Sparkvot Juli

Sparkvot Juli 11%

Klicka här så kan du se mina tidigare sparkvoter!!

En av de sämre sparkvoterna sedan bloggen startade. Under det nya målet på 12%.  Och detta gjorde att snittet sjönk med 0,1% och jag är därmed nere under målet på helåret. Men bara med 0,1% så när sommaren är slut och livet blir som ”vanligt” igen ska vi nog lyckas klättra över den där gränsen igen.
Vi har egentligen inte sparat mindre denna månaden. Det månatliga sparandet är lika högt som vanligt. Faktiskt snäppet över snittet denna månaden men det var en bra månad inkomstmässigt och därför har sparkvoten minskat. Vi har prioriterar att lägga dessa pengar på semestrande i Sverige istället. Det har ni kunnat läsa i mina blogginlägg hur mycket det kostat.

I sparandet räknar jag amortering på huset.
Mamma betalar?s sparande i fonder, mina aktieköp och barnsparandet.

Månadens drygaste utgift:

Vaccinering av hela familjen. Över 1 000kr för ett par sprutor. Inte kul men det lär ju göras.

Månadens roligaste utgift:

Helt klart de två resorna vi gjort. Leksands sommarland och Göteborg. Har du inte läst de inläggen så bör du göra det.

                                                                                                                                                                   

Räntesparande som inte räknas med i sparkvoten

Vi har ett bilkonto, renoveringskonto, resekonto och buffertkonto där det totalt läggs 6 500kr/månad. Detta sparande räknar jag dock inte med i sparkvoten, dessa pengar är framtida kostnader så de räknas redan som om de vore konsumerade.

Bilkontot används till servicekostnader och reparationer. När dessa kostnader kommer så tas de från kontot och bokförs inte som kostnader den månad de sker. Typ som en avbetalningsplan, fast i förskott.

Renoveringskontot har samma princip som Bilkontot men här används pengarna till förbättringar för hemmet.

Buffertkontot har också samma princip och gäller oväntade kostnader som kan komma i hushållet. Kylen går sönder. Ja jag tror du förstår…

Resekontot är pengar som ska användas till längre resor.

                                                                                                                                                                   

Hoppas ni också är nöjda med ert sparande för Juli!

Mina mest lästa inlägg under månaden:

  • Nu ska en av min laster bort!! Juli 2018, det var månaden Pappa betalar? la snuset på hyllan. Det var inte helt enkelt men nu är det gjort och känns så sjukt bra. Inte bara för plånboken, hälsan är också viktig.
  • Ambulans mitt i natten. Torsdagsnatten bjöd inte på så mycket sömn. Mamma Betalar? fick åka ambulans till sjukhuset. Nu mår hon iaf bra igen, men det var lite läskigt.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej!
Tack! Känner liksom inte att vi behöver kämpa så mycket. Vi gör en massa roliga saker. Vi har bil, äter bra mat hemma osv.
Vi försöker att inte köpa så mycket skit. Fokusera pengarna på roliga saker som ger oss något värde. Allt annat försöker vi strunta i. Vi är inga experter på det men lär oss för varje dag som går.

Ja dessa olika konton ger en trygghet. Jag tror faktiskt att jag skriver ett inlägg om mina tankar med alla olika konton. Ränta, om jag vill låsa något konto, var jag har konton osv. Började skriva ett svar till dig men det var svårt att hålla mig kort.

Blir ett inlägg om ett par dagar!
Tack för pepp och frågor!
Mvh PB?

Casette

Ni kämpar på bra! Kan tycka det är imponerande att ha ett starkt och stadigt sparande i en barnfamilj, med hus och semesterresor och allt som tillkommer. Samtidigt har ni bra koll eventuella finansiella överraskningar med era olika konton. Härligt!

Vilken bank har ni de andra konton på och till vilken ränta förresten? Går det att låsa något konto på medellång tid (1-3 år) är för en högre ränta?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x