Iår blir det inga julklappar

Något att se framemot

Julen är snart här och med det, allt vad julen innebär. Detta ser så klart olika ut för alla.
För oss blir det en väldigt annorlunda jul iår.
Redan tidigt i år valde vi att boka en resa under julledigheten. Vi har aldrig rest utanför Sverige´s gräns över en julafton.
Tror det var i februari vi bokade resan men säkert redan i Januari vi började med att söka ledigt från våra jobb.
Vi är nu på plats i Thailand.
När vi bokade resan så var min känsla bara att det är så länge kvar. Jag tror inte riktigt jag förstod att vi skulle åka. Men nu är vi alltså här.

Det har varit ett så fantastiskt år. En härlig vår och en helt fantastisk sommar.
Så när mörkret och hösten kom, då började äntligen längtan och den härliga känslan att ha bokat resan och att ha den att se framemot.

Jul utomlands

Jag kan tänka mig att det inte riktigt blir samma julkänsla som hemma. Sol, värme och bad är inte riktigt det jag associerar med julen. 
Just att det blir en annorlunda jul har vi pratat en del med våra barn om.
Vi har inte köpt några julklappar som vi tar med oss i packningen och vi kommer inte att köpa en massa strunt här som sedan ska med hem.
Vi har varit tydliga med barnen att detta är vår julklapp till dem. Att vi kan vara borta i 3 veckor blir på bekostning av julklappar i form av paket och prylar. I våra samtal med barnen har detta inte varit några konstigheter. De tycker inte att det gör något och de har sett framemot denna resa så mycket att de inte ens har nämnt något om att de önskar sig några julklappar.

Troligtvis kommer vi köpa någon badleksak eller liknande på plats som de får på julafton. Ett paket att öppna kan väl vara kul. För sakens skull.
Ska bli intressant att se på julafton om de tycker det känns lika okej då också.
Det får jag återkomma med när vi är tillbaka från resan.

Är vi hemska föräldrar eller tycker ni att det är rimligt?

Detta inlägg är skrivet innan vi åkte. 
Troligtvis svarar jag inte på några 
kommentarer under resan.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Simplicitas!
Tack!
Det ligger nog något i det du säger.
Julafton gick bra och det blev badprylar och något klädesplagg från marknaden. 2 egna paket och ett gemensamt. De blev nöjda och glada. Grabben, som är yngst undrade om det var allt de fick. Men var nöjd iaf ☺

Mvh PB?

Simplicitas

Nej, ni är absolut inte hemska föräldrar, ni måste ha gjort ett jättebra uppfostringsjobb med tanke på deras reaktion. Alla barn hade nog inte tagit det så bra, att inte få "vanlig mängd" julklappar dock, min hobbypsykologs-teori är att det är en uppfostringsfråga. 🙂

Pappa betalar?

Hej Kristoffer!
Tack.
Ja det slår de flesta klapparna du kan få.

Grattis! Hoppas allt går bra. Barn är det bästa som finns.

Tack, detsamma!

Mvh PB?

Kristofer

Hej Pappabetalar, tycker ni är raka motsatsen till hemska. Att åka utomlands i 3 veckor är en superfin julklapp tycker jag. Är inte förälder själv, (än får vårt första barn i januari om allt går som det ska) men skulle gjort precis som ni gör, resan istället för massa julklappar. Ha nu en riktigt trevlig jul i Thailand och njut av livet!
//Kristofer

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x