Diversifiering, jag har skalat ner lite i två bolag.

Diversifiering

Inlägget innehåller annonslänk från Komplett Bank.

Trots att jag inte skrivit på bloggen på den senaste tiden så trummar portföljen på och sparandet fortsätter som vanligt.

Det har dock skett en del förändringar under de senaste 30 dagarna.
Ska uppdatera portföljsidan under veckan är tanken.

Jag har skalat ner i två innehav.
Detta grundar sig i att jag ångrar att jag inte gjorde just en hyvling i Eolus Vind när den var över 80 kr senast. Då föll den en del och det kändes riktigt seg. Speciellt då Eolus då var mitt största innehav och vägde en ganska bra bit över 10% i min portfölj. Det blev ganska kännbart när den gick ner då.

Mina största innehav är och har länge varit Tele2 och Eolus Vind. De utgjorde ca 13% vardera i min portfölj. Lite mycket för min smak. Vill egentligen att ett bolag max ska var 10% av portföljen.
Dock har bolagen gått väldigt bra och därför ökat så pass mycket. Jag har iaf under den senaste tiden gjort en hel del sälj i båda de bolagen för att de ska ligga kring 10% istället och pengarna som dessa givit ligger nu i bolag som haft en lägre vikt i portföljen.

Har mest köpt Scandic och AQ Group för pengarna.

Känns bra att ha skalat lite i de bolag som växt sig stora. Det är fina utvecklingar i bolagen för mig. Tele2 har faktisk avkastat över 100% i enbart kursutveckling. Med utdelningar blir det ännu mer. Eolus nästan 300%.

Nu har båda bolagen fortsatt trumma på uppåt men trots det är jag nöjd med beslutet att inte låta något bolag sticka iväg. Vi får se om det lönar sig i längden men så länge jag sover gott om natten så är det ändå bra, tänker jag.

Hur gör du om ett bolag växer sig stort i portföljen?

Annons Komplett Bank.
Har testat deras kredit kort i ca 2 månader och de ger 1% cashback på alla köp och 2% på alla internetköp.
Kan vara det bästa kreditkortet för dig som vi ha reda pengar tillbaka.


Sweatcoin

Sweatcoin AppFortsätter att göra lite reklam för appen sweatcoin.
En app som räknar dina steg och konverterar dem till Sweatcoins.
För denna valuta kan du köpa produkter eller tjänster. I bland även få ut pengar till Paypal. Mitt mål är att lyckas förvandla mina Sweatcoins till Paypal och köpa aktier för dem.

Det går också att växla dem mot en Iphone, skor, Apple watch osv.

Jag har haft appen under snart en månad och tycker det är en rolig grej. Har lyckat samla på mig 343 Sweatcoins.

Det är extra kul om ni laddar ner appen via min länk för då följer vi varandra och kan jämföra stegen vi tar mot varandra. Det är få av mina följare som slår mig i steg under en dag.
Jag tror att jag rör mig mer en snittet så det kan ju vara kul att testa appen bara för att se om ni får mer steg än mig.

Sweatcoin

Vi får väl se om det går att plocka ut någon slant på detta.

Har ni några tips på roliga appar eller enkla sätt att få in några extra kronor?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Haha, ja det känns nästan som det. Att jobba på skola är ingen lek.

Väldigt många steg under arbetet och många eftermiddagar är jag fotbollstränare för dottern eller grabben så då blir det rätt mycket.

Tror ändå du ligget över snittet med de siffrorna.

Mvh PB?

The Dividend Story

WOW! Det där är en imponerande mängd med steg du betar av!! Man skulle kunna tro att du jobbar som maratonlöpare 🙂 Hur ser en "stegdag" ut för dig? Promenerar du till och från jobbet etc? Jag tycker jag tränar ganska mycket, men förutom träningen är jag nog ganska stillasittande har jag märkt. Jag snittar nog ungefär 15 000 steg per dag på vardagar och kanske runt 20 000 steg (+/- 5 000) på helgerna.

Pappa betalar?

Hej!
Eolus Vind har gått galet bra för mig och därför blev det också orimligt stort.
Ett mindre bolag som verkar i en bransch där förutsättningarna kan förändras av politikerna. Känns jobbigt när ett sådant bolag börjar var 16-17% av portföljen. Det kan svida i framtiden.

Därför var det läge att hyvla lite.

Mvh PB?

Aktieoutsidern

Samma här att inget bolag får väga mer än 10 % av portföljen. Dock ska det väldigt mycket till för att något innehav ska göra det. Har för många innehav för det. Brukar aldrig sälja av när bolag gått för bra.

Pappa betalar?

Hej DS!
Känns som en bra strategi.

Ja testa appen.
På vardagar ligger jag mellan 20 000-30 000 steg. Inte lika mycket på helgerna.
Tyvärr så räknar Sweatcoin långtifrån alla steg man tar.

Hur många steg klarar du på en dag?

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Frilans!
Ska bli spännande att läsa.

Ja 5,5% känns bekvämt.

Kul att du också testar appen. Ska bli intressant att se om det går att få ut lite cash i framtiden 🙂

Mvh PB?

The Dividend Story

Hej!

Jag har samma strategi som dig om att inget innehav ska väga mer än 10% av portföljen. Vad kul med Sweatcoin, jag ska ladda ned den. Hur många steg snittar du om dagen? 🙂

Frilansportföljen

Jag har likt dig genomfört en del förändringar i portföljen. Jag har dock inte skalat ner något utan sålt av två aktier helt och hållet. Jag har valt att öka i befintliga innehav samt tagit in ett nytt bolag, som jag kommer skriva om under morgondagen.

Jag har inte behövt skala ner i någon aktie riktigt än, då det bolag som väger tyngst är Castellum med en vikt på cirka 5,5%, vilket jag känner mig super bekväm med 🙂

Jag har använt Sweatcoin sen den 1 september efter att du tipsat om det och kommit upp i 170 poäng.

Ha det gott // Frilans!

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x