Parkera pengar hos Lunar till 1.05% ränta

Var kan man hitta högsta räntan på ett sparkonto? Just nu är det 1.05% ränta hos Lunar.
Vi sitter på en del pengar som vi lånade upp på bostaden. En del av lånet har vi spenderat på ett nytt badrum. En del ska spenderas på ett nytt kök. Förhoppningsvis blir det lite pengar kvar iaf. Just nu är summan 500 000 kr och så länge vi har dessa liggandes vill jag hitta ett ställe med så bra ränta som möjligt.

Var kan man parkera 500 000 kr och få bäst ränta!?

Då är det nog Lunar som gäller. I skrivande stund har vi 450 000 kr placerat på ett sparkonto hos Lunar (dansk insättningsgaranti). Resterande 50 000 kr ligger hos Rocker då det har 1,45% på pengarna upp till just 50 000 kr (svensk insättningsgaranti).

Jag hittar inte bättre ränta på något annat ställe och jag vill inte binda pengarna. Rörligt är ett måste.

Dessa pengar ska efter sommar gå till en köksrenovering. Allt kommer inte gå åt och de pengar som blir kvar är tänkta att gå in i bolåneportföljen. Men så länge får större delen av pengarna ligga med 1.05% ränta hos Lunar.

Mitt sparkonto hos Lunar

Mitt sparkonto hos Rocker

1.05% ränta hos Lunar

Kan du hitta ett rörligt sparkonto med bättre ränta än Lunar så får du gärna meddela mig!
Är ni några fler som använder Lunar? Vad är era erfarenheter av techbanken?
Jag tycker att Rocker är bättre och det finns inga som slår deras cashback. Men just inlåningsräntan verkar vara Lunars grej.

Pengar som ska användas inom något år gör sig bäst på ett sparkonto. Då kan det vara värt att jaga de där extra procenten.

Var har du ditt räntesparande?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
mats

Är det Statlig insättningsgaranti på sparformerna du pratar om ???

Trajce

Hej, tack för en jättebra och informativ blog du har.
Jag hade fråga angående Lunar. Borde du inte få ca. 4500kr i ränta varje månad om du har 450tk hos dem? Eller hur räknar de räntan? Måste pengarna har legat hela månaden för att få fullt ränta?
Jag själv flyttade mina 40tk från Rocker till Lunar förra veckan men nu har Rocker plötsligt höjt räntan på standard kontot med 😀 men ändå Lunar ligger lite högre.
En fråga till, drar av Lunar skatt på räntan eller måste man göra själv i slutet av året?

Mvh

Last edited 1 year ago by Trajce
Daniel H. Komarica

Använder varken Rocker eller Lunar idag. Kör med collectors/resurs sparkonto hos Avanza där portföljen finns samt Klarnas sparkonto.

Trevligt med badrumsrenovering! Vi har precis renoverat vårt, men verkar vara problem hos leverantören vad gäller spegeln. Börjar tappa lite tålamodet, men vi vill ju verkligen ha den 😫

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x