Spiltan Investmentbolag, på ett ISK nära dig

Äntligen kommer det gå att handla Spiltan på ett ISK! Även KF såklart och det sköna är att du kan sköta din handel från Avanza.
Nu är det klubbat och klart. Den 26 oktober är första dagen Spiltan Investmentbolag handlas på den nya börsen NGM PepMarket.

Jag har varit aktieägare under några år nu. Supernöjd med min investering och tror att det är helt rätt av Spiltan att äntligen fixa så det blir lättare för alla att bli aktieägare.

Vad innebär det för oss investerare?

Det betyder att det blir enklare att handla aktier i Spiltan Investmentbolag. Tidigare gick det bara att äga Spiltan på ett Aktie och Fondkonto och man var tvungen att handla via alternativalistan på Pepins.se. Då var det handel en gång i månaden.

Från den 26 oktober går det att äga på ISK och KF och det kommer vara handel en gång i veckan. Fortfarande inte daglig handel men det ser jag inte som något större problem. Det bästa av allt är helt klart att handeln kan ske direkt från t.ex Avanza.

Vad ska man göra med befintligt innehav?

Jag kommer faktiskt att behålla mitt innehav som det är. Skulle jag behöva/vilja sälja något från min portfölj kommer jag dock börja med detta.
Skulle jag vilja öka innehavet kommer jag köpa Spiltan på ISK.

Jag har också bestämt att jag kommer göra ett köp i barnportföljen. Det har jag avstått tidigare pga att det ej gått att äga i KF. Men nu är det klart att Spiltan ska finnas i barnsparet. Blir ett köp där.

Äger du aktier i Spiltan?
Om du äger på A&F flyttar du dem till ISK?
Om du inte äger, är du mer intresserad nu?

PB Surveys
PB Surveys, min egna panelsidan. Tjäna pengar på panelundersökningar.
Snart är det en ny kampanj med högre ersättning. Ha koll på Facebook eller Twitter. Sök på PB Surveys och följ oss på sociala medier.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
The Dividend Story

Riktigt trevligt att Spiltan nu blir möjligt att ha på ISK! Ganska skönt också egentligen att man bara kan handla en gång i veckan 🙂

Alice

Jag tänker inte flytta in mina befintliga Spiltan på ISK eftersom det utlöser en beskattning som om man hade sålt dem. Obs att man inte behöver faktiskt sälja för att flytta dem till ISK (däremot om man vill ha dem på en KF), men man får skatta på vinsten SOM OM de hade sålts. Ingångsvärdet på ISK:en blir det marknadsvärde de hade vid flytten, inte det man faktiskt köpt dem för. Hur jag ska göra med eventuella nyköp har jag inte bestämt än. Är man långsiktig med innehavet kan det ju vara bättre att skatta på vinsten först när man säljer i stället för att betala schablonskatt varje år i många år på värdet de har på ISK:en. Utdelningen är dessutom låg, så att ha dem på ISK/KF för att slippa skatta för utdelningen sparar man inte särskilt mycket på.

Alice

Jag köpte mina första 2018 när en aktie kostade 8800 kr. Planen var att därefter ge mig själv en aktie om året i födelsedagspresent (mitt huvudfokus är annars utdelningsaktier så detta är ett litet sidospår). Efter spliten 2019 blev det en aktiepost om 50 st vid varje köp i stället. Jag har passat på när de har bjudit på courtaget, får se vad det blir för courtage efter bytet av marknadsplats.

Daniel H. Komarica

Äger inte i dagsläget och har nog aldrig lagt tid på bolaget heller pga att det endast gick att handla via pepins. Vill ha det på isk eller kf helt enkelt.

Nu kanske det blir en chans och sätta sig in i det igen förhoppningsvis:)

Mikael Aslan

Intressant och trevligt. Skall kolla på den i veckan. Kanske blir att köpa till mitt månadssparande hos just Avanza. Aldrig ägt den.

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x