Sparkvot augusti 2019
Sparkvot augusti 17,3%


Inlägget innehåller reklam och annonslänk
från Fortum och Consector

Klicka här så kan du se alla tidigare sparkvoter!!

Då var det dags för en ny sparkvot

Japp nu är det summerat. Återigen en sparkvot över målet på 15%. Så skönt. Det som gör det extra skönt just denna månad, det är att detta varit den sämsta månaden inkomstmässigt under hela 2019. Trots detta har vi inte minskat vårt långsiktiga sparande utan det rullar på i samma tempo som tidigare. Det är skönt och jag hoppas att så alltid kommer vara fallet. Aktier och fonder ska alltid inhandlas varje månad.

Vår målspar har blivit lite lidande men det är något vi räknat med eftersom både jag och MB? har varit lediga med barnen hela sommaren. Det har varit värt varenda krona.

Nästa månad kommer också påverka inkomsterna negativt men jag hoppas att vi trots det kan hålla en sparkvot över 15% men det viktigaste är inte kvoten utan att vi inte minskar insättningarna.

Vi är toknöjda med sommaren och att sparkvoten snittar 17,8% under 2019. Över förväntan och med tanke på all ledighet vi haft så börjar jag redan nu fundera på vad målet ska vara under 2020. Öka sparkvoten eller vara ledig mer? Det tåls att tänka på.

I Augusti lyckade alltså sparkvoten ligga på 17,3%. Det är bland de bättre sparkvoterna under året.

April är den bästa månaden men den är så speciell så vet inte om man ska räkna den egentligen.

Här kan du läsa om hur vi fick en sparkvot på 36% i april

Jag gillar att ha koll på sparkvoten då det är ett bra mått. Men ibland blir det knepigt, speciellt en månad som denna. Vi gör inte vår bästa sparmånad. Men eftersom inkomsten är så låg så blir sparkvoten hög. Även fast vi sparat mer i kronor andra månader så har även lönen varit högre då och därför blir sparkvoten lägre.
Men på ett helt år jämnar det ut sig och därför känns det bra att ha koll på sparkvoten.

Hos Fortum får du som ny kund, 500kr rabatt på din el. Denna betalas ut under de första 12 månaderna.
Detta gör Fortum mycket prisvärda första året. 

Jag fortsätter vara transparent och lägger ut våra löner och exakt hur mycket som sparas i kronor och ören. Hoppas det uppskattas.
Här kan ni se inkomster och sparande:

Som sagt, sämsta inkomstmånaden men ett fortsatt bra sparande.

Med ett sparande på 6 350kr gör det alltså att augusti landar på 17,3%.
Det innebär att 2019 års snitt ligger på 17,8%. Målet är att hålla oss över 15%.

Kom ihåg att jämföra ditt bolån. Consector hjälper dig att hitta en lägre ränta.
Testa och se om de kan få ner din ränta!


I sparande räknar jag amortering på huset.
Mamma betalar?s sparande i fonder, mina aktieköp och barnsparande.

Räntesparande som inte räknas med i sparkvoten

Vi har ett bilkonto, renoveringskonto, resekonto och buffertkonto, denna månad så har det inte sparats så mycket på detta. Bara lite till bil, buffert och resa.

Hoppas ni också är nöjda med ert sparande denna månad!
Hur mycket sparade ni?

Passar återigen på att tipsa om Sweatcoin

Sweatcoin

Det är en app som räknar dina steg och konverterar dem till Sweatcoins.
För denna valuta kan du köpa produkter eller tjänster. I bland även få ut pengar till Paypal. Mitt mål är att lyckas förvandla mina Sweatcoins till Paypal och köpa aktier för dem.

Det går också att växla dem mot en Iphone, skor, Apple watch osv.

Jag har testat app ett tag och gillar idén.
Någon som har erfarenhet av just denna appen?

En liten kul grej är också att alla ni som laddar ner appen via min länk kan jämföra era steg med mig.
Jag tror att jag rör mig mer en snittet så det kan ju vara kul att testa appen bara för att se om ni får mer steg än mig.

Sweatcoin

Vi får väl se om det går att plocka ut någon slant på detta.

Har ni några tips på roliga appar eller enkla sätt att få in några extra kronor?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Absolut!

Aha, då kanske det inte blir så många steg.

Mvh PB?

Arbetsplanen

Får höra din uppdatering där sen och se hur mycket du får per månad då! 🙂
Nej, jag har ej appen. Har relativt stillasittande arbete och jag cyklar till/från arbetet en kort bit. Utöver det tränar jag endast styrketräning, så det skulle ej bli så många steg för mig! Kanske testar det framöver dock 🙂
/Arbetsplanen

Pappa betalar?

Hej DS!
Ja det går över förväntan med sparkvoten. Häftigt hur mycket lättare det är att göra något när man har satt ett mål!

Jag snittar över 20 000 steg per dag. Dock har jag märkt att Sweatcoin inte lyckas konvertera alla steg till coins. Läste någonstans att de i dagsläget konverterar ca 65% av alla steg som användarna går. De jobbar på att den siffran ska bli högre.

Trevlig söndag!

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Slimis!
Ja det rullar på och nu är sparandet det sista vi drar ner på som du ser denna månad. Trots lägsta inkomsterna detta år så är det inte det lägsta sparandet i kronor och ören. Fantastiskt kul.

Kul med höjt sparande för dig. Cykla är verkligen grymt. MB? började sitt nya jobb i måndags så denna vecka stod bilen i garaget hela veckan. Hoppas det kommer synas i utgifterna.

2 inkomster gör otroligt stor skillnad.
Lycka till du med!

mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Arbetsplanen!
Ja precis, en bra idé. Kan de ge 150kr i månaden skulle jag bli väldigt nöjd, känner mig dock tveksam till att det skulle ge så mycket.

Ser inte vilka partners de har. Hittar bara att de har över 300 partners.

Ja det tänkte jag också på men det står tydligt på hemsidan att de inte går så det får man lita på. Annars hade det redan kommit fram. Appen har ju faktiskt funnits ganska länge nu.
Har du också laddat ner appen?

Mvh PB?

The Dividend Story

Hej!

Härligt med ännu en månad med bra sparkvot över målnivån! Det låter som ni har haft en fantastisk sommar. Intressant app, den måste jag testa 🙂 Hur många steg snittar du per dag?

Trevlig söndag!

Slimis

Kul att ert sparande fortsätter bra. Här fortsätter sparandet som vanligt. Har kunnat höja upp min sparkvot lite under sommaren. Dels har jag sparat in mycket pengar på att cykla till jobbet men även att vi haft 2 inkomster över sommaren. Vi får se hur det går framöver. Fortsatt lycka till med sparandet.

Mvh Slimis

Arbetsplanen

Hej!
Gillar idén med Sweatcoin, det kan vara ett sätt att få personer mer aktiva vilket både individen och samhället tjänar mycket på!
Vad jag läst mig till verkar de ge 0.95 Sweatcoins per 1000 steg och värdet av 1 Sweatcoin verkar ligga på runt 50 öre. Håller du en god nivå på 10000 steg/dag (vilket många har som mål) blir det alltså cirka 5 kr/dag, 150 kr/månad om du håller samma takt dagligen.
Är det alltså utöver försäkringsföretag/hälsoföretag stater som investerat i detta? Vet du om svenska staten har någon del i detta? Intressant koncept!
Tänkte först att det var ett företag som säljer ut information om var folk befinner sig, var de utför fysisk aktivitet, hur och när de tar sig till/från arbete/skola etcetc för att lättare placera anpassad reklam. Verkar dock inte vara det enligt deras hemsida iallafall. Intressant!
/Arbetsplanen

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x