Sparkvot juni 2020Sparkvot juni 23,1
(23,1% exkl. amortering)


Inlägget innehåller reklam och annonslänk
från Savr och Komplett bank.

Klicka här så kan du se alla tidigare sparkvoter!!

Juni

Jippi! Vilken sparmånad detta blev. Majlönen bjöd på pengar från extraknäcket och jag lyckades sälja lite blommor och andra plantor som jag fixat med hemma. Så sidointäkten landade på strax över 1 500kr. Eftersom dessa går direkt till aktieköp så gör det ganska stor skillnad en enskild månad. 
Detta är faktiskt den bästa sparkvoten sedan april 2019. Den månaden fick frun 2 månadslöner så den kommer bli svår att klå. Hela 36% sparkvot blev det då. Här kan du läsa om det om du skulle vara intresserad:
Men skulle vi räkna bort den månade så är detta den bästa sparkvoten sedan jag började blogga. Jag då lova att det är den bästa sparkvoten även innan jag började blogga 🙂
Något som är intressant när jag spanar in gamla sparkvoter så är det att trots en riktigt bra sparkvot denna månad med extrainkomster. Så är det långt ifrån den högsta inkomsten vi haft en enskild månad. Ca 46 200 kr in denna månad, då är det med barnbidrag och extrainkomsterna. 
Det är helt klart en god inkomst men jag kan räkna upp flertal månader med högre inkomst. 
2018, 5 månader med högre inkomst.
2019, 4 månader med högre inkomst
Det som är intressant när jag kikar på våra inkomster och sparande är att inkomsterna har minskat för varje åren men sparandet har ökat markant ju mer tiden gått. Det är kul att se hur det går att minska intäkterna men trots det öka sparandet. 
Denna månad har vi nästan sparat en fjärdedel av vår lön. Grymt.
Nu är det dock så att vi börjar känna att här är vi nöjda. 
Vi kommer inte jaga högre sparkvoter än detta. 20% tycker jag egentligen räcker gott och väl. Men det beror också på hur det ser ut med extrainkomster framöver.
Har jag tur så kanske jag kommer få några timmar i veckan på mitt extraknäck och troligtvis kommer jag bli godman och förvaltare till hösten. Om det fungerar bra så kommer det ge några extra slantar under året. De ska såklart sparas. Eventuellt gör detta att vi prioriterar om lite i övriga sparandet, vi känner att vi måste viga några kronor till nöjen. Det har faktiskt varit lite dåligt med det under den senaste tiden.
Annons Savr.

Här kan ni se inkomster och sparande:

Strax över det normala intäktsmässigt men lite extrasparande gör att detta blev en grym månad.
Kan jag fortsätta såhär och landa några extrainkomster till hösten borde målet på 19% över hela 2020 gå vägen.

Med ett sparande på 10 686kr gör det alltså att sparkvoten blev 23,1%
Det innebär att 2020 års snitt ligger på 17,4%. Målet är att hålla oss över 19%.
Jag har haft svårt att se mig klara målet eftersom början på året gått ganska knackigt. Men nu känner jag att dett verkligen är möjligt. Några månader som denna i höst så fixar det sig.

Annons Komplett bank
Sveriges bästa kreditkort. 2% cashback på internetköp, 1% på övriga köp.
Nu även ett sparkonto med 1% årlig effektiv ränta.


I sparande räknar jag amortering på huset.
Mamma betalar?s sparande i fonder, mina aktieköp och barnsparande.

Räntesparande som inte räknas med i sparkvoten:

Vi har ett bilkonto, renoveringskonto, resekonto och buffertkonto.

Hoppas ni också är nöjda med ert sparande denna månad!
Hur mycket sparade ni?


Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Ja visst blir man peppad av att läsa hur det går för andra 🙂

Slumpvandraren

Japp, så är det. Fördelen med börsen är att alla kan vinna. Gäller bara att spara regelbundet, låta pengarna ligga kvar och ha lite tålamod. Jag tror dock man kan få lite extra motivation från att låta sig inspireras av andra. Att jag nu kommit igång med ett större regelbundet sparande har jag nog till stor del de svenska finansbloggarna att tacka för.

Pappa betalar?

Hej DS!
Tack!
Ja superkul med lite extrapengar in. Hoppas som sagt att det ska rulla på till hösten.
Ja, nu tror faktiskt även jag att det kommer gå vägen.

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Slumpvandraren!
Handlar inte om att smälla någon på fingrarna. Det viktigaste sparandet är det som blir av. Oavsett hur mycket det är för just dig eller mig. Min sparkvoter skriver jag egentligen för att motivera mig själv och förhoppningsvis andra också, såklart.
5 000kr är ju ett bra sparande!

Ska kika in på din blogg och läsa under veckan.

Mvh PB?

The Dividend Story

Grymt bra jobbat!! Härligt med extrainkomsterna också, jag tror ni kommer fixa årets sparkvotsmål galant 🙂

Slumpvandraren

Grattis till fin sparkvot! Du smäller mig mest troligt på fingrarna den här månaden. Jag klarar troligen inte av mer än 5000 kronor i nysparande. Månadsrapport på bloggen inom kort.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x