Årsstämma Spiltan

Spiltan, en annorlunda årsstämma

Ganska nyligen var jag på min första årsstämma. AQ Group.
Jag fick blodad tand och blev sugen på mer.
Vad passar du inte bättre än att gå på årsstämma i det bolag jag investerat mest pengar i. Spiltan investmentbolag.
Spiltan är kända för sina stämmor så jag var riktigt taggad.
Det var alltså för en vecka sedan jag ställde klockan tidigt för att hinna med en kopp kaffe och lite frukost innan jag tog bilen mot huvudstaden.
Man kan tycka att det vore bättre att åka tåg och att det borde bli billigare. Så var inte fallet. Tåg hade blivit dyrare och tagit mycket längre tid. Plus att jag hade varit tvungen att kliva upp så mycket tidigare och varit hemma så mycket senare. 
Innan årsstämman började fanns det möjlighet att lyssna på två seminarier. Plus lite frukost innan det började. 
Frukost var att ta i, tyvärr. En kanelbulle och kaffe kl 09.00 på morgonen. Inte riktigt tallriksmodellen. Tur att jag redan ätit frukost innan jag åkte.
Två damer var högljutt missnöjd med att det inte fanns en smörgås. 
Jag med bara en aktie i Spiltan känner mig inte bekväm med att gnälla högljutt om sådant, det kanske kommer med mer pengar investerat!?
Seminarierna var av blandad karaktär.
Den första jag lyssnade om var några kortare genomgångar av nya bolag Spiltan investerat i. Deras Investment managers Göran Pallmar och Björn Persson guidade oss igenom detta. Mycket trevligt.
Det var faktisk så att en dam bakom mig nästan somnade. Många suckar och liknande men hon klarade sig fram till pausen.
Efter det fick vi lyssna på hur Spiltan fonder förbättrat sin hemsida. Hur man skapar konto osv. Ganska segt faktiskt. Hade det inte varit för en väldigt trevlig talar hade nog jag somnat här.
Tror också att det var fel målgrupp med denna föreläsningen.
Sista delen av seminariet vigdes åt räntefonder. Intressant. Här hade vi faktiskt en äldre man på främsta raden som nickade till och sov någon minut.

Efter seminarierna var det dags för lite seminarier. Kul att kunna prata med några av de bolag som Spiltan investerar i.

Det blev sedan musik och film på lilla scen.
Pagan Fury öppnade med sin mellolåt. Häftigt.

Det var film och frågestund med Per H, och några av bolagen som Spiltan investerat i.

Tydligen så delar man ut en pris varje år till duktiga entreprenörer.
En bra grej men jag tyckte detta var lite segt att lyssna på. Hade hellre haft fler bolag på plats som fått svara på frågor.

Lunchen var god. Lax med sallad. Lite dåligt med platser man vad kan man förvänta sig när det är ca 650 personer på plats. Jag hade tur och hamnade bredvid en trevlig person så vi pratade om investeringar och livet hela måltiden.

Sedan avslutades dagen med stämman som flöt på bra och styrdes av en duktig stämmoordförande. 

Mitt mål är att åka på nästa års stämma också.
Att åka själv på en stämma är inte något man behöver vara rädd för heller. Tänk på att ni möter likasinnade så det är lätt att prata med människorna ni möter där.

Jag fick tag på några fler ex av ”Så här blir du miljonär i hängmattan”. Dessa tänker jag skicka till er läsare på samma sätt som senast. Kommer ett inlägg in nästa vecka om det.
Skicka vidare, Så här blir du miljonär i hängmattan

Vill också påminna om att rösta i EU valet imorgon (söndag).
Jag själv kommer sitta i ett distrikt och jobba hela dagen. Dels för att det är ett viktigt arbete och väldigt kul att kunna stötta demokratin. Men också för att pengarna som jag får in som röstmottagare kommer gå rakt in i portföljen.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x