Jobbdilemma.

Min fru, Mamma Betalar? har ett dilemma. Hon har ett arbete som hon idag inte trivs bra med. Men.
Det finns delar i arbetet som är bra.
Jag jobbar sedan ca ett år tillbaka inga kvällar eller helger. Väldigt lyxigt. Mamma betalar? jobbade lite kvällar och helger i början av sin karriär men sedan många många år tillbaka jobbar hon bara vardagar, dagtid. Vi trivs så himla bra med att ha samma arbetstider. Vi träffas mer och har mer möjlighet att göra saker tillsammans med barnen.

Mamma betalar? jobbar i en bransch där det egentligen är svårt att ha ett jobb med bara arbete dagtid.
Plus att hon lyckats få upp sin lön hyfsat bra. Hon tjänar inga stora pengar men för att vara i branschen är det bra.

Detta innebär att ett byte av arbetsplats kommer ge både sämre arbetstider och lägre lön.
Vi har pratat en del om detta här hemma och det vi egentligen är hyfsat överens om är att, lönen är inte så viktig. Det blir lite mindre resande och lyx i vardagen. Det gör oss inte så mycket (eller Mamma betalar? vill kanske egentligen inte dra ner på resandet men hon kan leva med det).
Arbetstiderna är nog det som skaver mest när det gäller nytt arbete.

Hon har sökt några jobb men snubblat på målsnöret. En arbetsgivare ville verkligen anställa henne men LAS ställde till det på den arbetsplatsen.
Det andra var hon tvåa på men de behöll hennes ansökan för det kommer lite andra tjänster framöver. Båda dessa arbeten skulle ge sämre lön och sämre arbetstider.

Ett jobbigt dilemma. Hur hade ni tänkt?
Just nu känner hon att det går att klara av att vara på arbetsplatsen en stund till men händer det inte något som förbättras så tror jag inte hon orkar mer än ett år.

Vi vill helst inte ta av tiden vi har tillsammans.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Familj och pengar

Inte gått så långt än men finns risk för det om inget positivt sker inom ett år. Jag förstår din poäng.

Mio

Blir inte familjelivet ändå lidande av att hon mår dåligt på jobbet?

Pappa betalar?

Hej Anonym!
Ja det är helt klart viktigt att ha ett jobb du trivs med. Kul att du tar steget och ändrar på det. Jag gjorde samma sak för ett år sedan. Lägre lön men mer ledighet för min del. Så skönt med synkade arbetstider för mig och frun. Det är lite där skon klämmer för oss just nu. Vill vi verkligen ha mindre tid tillsammans. Dock så är det viktigt att frun trivs på jobbet när det ändå är 40h/vecka hon spenderar där. Men familjelivet kanske blir lidande och det kanske kommer kännas värre.

Anonym

Hälsa och välmående är alltid viktigare är allt annat. Jobbar själv i en branch där jag reser otroligt mycket. Har bara jobbat med det och aldrig gjort något annat. Nu byter jag branch och går från 4 månader betald ledighet och 33k netto till 5 veckor ledigt om året och 17500 brutto. Men man lever bara en gång och ett jobb är bara ett jobb.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x