Sjukhusvistelse

Operation

Just nu när jag skriver detta så sitter jag och dottern med varsin dator på Akademiska i Uppsala, en planerad sjukhusvistelse.
Det blir ett tre dagar långt besök och innefattar en operation. Enligt läkarna ingen märkvärdig operation men för oss som är med om sådant så sällan så är det såklart lite nervöst.

Vi är hemma igen på onsdag om allt går som det ska. Så julen ska inte vara i fara. Får se bara hur begränsade vi bli efter operationen men det ska den nog inte vara.
Ni som följt bloggen ett tag vet att jag skrivit vid något tillfälle om att vi har det tufft med dottern, det har inget med att operationen ska göras men det har varit mycket anspänningar kring hur det ska gå att ta sig till sjukhuset.
Nu när vi är här så kan jag med facit i hand pusta ut. Hon har varit fantastiskt duktig och nu väntar vi bara på att operationen ska bli av i morgon.

Ekonomi kring detta

Eftersom denna blogg handlar om privatekonomi så tänkte jag nämna lite kring det ekonomiska. Min dotter är för stor för att vi ska kunna vabba för henne när hon är sjuk. Men när vi är iväg såhär så är det inga problem att vabba då man kan få ett intyg av läkare att barnet inte kan klara sig utan sina föräldrar. Så jag vabbar från jobbet under tre dagar. Detta innebär faktiskt att jag fick lite tidigt jullov och är tillbaka på jobbet den 10 eller 11/1.
Att det blir vab gör det ändå ganska okej ekonomiskt. Visst blir det en liten ekonomisk förlust men inte så märkbart.

Dottern får all mat men jag måste fixa själv så lite högre utgifter när det gäller mat jämfört med att bara äta hemma. Parkering blir en liten slant också.

Ersättning från försäkringsbolaget

Sjukhusbesök kan ge ersättning från barnets försäkring. Jag slog faktiskt en signal till mitt försäkringsbolag och kollade vad som gällde. Detta är ju som sagt en planerad operation och inte en skada eller olycka, klassas som sjukdom. Vid olycka och sådant så kan man få ersättning för ekonomiskt bortfall om man behöver vara ledig från jobbet, omkostnader som mat, parkering osv. Vid vårt fall gäller inte detta men det kommer att gå att få ut en dygnsersättning på ca 475 kr (tror jag att det var). Vi kommer vara här i minst 2 dygn iaf. Detta löser man via en skadeanmälan efter allt är klart och vår sjukhusvistelse är över.

Det kommer bli någon form av ärrbildning också, detta ska jag även undersöka om det går att få någon ersättning för. Glömde det när jag pratade med försäkringsbolaget.

Det underbara med en trygg ekonomi

Det är så skönt att detta inte behöver vara ett problem. Det är så skönt att vi för många år sedan tog tag i vår privatekonomi och började spara ordentligt. Vi behöver inte oroa oss för parkeringskostnader, högre matkostnader när det dyker upp händelser eller tillfällen likt den vi är i nu. Vi kan t.o.m lyxa till det och fika i sjukhuscaféet, allt för att dottern ska trivas och må bra. Hade vi inte kunnat vabba så hade det inte heller varit något problem. Vi löser det och vi behöver inte tänka på vad det kommer kosta. Det är en skön känsla och det gör att vi istället kan fokusera på att dottern mår bra och ge henne goda förutsättningar för att klara av denna sjukhusvistelse.

Missa inte dessa inlägg:

Rocker, Sveriges bästa betalkort med upp till 10% cashback. Du får dessutom 500 kr när du uppfyllt några enkla krav och gjort 3 köp med kortet. Sjukt enkla pengar.

Min egna panelsida, PB Surveys. Svara på undersökningar och tjäna pengar.

Whossa, gratis skraplotter. Vinsterna betalas med hjälp av annonser i appen. Jag har vunnit 150 kr. Du kan också vinna pengar.

Tips på saker att göra under vår sjukhusvistelse

Ni får gärna ge oss tips på saker att göra i vårt patientrum. Vi har med oss lite spel och dator. Men tar gärna emot tips så vår sjukhusvistelse blir roligare och går snabbare.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
20 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Aktiebloggen.nu

Hoppas allt går som planerat och att ni kommer hem säkert!

Aktiebloggen.nu

Tråkigt att höra, hoppas det ordnar sig!

Mikael Aslan

Tänker precis samma dom aktiebolaget och håller tummarna.

Mikael Aslan

Som aktiebloggen menar jag. Det blev lite fel.

Fumlan

Jag har ju hängt mycket här, men har uppenbarligen lyckats att missa hur det är med din dotter. Oavsett så önskar jag en snabb återhämtning så att ni kan komma hem till jul! 🙂

Anonym

Jag önskar er en snabb återhämtning och en god jul!

(Nu vet jag inte hur gammal dottern och hur hög energinivån är är men kanske högläsning ur en bok hon/ni gillar? Ni kan turas om att läsa för varandra)

//anonym

Slumpvandraren

Jag har också missat detta med dottern, men nu håller jag tummarna för att allt går bra med operationen och att ni får en riktigt god jul tillsammans, oavsett om det blir på sjukhuset eller hemma!

IGMR

Ujuj! Krya och hoppas allt går bra.

Slimis

Hoppas allt går bra med operationen. Tänker på er.

Mvh Slimis

Sebastian

All lycka till.

Vad gäller ersättning för ärr, så är det inkluderat i de flesta försäkringar. Vårt försäkringsbolag (trygg hansa) ville ha 2 bilder ca 1 år efter läkarbesöket då olyckan som gav upphov till ärret skett (grabben ramlade och skar upp ena knäet)

[…] vill tacka alla er som skrivit och kommenterat på förra inlägget, sjukhusvistelse, det värmer verkligen. […]

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x