Höstlov, husvagn och Liseberg

Måndag och hela familjen är tillbaka i ekorrhjulet efter ett höstlov på bland annat Liseberg. Barnen har varit i skolan, jag och frun har jobbat. Just nu är vi alla rätt möra i kropp och huvud. Efter en hel vecka med lov och roligheter så tar det på krafterna att komma tillbaka i vardagen. Men så bra vi har haft det.

Ullared

Ledigheten började med en tur till Ullared, Gekås. För min egen del kanske detta inte var så mycket njutning men resten av familjen gillade det. En fördel är att de flesta av julklapparna nu faktiskt är klara, slipper vi tänka på det. Det finns en del bra saker på Gekås men också en hel del skit. Så det gäller att inte dra på allt för stora spenderbyxor. Men tycker vi kom därifrån med en del kap och vi var förberedda med en inköpslista så det inte spontanshoppades för mycket.

Göteborg

Två nätter blev det på Ullared, efter det rullade vi vidare mot Göteborg. En av mina favoritstäder. Jag har t.o.m bott där ett år.
Där blev det käk på Mañana, en heldag på Liseberg och ett besök på naturhistoriska museet och vandring i Slottsskogen. Vilket höstlov!

Liseberg på höstlovet var en riktigt häftig upplevelse. Snacka om att de går all in för att göra upplevelsen så stor som möjligt.
Det som var lite negativt var att det var riktigt mycket folk. Trångt och mycket köande. Antingen är man bara väldigt ovan med folk eller så har man glömt hur det är på dessa ställen.
Har du inte varit på Liseberg kring Halloween så kan jag varmt rekommendera det.

3 nätter blev det totalt i Göteborg. Husvagnslivet passar oss riktigt bra och jag måste säga att jag börjar bli lite sugen på att kanske köpa till vinterdäck till husvagnen så man kan rulla ut även i vinter. Kanske inte blir denna vinter men i framtiden. Nu är iaf vagnen städad och förbered för vintervila.

Höstlovet blev en succé

Ja det höstlov blev en succé, vi är så nöjda. Jag är verkligen glad att jag valt ett jobb där jag är ledig alla lov. De tjänsterna växer inte på träd och även om det ger mig lägre inkomster så värderar jag all tid jag kan med mina barn under den begränsade tid de faktiskt gillar att åka iväg med oss på detta sätt. Jag är också glad att frun har valt ett arbete med mindre ansvar än tidigare och att hon har möjlighet att jobba på distans. Detta möjliggör att hon kan följa med på dessa resor. Denna gång arbetade hon i bilen när jag körde. Var ändå en resa på ca 5 timmar till Ullared. Hon kan sitta i vagnen och göra en del grejer också. Nu tog hon ledigt en del också men skönt att det inte behöver bli 5 semesterdagar för en höstlovsresa.

Jag vill passa på att skicka med detta, det går att jobba mindre men ändå spara pengar. Vi sparar troligtvis mer än snittet men tjänar under snittet. Trots detta gör vi mycket som familj. De flesta har den chansen men det gäller att lägga pengar på saker som ger energi. Man måste inte heller ha allt. Vi snålar in på en del saker men långt ifrån allt.
Har du barn så passa på att frigöra din tid. Om ett tag är de stor och då kan du jobba mer igen, om du vill det.

Tjäna pengar på undersökningar – PB Surveys, min egna panelsida.
Uttryck din åsikt och vi ger dig betalt för det!
Läs mer i mitt inlägg här.

Du gillar kanske också...

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Läs hela inlägget av Pappa betalar här –> Höstlov, husvagn och Liseberg […]

Fumlan

Hej PB?
Mycket tänkvärt inlägg!
Min dotter var också på Liseberg en sväng under höstlovet. Även hon var mycket nöjd, trots en del folk och köer. Har hört att Liseberg fått en del kritik för att det varit så knökat.

Tycker definitivt att ni ska skaffa vinterhjul till husvagnen! 🙂

Daniel H. Komarica

Låter som att ni haft det riktigt skönt!

Har enbart testat Jul på Liseberg men får väl ge halloween en chans nästa år:)

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x