Topp 10 största innehaven 2021-12

Nu var det senast i maj som jag publicerade de största innehaven i portföljen så nu är det dags för största innehaven 2021-12. Jag tänkte också visa vilka aktier som haft störst procentuell uppgång hittills iår.


Senast jag listade de största innehaven så låg Spiltan Investmentbolag som nummer 1.
Följt av: Scandic, Eolus Vind, AQ Group och Kopparbergs.

De största innehaven 2021-12

I skrivande stund har min egna portfölj (Avanza-portföljen) ett värde av strax under 235 000 kr. Det är en ökning med ca 45 000 kr sedan maj. Idag är de största innehaven:

Portfölj
Min portfölj
 1. 11,5% Spiltan investmentbolag
 2. 6,4% Scandic
 3. 5,6% AQ Group
 4. 5% Swedbank
 5. 4,5% Tele2
 6. 4,4% ABB
 7. 4,4% Kopparbergs
 8. 3,5% Eolus Vind
 9. 3,5% H&M
 10. 3,3% Clas Ohlson

Detta är alltså mina största innehav i skrivande stund. I maj när jag gjorde min topp 10 lista så var dessa innehav 66,6% av hela portföljens värde. Idag är de ”bara” 52,1%. Jag har köpt lite fonder sedan sist och har ökat i mindre bolag och även tag in ett par nya bolag i portföljen. Dessa väger då rätt lite i portföljen. 36 bolag återfinns i portföljen och 9 fonder.

Vill du jämföra mot min topplista från maj så har du den här.
Spiltan är fortsatt i topp och har ökat på bra av sig själv. Listbytet gjorde susen för kursen. Scandic fortsatt två. Eolus Vind har tappat rejält. Dels har jag sålt en del men främst har kursen gått spikrakt neråt. Ica är sålt och därmed inte kvar på listan.

Vill ni se hela portföljen så har jag den här.
Vore kul att höra om du har några av dessa i din portfölj. Lämna gärna en kommentar!

Aktierna som gått bäst under 2021 i min portfölj

Förutom min topplista gällande största innehaven i portföljen så tänkte jag också visa upp de aktier som gått bäst under 2021.
Listar här de 5 bästa kursraketerna:

 1. +69% Corem B
 2. +63% Clas Ohlson
 3. +61% Seafire
 4. +60% KABE
 5. +53% Diös

Som ni kan se är det några aktier som gått riktigt bra. Tyvärr bara ett bolag som ligger på min lista av största innehav. Det är alltså Clas Ohlson, kanske lite otippat att den är en av kursraketerna men så är det. Annars två fastighetsbolag ett investmentbolag och en Coronavinnare i KABE. Äger själv en husvagn som KABE tillverkat genom deras dotterbolag, ADRIA.

Jag vill gärna höra vilka aktier som gått bäst i din portfölj. Lämna gärna en kommentar!

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
The Dividend Story

Trevlig läsning! Kul att Clas O, Diös etc haft en fin utveckling på börsen! Jag har inte exakt koll på vilka bolag som gått bäst just nu men Aspire, Ogunsen och Nordea är tre innehav som haft en bra utveckling hittills i år 🙂

Mikael Aslan

Delar några av dina 10 största innehav i min portfölj. Mitt största innehav är dock Axfood 7,5% 2. Boliden 5,27% 3. Investor 5,19% 4. Tele 2 5,15% 5. Kinnevik 4,85% 6. Electrolux 4,27% 7. Castellum 3,3% 8. Bilia 3,27% 9. Nobia 3,23% 10. Peab 3,15%

Clas Ohlsson rapport kom över förväntan och det är skälet till att den gick så bra. Cibus har gått bäst i min portfölj. Nyfosa har också gått bra i portfölj. Trotts att Kindred backat på sistone så har den också gått hyfsat bra.

Mikael Aslan

Hej PB. Ja visst är det en fin topp 10. Hoppas självklart jag med att det blir en fin avslutning på året. Hoppas att det blir bra för dig/er också.

Aktiebloggen.nu

Roligt att se att du har några riktiga kursvinnare! För mig är det investor som gått bäst sedan jag startade portföljen för ett litet tag sedan.

aktiebloggen.nu

Hej igen,

Tyvärr så är det Volvo som är mitt nuvarande största innehav då jag ökat i det under nedgången 🙂

Martin

Fina bolag överlag tycker jag! Jag har inget av dem just nu men har hållit ett öga på Scandic ett bra tag. Väntar dock tills den slutar tugga sidledes. Cibus och Nobina är mina bästa papper för året. 🙂

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x