Sparkvot maj 2019
Sparkvot maj 14,5%

Inlägget innehåller reklam och 
annonslänk från Savr, och Odla.nu.

Klicka här så kan du se alla tidigare sparkvoter!!

Maj kan nog ses som en ”normal” månad

Efter två månader med sparkvoter över målet på 15%, var det nu dags för en mer normal sparkvot.
Tyvärr landar den en halv procent under målet. Men det är inte hela världen. Vi lägger undan en del pengar som ska gå till Öland. Stugan är bokad och ska snart betalas. Det gör att det inte blivit några extra överföringar. Bara de automatiska sparandet. Men det känns helt ok att lägga undan extrapengar till sommarsemestern.

En liten ändring är att MB´s automatiska överföring har ökat från 700kr varje månad till 1 100kr. Det är bra. Det var hon själv som tog initiativet till detta. Vill hon öka sparandet kommer jag aldrig säga nej eftersom det oftast är hon som tycker vi sparar mer än man borde. Alltså långsiktigt sparande.

Mitt sparande har vi också ökat men bara en hundring, Det är mitt test av tjänsten Savr (affilate länk) jag ska testa under en period och se vad jag tycker. Det var iaf väldigt enkelt att öppna konto och starta en månatlig överföring.

Fick några födelsedagspengar av en kompis som ville att jag startade ett ISK med hans val av aktier, ett gäng mindre bolag som kan flippa eller floppa. Kul grej!

Har försöka dra in några slantar på att sälja sticklingar och lite plantor i grönsaksväg. Inte inbringat några pengar än men jag ger inte upp för det och det är förbaskat skönt att pyssla med växterna.
(skicka ett mail till pappabetalar2018@gmail.com om du intresserad av att köpa något och har vägarna förbi Västerås, sticklingar går att skickas via brev också)

Jag fortsätter vara transparent och lägger ut våra löner och exakt hur mycket som sparas i kronor och ören. Hoppas det uppskattas.
Här kan ni se inkomster och sparande:

En ganska normal månad skulle jag nog säga. Jag har lite dopad inkomst då jag fått ut 2 000kr extra (friskvårdsersättning). Förutom den slanten så är det ungefär såhär våra inkomster är.

Med ett sparande på 6 500kr gör det alltså att maj landar på 14,5%.
Det innebär att 2019 års snitt ligger på 18,5%. Målet är att hålla oss över 15%.
Jag har en känsla av att vi kommer lyckas med det iår. Kan jag fortsätta med en liten smyghöjning på den automatiska överföringarna varje månad ska det vara helt lugnt

En bra månad trots att maj landade precis under 15%.

Annons från Odla.nu.
Nu är det dags att börja förbereda dina odlingar.

I sparande räknar jag amortering på huset.
Mamma betalar?s sparande i fonder, mina aktieköp och barnsparande.

Räntesparande som inte räknas med i sparkvoten

Vi har ett bilkonto, renoveringskonto, resekonto och buffertkonto där det totalt läggs 5 200kr/månad. Detta sparande räknar jag dock inte med i sparkvoten, dessa pengar är framtida kostnader så de räknas redan som om de vore konsumerade.

Bilkontot 700kr/månad används till servicekostnader och reparationer. När dessa kostnader kommer så tas de från kontot och bokförs inte som kostnader den månad de sker. Typ som en avbetalningsplan, fast i förskott.

Renoveringskontot 1 000kr/månad har samma princip som Bilkontot men här används pengarna till förbättringar för hemmet.

Buffertkontot 1 000kr/månad har också samma princip och gäller oväntade kostnader som kan komma i hushållet. Kylen går sönder. Ja jag tror du förstår…

Resekontot 2 500/månad är pengar som ska användas till längre resor.

Skulle jag räkna med dessa pengar landar sparkvoten på 26%. Men eftersom detta är pengar som är tänkt att användas i en ganska snar framtid så lägger jag inte dessa på sparkvoten. Mest för att slippa att det blir så slagigt när det väl är dags att betala en resa, något oväntat på bilen eller något liknande.

Hoppas ni också är nöjda med ert sparande denna månad!
Hur mycket sparade ni?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Anonym!
Alltid bra att amortera. Jag börjar dock bli lite sugen på att minska amorteringen och lägga mer på aktier. Vet dock inte om jag kommer göra slag i saken. Är inte så extremt högt belånad så det skulle fungera.

Amorterar ca 1 700kr på bilen varje månad. Tråkig kostnad men vi är nöjda med bilen. Hade dock gärna sett att detta lån försvinner. Med det är länge kvar.

CSN amorterar jag lite extra på detta året för att kunna vara fri från det lånet i december. ca 733kr per månad.

Aktier och fonder ser du i inlägget.

Det är ett riktigt bra sparande du har. Det kommer fungera om du känner att det känns okej. Viktigt att inte känna sig begränsad.

Jag trodde det skulle bli så för oss men vi har lyckats öka sparandet utan att känna oss begränsade.

Tack för din kommentar.

Mvh PB?

Anonym

Vi amorterar 10% på huset, 4% på bilen, 2% CSN, 10% aktier och blir även lite över till renovering eller utflykt. Hoppas det håller i längden. Uppskattar att du delar med dig inkomster/investeringar då kan man jämföra sig lite.

Pappa betalar?

Hej!
Tack så mycket. Ett år äldre och ett år visare.

Trevlig helg!

Mvh PB?

The Dividend Story

Hej!

Bra jobbat! Cool födelsedagspresent du fick och STORT GRATTIS i efterskott!!

Trevlig fredag!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x