföljen ( sålde av Boliden, Clas Ohlsson, Drillcon, Mycronic SCA B och Wallenstam B helt och hållet). Utdelningar har kommit från de bolagen som har utdelat bäst detta år d.v.s. Cibus Sagax D SBB D. Ett bolag som jag ångrar att jag inte ägt aktier i år är Swedencare. Ägde aktier 2020 och 2019.

Aktiebloggen.nu

Tack för läsningen 🙂

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x