Vad gör vi med MB?’s löneökning?

Fullt ös medvetslös

Ja det är inga problem att fylla vardagen med saker att göra. Speciellt när man jobbar 40 timmar i veckan. Vi vi var iväg med husvagnen förra helgen. Vi har haft en helg med fix här hemma. Sonens fotboll har börjat med utomhusträningarna. Som engagerad tränare har det tagit en del tid med förberedelse. Mitt engagemang som god man har krävt lite mer än vanligt just dessa två veckor. Och inte nog med det så har dottern haft det tufft igen och det har krävt en del engagemang med skola och andra instanser.
Jag ska inte gnälla över detta men vissa veckor är det helt klart mer än andra. Mycket av det är kul men det jag längtar mest efter just nu är en tur med hela familjen i husvagnen. Blir det en fin helg snart så drar vi!

Här ser ni ett axplock från senaste resan. Här är det Liens camping vi besökte.

MB?´s löneökning

Nu till dagens ämne.
Som jag skrev i inlägget:
Ledighet och nya prioriteringar
Så fick MB? en löneökning efter skatt på ca 1 000 kr. Jag har suttit med vårt kalkylark och kikat på alla utgifter och inkomster. Att lönen har ökat är ett trevligt inslag. Tanken från början var att lägga en större del av pengarna på sparande. Men efter en del trixande i kalkylarket så inser jag att våra utgifter tyvärr har ökat en del. Något vi visste om när vi köpte vagnen. Detta gör att vi inte kommer göra någon förändring i våra automatiska överföringar. Vi kommer spara samma peng varje månad. Så risken finns att sparkvoten sänks en liten gnutta. Dock så är vi duktiga på att hitta extra pengar att lägga undan när det är möjligt så jag känner mig inte orolig.

Att vi hittat en ny aktivitet med husvagnen, är ju något vi visste kommer kosta oss pengar. Så egentligen var det väl inte så konstigt att vi inte kommer spara mer än det vi gör. En sparkvot på 21% i vår situation är jag väldig nöjd med.

Våra prioriteringar kostar oss lite pengar med eftersom de ger oss mervärde så är vi nöjda och bekväma med det. Så löneökningen går största delen till att täcka vår livsstilsinflation denna gång. Första gången på tre år, tror jag, som vi inte sparar större delen av en löneökning. Det är vi värda.

Du gillar kanske också...

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Läs hela inlägget av Pappa betalar här –> Vad gör vi med MB?’s löneökning? […]

[…] Länk till hela inlägget hos Pappa Betalar?: Vad gör vi med MB?’s löneökning? […]

Glennart

rent krasst är det ju så. Inflationen finns på riktigt.

Fumlan

Helt riktigt att ni prioriterar som ni gör. Livet pågår nu, och det är också nu ni skapar minnen i era barns uppväxt! 🙂

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x