Sparkvot Oktober

Sparkvot Oktober 11,9%

Klicka här så kan du se mina tidigare sparkvoter!!

Oktober har gått oerhört fort. Trivs bra på jobbet men det har varit lite tungt den senaste tiden. Är så oerhört trött på morgnarna. Det har säker med mörkret att göra och jag kan tänka mig att jag inte är ensam om att tycka det är tungt att kliva upp innan solen är uppe.

Sparkvoten blev lite bättre än förra månaden men är fortfarande under målet. Måste öka sparandet så jag kommer över målet nästa månad. Snittet för året ligger nu på 11,8%. Vore ju riktigt tråkigt att inte klara målet när det är så nära.

Jag kommer under v.44 att släppa min första månadsrapport också. Där går jag igenom månadens köp/sälj samt tittar på portföljerna. Det blir första gången på bloggen.
                                                                                                                                                                  

 

Månadens drygaste utgift:

Det måste väl vara en 500kr till tandläkaren. Det är helt klart värt det men det är trots det en dryg utgift. Tackar också staten för att de hjälper med ett par hundra lappar varje år. Tror det egentligen skulle ha kostat 800kr.

Månadens roligaste utgift:

Helt klart minisemestern i Södertälje med besök på Tom Titts.
En helg som gett mycket energi

Har du gjort något kul denna månad?

                                                                                                                                                                   

Mina mest lästa inlägg under månaden:

  • Paneler som ger pengar, OpinionAPP. Ett inlägg som alltid ligger bland de mest lästa. Jag listar en massa panelsidor du kan bli medlem i. Har inte hittat en längre lista någon annanstans. Kommer en uppdatering kring projekt GratisPengen ganska snart. Denna månad har detta inlägget gått riktigt hett. Det är många som testar paneler just nu.
  • Lata sig nu eller senare? Varför inte både och? Ett inlägg jag är väldigt nöjd med. Måste jag jobba järnet för att bli friare i framtiden? eller kan det vara så att jag kan börja vara lite fri redan nu? Detta är något jag försöker sträva efter. Möjligheten att redan nu känna sig fri och att kunna fortsätta vara fri i framtiden.
  • GratisPengen September Mitt projekt med paneler och andra gratispengar fortsätter att beröra. Här kan du läsa om vad September månad inbringade.

                                                                                                                                                                   

I sparandet räknar jag amortering på huset.
Mamma betalar?s sparande i fonder, mina aktieköp och barnsparandet.

Räntesparande som inte räknas med i sparkvoten

Vi har ett bilkonto, renoveringskonto, resekonto och buffertkonto där det totalt läggs 6 500kr/månad. Detta sparande räknar jag dock inte med i sparkvoten, dessa pengar är framtida kostnader så de räknas redan som om de vore konsumerade.

Bilkontot används till servicekostnader och reparationer. När dessa kostnader kommer så tas de från kontot och bokförs inte som kostnader den månad de sker. Typ som en avbetalningsplan, fast i förskott.

Renoveringskontot har samma princip som Bilkontot men här används pengarna till förbättringar för hemmet.

Buffertkontot har också samma princip och gäller oväntade kostnader som kan komma i hushållet. Kylen går sönder. Ja jag tror du förstår…

Resekontot är pengar som ska användas till längre resor.

Hoppas ni också är nöjda med ert sparande för Oktober!

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej VER!
Ja det är inte så dumt att spara över 10% av lönen.
När jag startade bloggen så var målet att komma över 10% på årsbasis. Men för någon månad sedan insåg ja att det var för lågt och skruvade upp mået till 12%. Just nu ligger alltså snittet på 11,8%.

Ja tanken är att dra ner på resekontot, idag lägger vi 4 000kr per månad på det. Vi funderar på att halvera den. Lägger vi dessa pengar på det riktiga sparandet så är vi uppe på 16% sparkvot. Så mået 2019 lär bli minst 15%.

Mvh PB?

Vår ekonomiska resa

Hej!

Gött att kunna putta in drygt 10% av inkomsten till sparandet. Har missat vad ni har för mål med sparkvoten? Läste också i en kommentar på min blogg att ni planerar höja sparkvoten nästa år. Vad har ni för planer?

Hälsningar VER

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x