IPO’s

Mer IPO’s

Det är mycket spännande på börsen just nu. Senaste IPO’n jag var med i, det var min första också, gick bra. Jag valde att behålla mina aktier i CINT och de steg som bara den de första dagarna. Skrev om det här:
Min första IPO, CINTSedan har det lugnat ner sig och aktien har fallit tillbaka. Den vara under teckningskursen en snabbis men nu i skrivande stund ligger den kring 80kr. 
Det har varit flera intressanta IPO’s nu och jag har försökt att få tilldelning i dessa. 
Den första var Idun industrier. Denna tecknade jag minsta post i min portfölj och även barnens. Tyvärr fick jag inget i den. Det är jag faktiskt väldigt ledsen över. Aktien har rusat och de som lyckades få tilldelning har gjort sig en rejäl hacka. Jag är inte bitter!
Nästan en dubbling under förmiddagen. Det enda positiva för mig är att Spiltan Investmentbolag är ankarinvesterare så jag får en liten del av kakan där iaf.
Idag har ju också den omtalade SPAC’en från Bure börjat handlas. Minsta teckningspost var 100 aktier om jag minns rätt. Jag fick 75st. Antar att vi var många som lyckades få det. Inte alls samma mottagande som Idun men i skrivande stund så ligger ned rätt stabilt mellan 107-108kr. Jag sålde 5 aktier på 107,5kr. Kanske säljer några till om den stiger lite mer. Vill helst inte att aktien ska vara mer än 3% av portföljen, just nu är den 4,2%. Ser nämligen detta som en chansaktie. 
Har du försökt få tilldelning i några IPO’s den senaste tiden? Hur har det gått?
Som ni kanske märkt har det varit lite tyst från min sida senaste tiden. Tyvärr så har jag nu COVID-19. Jag känner mig väldigt pigg så det går ingen nöd på mig. Hoppas ni är friska och klarar er från smittan!

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej!
Ja synd att du inte heller fick något. Hade blivit en fin vinst.

Tack!

Snålgrisen

Glömde skriva att du ska krya på dej!

Snålgrisen

Tecknade upp för Idun, den första större teckning jag gjort som hade gett ca 40000 kr i ren cash vinst om jag nu hade fått några aktier och sålt nu vid lunch. Haha. Fick inte en endaste trots jag tecknade på 4 olika konton. Så kan det gå ibland. Har varit med vid andra IPOs, och då fått tilldelning, fast med mindre poster som endast gett några tusenlappar i vinst. Denna trodde jag stenhårt på och vågade därför teckna rejäla poster. Är annars väldigt selektiv med vilka IPOs jag är med i, kanske blir 2-3 st om året. Detta var den första där jag inte fått en endaste aktie i tilldelning.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x