Vårt samlade sparande i oktober 2021

Då ska vi se hur vårt samlade sparande i oktober 2021 ser ut.

Senast jag skrev om hela sparandet var i mars 2021. Det är lite mer än ett halvår sedan. Då hade vi ett sparande på 708 000 kr. Allt som allt, alltså, barnspar, räntespar, börsspar och några alternativa sparformer.
För oss som sparar på lite olika håll och kanter kan det vara bra att med jämna mellanrum samla ihop allt i ett dokument. Flera små slattar här och där kan faktiskt bli mer än vad man tror.
Här kan du läsa inlägger från mars.

Investerade pengar

Vi börjar med det som är våra investerade pengar. Här har vi aktier, fonder och alternativa investeringar. Jag räknar också in min bolåneportfölj här.
I Mars hade vi strax under 463 000 kr. Idag, ungefär ett halvår senare, har vi över en halv miljon investerat. Nämligen 528 000 kr. Så kul nu är det bara 500 000 kr till så har vi en miljon investerat. ”Bara”, haha. Kommer dröja ett bra tag men vi är iaf närmare än vi någonsin varit.

Detta innebär en ökning med ca 65 000 kr. Mycket av detta är såklart insättningar, även om en del självklart tillskrivs värdeökning på de pengar som redan fanns där.

Vi sparar för att känna oss trygga. Att kunna ta tillvara på möjligheter när de kommer.

Såhär är pengarna fördelade:
Avanza – 333 000 kr
Bolåneportföljen – 123 000 kr

Swedbank AF – 62 000 kr
Savr – 3 300 kr
Lendify – 1 600 kr
ICA Banken – 1 400 kr
SaveLend – 1 050 kr
Sigmastocks – 550 kr
Toborrow – 200 kr

Ni får gärna använda mina länkar, jag får en mindre ersättning för det. Vill ni inte det går det lika bra att söka på nätet själv.

Barnspar

Jag räknar med barnens sparande också. Det är min och fruns pengar fram tills vi väljer att stötta barnen när de behöver det. I Mars fanns det 133 000 kronor på detta KF. Idag finner vi 174 000 kr. En ökning på 41 000 kr. Varav insättningarna enbart är druga 6 000 kr. Här har det gått som tåget. IPO investeringen i Checkin.com är helt klart en bidragande faktor i detta.
Barnsparandet sker på en KF i mitt namn på Avanza.

Räntesparande

Jag har dessutom några sparkonton där vi har olika målspar. Detta är pengar jag inte räknar med i någon sparkvot men det är pengar som finns och därmed räknar jag dem i vårt samlade sparande.
I Mars hade vi 112 000 kr samlat på några sparkonton. Idag är detta nere på 69 000 kr. Vi lånade en del pengar på bolånet för att köpa husvagn men vi använde också egna pengar, vi lånade alltså inte hela beloppet. Det är anledningen till att det minskat en del på räntesparandet.

Hur mycket blir detta?

Räknar vi då ihop alla dessa slantar så landar vårt samlade sparande i oktober 2021 på den nätta summan 771 000 kr.
Det är en ökning med 63 000 kr på ungefär 6 månader. Då har vi dessutom gjort ett uttag på ca 50 000 kronor under denna tiden. Så det är jag nöjd med.

Jag skulle verkligen gilla att ha en miljon pengar investerat. Det är en bit bort. Men vårt samlade sparande ska nog klara av att nå en miljon inom en inte allt för lång tidsram. Idag saknar vi 229 000 kr. Det ska vi klara av att spara ihop någon gång.

Hur mycket ligger ditt samlade värde på?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Simon

Totalt investerat ligger det på ca 10,2 mkr, en blandning av aktier och fonder hos avanza och bitcoin som är räknat netto efter skatt. Utöver det finns det ca 500 kkr på sparkonto och ca 1,5 mkr som insats i radhus, men insatsen är delad med frun. Men får väl tillägga att det har gått ganska snabbt senaste året/åren pga bitcoin, det kan ju snabbt gå ner igen också.

Simon

Bitcoin är idag ca 70% av investerat kapital. Jag tänkte vara föräldraledig nu till att börja med ett år, sen får vi se vad det blir. Men kommer nog inte gå tillbaka till yrket jag hållt på med hittills, vilket är extremt administrativt och mycket regleringar. Kommer antagligen införskaffa en van och åka en runda i europa när tillfälle ges.

Vad är dina planer? Att pensionera dig eller bara få mer frihet?

Simon

Jo, det är stor andel bitcoin, men känner mig bekväm med det eftersom det blivit så mycket pga värdeökning, investerade en summa för åtta år sen.

Det bästa är att göra något man gillar om dagarna, jag tror inte heller på att pensionera mig och inte göra något. Men med småbarn är det fullt upp och sen har jag börjat fundera på möbelsnickeri och eller bli personlig tränare.
Det är skönt att ha marginaler om något händer i livet som du säger, att man själv kan ha kontroll på situationen utan behöva förlita sig på bidrag från någon jobbig myndighet.

IGMR

Vi har knappt 100K kvar till två miljoner om vi tar med allt. Bra att göra en total genomlysning. Jag har en tendens att inte plocka med allt i kalkylen. Bilen tex ligger inte med i nettoförmögenheten trots att vi inte har lån på den.

Räknar ni nettoförmögenhet och i så fall – hur värderar ni huset?

Bra upplägg på investeringar och sparande! Själv har jag målsparandet i bufferten, men det känns lite surt nu när jag måste göra uttag för skidsemester och husunderhåll. Så jag funderar på att lägga målsparandet för sig, ungefär som ni gör.

Mvh I-US

Slimis

Hej PB?

Testar om det går bättre att kommentera här då jag haft problem med det på sistone.

Mvh Slimis

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x