Vårt samlade sparande i januari 2022

Då ska vi se hur vårt samlade sparande i januari 2022 ser ut. Siffrorna är per den sista januari 2022.

Ett inlägg som jag gillar att göra men jag kan förstå att detta kanske inte är superintressant för er läsare. Men jag tycker att det är kul och viktigt att titta till hela sparandet och få ner det på ett ställe.

Senast jag skrev om vårt samlade sparande var i oktober 2021. Då var vårt samlade sparande 771 000 kr. Allt som allt, alltså, barnspar, räntespar, börsspar och några alternativa sparformer.
För oss som sparar på lite olika håll och kanter kan det vara bra att med jämna mellanrum samla ihop allt i ett dokument. Flera små slattar här och där kan faktiskt bli mer än vad man tror.
Här kan du läsa inlägget från oktober.

Investerade pengar

Vi börjar med det som är våra investerade pengar. Här har vi aktier, fonder och alternativa investeringar. Jag räknar också in min bolåneportfölj här.
I oktober hade vi strax under 528 000kr. Den sista januari är summan 582 000 kr. En ökning med ca 10%. Insättningar och en god börs har gjort att pengarna lyckats växa. Trots att januari var en rätt dålig månad. Detta innebär en ökning med ca 54 000 kr.

Vi sparar för att känna oss trygga. Att kunna ta tillvara på möjligheter när de kommer.

Såhär är pengarna fördelade:
Avanza – 379 000 kr
Bolåneportföljen – 127 000 kr

Swedbank AF – 65 000 kr
Savr – 3 800 kr
Lendify – 1 700 kr
ICA Banken – 3 400 kr
SaveLend – 1 700 kr
Sigmastocks – 530 kr

Ni får gärna använda mina länkar, jag får en mindre ersättning för det. Vill ni inte det går det lika bra att söka på nätet själv.

Barnspar

Jag räknar med barnens sparande också. Det är mina och fruns pengar fram tills vi väljer att stötta barnen när de behöver det. I oktober fanns det 174 000 kronor på detta KF. Idag finner vi 184 000 kr.
En ganska modest utveckling i barnportföljen denna gång. Detta är en bra bit från ATH då portföljen har haft det tungt senaste tiden. Men sedan senaste avstämningen så har portföljen trots det ökat med 10 000 kr vilket är mer än insättningarna under samma period.
Barnsparandet sker på en KF i mitt namn på Avanza.

Räntesparande

Jag har dessutom några sparkonton där vi har olika målspar. Detta är pengar jag inte räknar med i någon sparkvot men det är pengar som finns och därmed räknar jag dem i vårt samlade sparande.
I oktober hade vi 69 000 kr samlat på några sparkonton. Idag är detta nere på 65 000 kr.
Egentligen har vi betydligt mer pengar än så.
Vi ska renovera hemma så renoveringskontot har jag valt att räkna bort i denna sammanställning då pengarna kommer användas den närmsta tiden. Vi har dessutom lånat upp en del pengar på bolånet och mest troligt är att det kommer bli pengar kvar av dessa. Troligtvis kommer dessa investeras efter renoveringarna.

Hur mycket blir detta?

Räknar vi då ihop alla dessa slantar så landar vårt samlade sparande i januari 2022 på hela 832 000 kr.
Det är en ökning med 130 000 kr på ca 3 månader. Detta trots att jag räknar bort pengar från renoveringskontot. Miljonen närmar sig med stora steg och så länge börsen inte går helt åt fel håll så tror jag att det inte är så långt borta tills jag kan få skriva ett liknande inlägg och avsluta det men ett samlat sparande på över 1 000 000 kr. Det vore fantastiskt.

Just nu fattas det 168 000 kr. Mycket pengar men det ska vi fixa!

Hur mycket ligger ditt samlade sparande på?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sebastian

Med 1 inkomst och 4 munnar att mätta så ligger sparandet lågt och har så gjort sedan pandemin började. Men totalt sparande är 280 000kr i dagsläget. 56 000 av det är till våra barn.
Men ny tjänst med högre lön och fler timmar gör att jag från marslönen kan börja spara utöver barnens andel.

Sebastian

Nya jobbet är hur grymt som helst. Driftansvarig på en avdelning i stans största (topp 10 i Sverige) livsmedelsbutik. Ökad lön med minst 3000kr per månad ger utrymme för sparande igen. Ska bli skönt o kunna pyttsa in lite kronor igen och inte bara återinvestera utdelningar.

Arbetsplanen

Starkt PB?!

Miljonen börjar onekligen närma sig! Var inte så länge sedan vi båda kröp runt på runt 100 000-200 000 krs-nivån känns det som (dock presenterade du inte ditt totala kapital då om jag inte missminner mig, så du har nog alltid legat lite före mig).

I bolåneportföljen, hur mycket är avkastning?
Vad är er belåningsgrad nu?
Har själv idag suttit och räknat på olika scenarion kring bostaden framöver. Hoppas vid nästa omvärdering om 4 år hamna under 60% belåningsgrad så att vi kan använda någon nischbank.

/Arbetsplanen

Arbetsplanen

Ah ok! Det förklarar en del! 🙂

Ok, låter dyrt och tidskrävande med alla renovering, usch! Skönt när det är färdigt!
Låter som en bra plan!

/Arbetsplanen

Daniel H. Komarica

Räknar jag bara på mitt eget är det drygt 200k. Men aktieportföljerna har ju tagit rejält med stryk det senaste så lär ju sjunka mer:)

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x