Största innehaven i portföljen och årets bästa aktier

I det här inlägget tänkte jag att det var dags att lista de största innehaven i portföljen. Jag kommer också kika på vilka innehav som gått bäst under 2021.
Senast jag listade de största innehaven så låg Eolus Vind i topp följt av: Spiltan investmentbolag, Kopparbergs, Scandic och ICA Gruppen. Snart kommer ni se att det faktiskt skett lite förändringar i toppen.

De största innehaven

I skrivande stund har min egna portfölj ett värde av strax över 190 000 kr. Här kan ni nu se mina största innehav i skrivande stund:

Portfölj
Min portfölj
 1. 9,9% Spiltan investmentbolag
 2. 8,4% Scandic
 3. 8% Eolus Vind
 4. 7,9% AQ Group
 5. 7% Kopparbergs
 6. 5,4% ICA Gruppen
 7. 5,4% Hennes & Mauritz
 8. 5,2% Swedbank
 9. 4,8% Tele2
 10. 4,6% ABB

Detta är alltså mina största innehav. Förutom dessa så finns det en massa andra aktier och en del fonder i min portfölj. Jag inser nu att jag ännu inte fixat en sida där jag lagt upp hela portföljen. Så nu kommer jag försöka fixa det så snart jag kan, ni kan förvänta er en ny sida med hela portföljen inom kort. Tills dess får ni nöja er med denna topp 10 lista. Vill du jämföra mot hur det såg ut vid årsskiftet så klickar du här nere, där hittar du den senaste topplistan :
https://pappa-betalar.se/2021/01/portfoljen-2020.html
Vore kul att höra om du har några av dessa i din portfölj. Lämna gärna en kommentar!

Aktierna som gått bäst under 2021 i min portfölj

Förutom min topplista gällande största innehaven i portföljen så tänkte jag också visa upp de aktier som gått bäst under 2021.
Listar här de 5 bästa kursraketerna:

 1. +92% Stockwik Förvaltning
 2. +52% AQ Group
 3. +48% EPR Properties
 4. +47% Seafire
 5. +35% KABE Group

Som ni kan se är det några aktier som gått riktigt bra. Stockwik och Seafire ligger båda i min lekportfölj. En portfölj där jag har en mindre summa av det totalt investerade. I skrivande stund så har den portföljen under 2021 gått upp 37%. Här är Stockwik Förvaltning och Seafire en stor del i framgången. I min stora portfölj är det AQ Group (4:e största innehavet) som gått riktigt bra och klättrat i storlek. EPR Properties kraschade totalt iom Coronakraschen. Att bolaget under 2020 gått upp 48% hjälper inte mig mycket. Ligger fortfarande mycket minus där, tur det är ett väldigt litet innehav. KABE plockade jag in precis i början på året. Var tänkt att öka på där men eftersom aktien har gått som tåget direkt så blev det inte så många köp. Annat som känns mer köpvärt just nu.

Jag vill gärna höra vilka aktier som gått bäst i din portfölj. Lämna gärna en kommentar!

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Läs hela inlägget av Pappa betalar här –> Största innehaven i portföljen och årets bästa aktier […]

[…] Länk till hela inlägget hos Pappa Betalar?: Största innehaven i portföljen och årets bästa aktier […]

Arbetsplanen

Nice, snart kniper du en hundratusen-nivå till! Ser fram emot en portföljsida också 🙂
/Arbetsplanen

Anonym Västeråsare

Hmm, var tvungen att kolla om du kommer från Västerås, då flera av bolagen i din portfölj är grundade i här. Vad tror du om Prevas som äntligen har luft under vingarna?

Rune Ljungströmmer

Cibus är den eviga pengamaskinen, önskar du månatliga utdelningar så är denna något för dig och många andra, happy days to come!

Staffan

Nibe, Investor och Cibus är mina största innehav.
En fråga om inlägget: menar du 2021 när du skriver 2020? Eller refererar du till förra årets uppgångar? 🙂 Allt gott!

Daniel H. Komarica

Tjena PB?

Hos mig år det Latour, Investor, Swedish Match och Svolder som har gått bäst för året.

De är ju också några av mina största innehav i portföljen.

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x