Sparkvot januari 2022

22,9% sparkvot, 13,1% exklusive amortering

Dags för sparkvot januari 2022. Alltså årets första sparkvot. Förra året hade jag som mål att ligga på över 21% under hela året. Det lyckades jag med.
Efter att ha höjt målet varje år så väljer jag och MB? att satsa lite lägre iår. 2022 kommer målet att vara 20%, det är en sparkvot vi tycker är rimlig över lång tid och som möjliggör att lägga pengar på nöjen och aktiviteter med familjen. Något som vi vill prioritera de närmsta åren. Snart är barnen så stora att de troligtvis inte längre vill hänga med oss lika mycket.

Sparkvoten blev den första månaden hela 22,9%. Det rimmar ju lite illa med att prioritera annat. Som ni kommer se lite längre ner i inlägget så har jag lyckats få in en del extraintäkter på bonusar via Rocker och även en del cashback på annat håll. Dessa går direkt till börsen så det har boostat sparkvoten denna månad.

Sparkvot januari

22,9%

Här har vi månadens siffror:

Intäkter

24 779 kr – Lön, MB?
19 819 kr – Lön, PB?
2 731 kr – Extrajobb, PB?
2 650 kr – Barnbidrag
1 000 kr – Rocker cashback & värvningsbonus
208 kr – Reward Network
100 kr – Cashbacker.se
83 kr – Preem kreditkort
Totalt: 51 370 kr

Sparande

4 991 kr – Avanza
100 kr – Savr
150 kr – SaveLend
5 000 kr – Amortering
1 000 kr – Barnspar
500 kr – ICA Banken, fonder
Totalt: 11 741 kr

Ni får gärna använda mina länkar till de aktörer jag använder för mitt sparande. Jag får en liten ersättning för det om ni blir kund och sätter in pengar. Vill ni inte det så går det att själv gå in på deras hemsida och öppna ett konto. Jag rekommenderar betalkortet från Rocker!

Med hjälp av cashback och kortbonus så blev det en bra månad intäktsmässigt. Lite högre än en snittmånad. Tittar vi på summan vi sparat så får vi gå tillbaka till december 2020 för att hitta en månad då vi lagt undan mer pengar än så. Så det är jag nöjd med.

Hoppas ditt sparande gick bra i januari! Du får gärna dela med dig i kommentarsfältet!

Hur räknar jag sparkvot?

I sparkvoten räknar jag allt långsiktiga sparande. I det ingår sparandet på börsen, aktier och fonder. Jag räknar med amoreringar, just nu amorterar vi 5 000 kr i månaden. Vi hade amorteringsfritt under coronakrisen, då slängde vi in 5 000 kr i Bolåneportföljen, idag sparar vi inget där men portföljen lever nu sitt egna liv med återinvesteringar av utdelningarna.

Förut det långsiktiga sparandet så lägger vi en del pengar till våra olika målspar:
Bil/husvagnskontot
Renoveringskontot
Resekontot
Buffertkontot

Här lägger vi cirka 6 500 kr varje månad. Men dessa pengar räknar jag alltså inte med i sparkvoten.

Det var sparkvot januari 2022.

Hur mycket sparade du denna månad?

Du har väl inte missat att jag startat en egen panelsida. PB Surveys, där kan du svara på undersökningar och tjäna pengar. Ett perfekt sätt att öka din sparkvot.

PB Surveys - Min panelsida
Min egna panelsida, PB Surveys.
Svara på undersökningar och tjäna pengar.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Aktiebloggen.nu

Jag tycker du resonerar förnuftigt att se till att ha en spendera mer pengar på att göra saker tillsammans med barnen medans dom fortfarande vill 🙂

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x