Mycket på IPO fronten

Just nu är det många IPO’er. Senast jag skrev om IPO’s var i juni, iår. Då hade jag sökt tilldelning i 4 olika IPO’s, fick tilldelning i 3 av dem.

Sedan dess har jag varit med i ytterligare 2 st. Creaspac SPAC och Flat Capital B.
Jag fick tilldelning i båda dessa.
Creaspac SPAC är då en SPAC som ni kan läsa i namnet. Det är alltså ett skal som just nu letar ett bolag som vill noteras genom nämnda SPAC. Här är då caset att man tror på Creades, som har skapat denna SPAC. En SPAC rör sig inte så mycket initialt utan det är när de lyckas hitta ett bolag som ska noteras via denna SPAC, då kommer det röra sig. Förhoppningsvis uppåt.

Flat Capital var en succé. Det var ingen större tilldelning. 254 aktier på mitt ISK och ytterligare 254 st på barnens KF. Första handelsdagen slutade aktien upp 100%. Galet egentligen. I skrivande stund har aktien ökat 200% även om den varit uppe högre än så. Galen premie på bolaget just nu och jag funderar på om jag ska skala av lite men har inte riktigt bestämt mig än.

Framtida IPO’s

De som ligger närmast just nu är Volvo Cars och Rocker. Som sagt, många IPO’er

Volvo Cars

Det första som jag inte gillar är att det är en intervall i priset, 53-68 kr. Det är en väldigt stor skillnad på värderingen om en aktie koster 53 eller om det landar på 68 kr. Gillar det verkligen inte.
Så värderingen är svår att räkna på men det man kan säga är väl hur det än blir så är det en hög värdering.
Jag tror inte att detta blir en IPO raket. Här tror jag man behöver titta på lång sikt och fundera på hur Volvo kommer klara sig i framtiden. Jag tror att Volvo kommer fortsätta vara ett val för alla bilägare även i framtiden så därför kommer jag att teckna mig för en minipost.
Jag har också svårt att tro att det kommer bli en katastrof investeringen eftersom alla indexfonder kommer behöva köpa in sig i Volvo. Bolaget blir ju en ganska stor del av Stockholmsbörsen om man säger så.

Rocker

Rocker

Här har vi något helt annat än Volvo. Rocker, ett fintech-bolag. Jag är själv kund hos dem och älskar deras betalkort med kanske världens bästa caschback.
Men här har vi ett bolag som troligtvis inte kommer gå med vinst på många år och som kommer med en fintechvärdering. Jag skulle vilja teckna mig men värderingen är för hög och för min del är minsta teckningen på 8 250 kr lite väl mycket i ett sådant bolag.
Jag kommer ha lite koll under IPO-dagen och försöker köpa en liten skvätt för jag vill nog ändå vara med och se vad Rocker kan göra.

Hur du än gör i denna IPO så är deras betalkort ett måste!
Läs mer här!

Hur gör du nu när det är så många IPO’er?
Tecknar du något?

Du gillar kanske också...

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Aktiekemisten

Jag tror att Volvo kommer stiga första dagen, men inte så mycket. Rocker kommer till börsen för tidigt. De har lagt för mycket pengar på att få kunder så att det ser bra ut på pappret.

Aktiekemisten

Har sökt mini på 4 konton.

Louise

Nu är det bestämt att Volvo kommer kosta 53 kr, alltså lägsta möjliga i det satta intervallet. Jag tecknar.

Mvh Louise

Louise

Well…jag är garanterad så många aktier jag vill (nästan), för jag råkar ha koppling till bolaget ;). Hade nog tecknat ändå iofs…Dessutom verkar den vara övertecknad nu, så vi hoppas det blir bra!

Jag är dock relativt försiktig, så har tecknat mig för medelmånga aktier 🙂

Louise

Ja, hur gick det med tilldelning? Jag tecknade 300 och har just sålt 50. Tänkte ev sälja ett gäng till om det blir tryck mot stängningsdags 🙂

Ha en fin helg!

Louise

Lyckades sälja de första 50 till kursen 64,70:- och sedan sålde jag 50 till för 65,00:-. Toppen var väl dryga 67. Nu har jag 200 aktier kvar som jag tänker behålla!

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x