Min första IPO, Cint

IPO-succé för mig och CINT

I fredags gjorde jag min debut i en IPO (börsintroduktion). 
Jag fick nys om att CINT skulle noteras bara ett par dagar innan det var dags. Torsdag 18/2 var sista
svarsdag och dagen efter, fredag 19/2 så började aktien att handlas på Stockholmsbörsen (Large Cap).

Jag som inte har bloggsfärens största portfölj. I dagsläget uppgår den till ett värde av ca 160 000kr. Frugan har ungefär en liknande summa men det är hennes beslut hur dessa ska investeras.

Med en portfölj på 160 000kr och ganska många innehav har det betytt att jag oftast tyckt att börsintroduktionerna har en hög summa för minsta tilldelning. Vilket såklart inte är så konstigt. Det har gjort att jag inte känt att jag haft möjlighet att vara med tidigare. Nu kände jag dock att 10 000kr i en börsintroduktion funkar. Och denna gång är det dessutom ett bolag jag vill behålla.

GratisPengen har haft med CINT att göra under flera år

Ni som hängt med på bloggen ett tag vet ju att CINT inte är ett nytt bolag för mig. Jag har så klart inte investerat några pengar i CINT eftersom det varit onoterat. Dock har jag varit kund/arbetat för CINT genom mitt projekt ”GratisPengen”. Under nästan tre år har jag personligen svarat på panelundersökningar och dragit in ganska många tusenlappar på detta. Trots att jag är klar med GratisPengen så fortsätter jag att svara på enkäter lite då och då. Nu kommer dessa pengar gå direkt in i min vanliga portfölj.
Tillbaka till börsintroduktionen.
Minsta möjliga tilldelning vid ansökningsperioden var 150 aktier. Dessa skulle handlas inom intervallen 62-72kr. Självklart blev det det högsta priset. Jag ansökte om tilldelning till min portfölj och barnens. 
Tyvärr blev det enbart 50 aktier i vardera portfölj. Verkar som att CINT ville få många nya aktieägare.

Succé introduktion

Det blev en riktig fin start för CINT på börsen. Steg upp till 90kr på direkten. Sedan föll den tillbaka en del under dagen för att få ett rejält ryck på slutet av dagen och stänga på prick 100kr. En uppgång på 38%.

Egentligen tycker jag att det är orimligt och tråkigt att det ska vara så svårt för bolagen att få en rimlig värdering när de kliver in på börsen. Men marknaden är ju så het så det hade kanske sett likadant ut oavset vilken kurs bolaget kliver in på.
Jag är glad för mina 50 aktier i portföljen. Dessa stannar och jag CINT kommer fortsätta generera tillväxt framöver. Tror att denna rivstart bromsar framtida kursväxt en del men trots det så tror jag ändå att det kommer fortsätta gå bra.
Barnen får också behålla sina 50 aktier.
Var du med i denna IPO?
Behåll eller sälj?
Vad tror du om CINT?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Kul för dig!

Daniel H. Komarica

Kom idag;)

Pappa betalar?

Ok, hoppas du hittar ett bra läge att komma in.

Daniel H. Komarica

Nej tyvärr, men vill gärna investera i bolaget tids nog.

Pappa betalar?

Hej Daniel!
Fick du tilldelning i Thunderful group?
Om du fick det har du kvar dem?

Daniel H. Komarica

Tecknade inte cint. Kan hålla med dig om att summan för minsta antal kan vara något hög vid ipo, men den enda jag velat hoppa på de senaste åren var Thunderful group och då såg man till att pengar fanns.

[…] Innan dessa IPO’er så var jag med i CINT och deras notering. Här kan du läsa om min första IPO, CINT. […]

[…] ett bolag jag lyckats knipa aktier under deras IPO. Faktiskt min första IPO. Höjda riktkurser och en ny amerikans kund har gjort att kursen fått en fin skjuts under […]

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x