Sparkvot Juni

Sparkvot Juni 13%.

Klicka här så kan du se mina tidigare sparkvoter!!

Bästa sparkvoten hittills. Superkul. Jag skrev i förra sparkvotsrapporten att det skulle bli en ökning till denna månad. Visst blev det de. Nästan 1% bättre. Måste nog faktiskt ta och revidera målet för 2018 som ligger på 10%. Vet inte riktigt hur jag ska tänka där. Snittet för 2018 ligger nu i halvlek på 12%. Det har nästan ökat varje månad. Denna månad är lite dopad då vi fick fram några extra kronor som gick direkt in på börsen. Så kommer det nog inte så ut varje månad. Men jag tror iaf att jag ändrar målet till 12% för helåret.
Här kan du se mina mål.

I sparandet räknar jag amortering på huset.
Mamma betalar?s sparande i fonder, mina aktieköp och barnsparandet.

Månadens drygaste utgift:

Denna månad har egentligen inte haft några tråkiga utgifter. Det som kanske kan kvala in där är
kostnaden för besiktningen. Men den kommer varje år så det är inte så mycket att säga om den. Det är dessutom inte så många kronor.

Månadens roligaste utgift:

Sommar och sol gör att det blir en del häng ute med hela familjen. Barnen börjar bli så pass stora nu att vi verkligen kan njuta av att ta bussen ner på stan och äta och dricka något gott tillsammans. Det passar vi på att göra så det har gått en hel del kronor på restaurangbesök även denna månad.

                                                                                                                                                                   

Räntesparande som inte räknas med i sparkvoten

Vi har ett bilkonto, renoveringskonto, resekonto och buffertkonto där det totalt läggs 6 500kr/månad. Detta sparande räknar jag dock inte med i sparkvoten, dessa pengar är framtida kostnader så de räknas redan som om de vore konsumerade.

Bilkontot används till servicekostnader och reparationer. När dessa kostnader kommer så tas de från kontot och bokförs inte som kostnader den månad de sker. Typ som en avbetalningsplan, fast i förskott.

Renoveringskontot har samma princip som Bilkontot men här används pengarna till förbättringar för hemmet.

Buffertkontot har också samma princip och gäller oväntade kostnader som kan komma i hushållet. Kylen går sönder. Ja jag tror du förstår…

Resekontot är pengar som ska användas till längre resor.

                                                                                                                                                                   

Hoppas ni också är nöjda med ert sparande för Juni!

Mina mest lästa inlägg under månaden:

  • Hur har min sparresa varit? Överlägset mest sidvisningar på bloggen. Jag måste tacka Christina Engelen (Ordförande Aktiespararna Västerås) för detta. Hon delade inlägget på Facebook det gav mig nästan 3 000 sidvisningar på detta inlägget. Mitt bästa inlägg innan detta har knappt 600 sidvisningar. Har du inte läst inlägget än så gör det nu!
  • Har ökat i Clas Ohlson. Passade på att öka lite i Classe när den föll som en fura. Skrev om mina tankar om bolaget.
  • Min inköpslista vid börskrasch. Jag har länge funderat på hur jag ska tänka kring en krasch. Kände att jag var tvungen att få ner tankarna på papper. Det blev detta inlägget.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Vlok!
Tack för din kommentar. Kul att du hittat hit. Jag ska göra mitt bästa för att fortsätta att leverera 😁
/Pappa Betalar?

Vlok

Är en ny läsare på din blogg och jag hoppas den fortsätter leverera!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x