Uppdatering, IPO’er

4 IPO’er på ganska kort tid

Tänkte jag skulle summera lite hur de senaste IPO’erna gått. Jag har under de senaste veckorna ansökt om tilldelning i 4 st IPO’er. Dessa är Checkin.com Group, SaveLend, Mildef Group och Linc.

Checkin.com Group

Vi börjar med min bästa IPO någonsin. Jag sökte tilldelning på två konton, mitt egna ISK och barnens KF. Fick tilldelning i barnens KF. Här trillade det in 400 st aktier till teckningskursen 15,5 kr. Detta har varit en riktigt bra affär, för barnen. Idag har jag kvar 93 st aktier. Dessa får vara kvar ett bra tag.

Som ni kan se har det varit en fantastisk utveckling på Checkin.com. Jag har totalt hämtat hem en vinst på 14 971 kr. Då har jag dessutom kvar 93 aktier som bara de är värda 7 500 kr, detta utöver vinsthemtagningarna på nästan 15 000 kr. Vilken grej!

SaveLend

Även här var taktiken att ansöka om minsta tilldelning i mitt ISK och i barnens KF. Har blev det ju ganska rejält antiklimax. Jag gör alltid mina ansökningar hos Avanza. Just för att det är där jag har mina portföljer. Jag var riktigt sugen på aktier i denna notering men det var inte många som fick tilldelning här. Tror det i princip bara var Nordnetkunder som fick vara med här.
Aktien börjar handlas i veckan. tyvärr tror jag detta blir en kursraket i början men hoppas kunna köpa in mig i framtiden till ett ok pris.

Mildef Group

Har blev det tilldelning på båda kontona. Totalt 30 aktier i varje portfölj. Kursen stack iväg lite direkt på morgonen men sedan har den legat kring teckningskursen.

Här kommer aktierna få ligga kvar i portföljen.

Linc

Ytterligare en succé IPO. Här blev det begränsad tilldelning så jag fick 30 st i båda portföljerna. Kursen har gått upp rätt mycket. Här har jag inte sålt något då jag gillar investmentbolag och denna är unik med sin inriktning mot Life Science-industrin. Jag skulle egentligen kunna tänka mig att köpa mer men premien är inte att leka med just nu.

Har du kört på med några IPO’er?

Har du också varit aktiv i IPO’er den senaste tiden? Lämna gärna en kommentar om hur det gått!

Innan dessa IPO’er så var jag med i CINT och deras notering. Här kan du läsa om min första IPO, CINT.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Läs hela inlägget av Pappa betalar här –> Uppdatering, IPO’er […]

[…] Länk till hela inlägget hos Pappa Betalar?: Uppdatering, IPO’er […]

Hej, började med IPOer precis efter dig (HemNet 26/4). Har famlat lite men snart så har jag nog en strategi klar. Detta är fjärran från min grundstrategi buy & hold i mogna företag och jag säljer därför första handelsdagen alltid, och hoppar på nästa. Hoppas detta ska kunna bli en sidoinkomst framöver.

Dina (till viss del) orealiserade vinster ligger högt över mina men jag är nöjd om jag går lite plus under lärperioden.

Du har inte tänkt presentera exakt hur det går? Som pessimist räknar jag inte resultat innan det är sålt, men jag presenterar hur det går här: http://utdelningssmalanningen.blogspot.com/p/uppfoljning-ipos.html

De senaste saknas, men jag uppdaterar regelbundet.

Jonas

Hur gör du för att få tilldelning så ofta?

Jag har sökt alla dessa, både för egen och barnens del samt både Avanza och Nordnet, men inte fått någon alls.

Bara tur? Eller finns det något trick?

Jonas

Ibland har jag läst att man har större chans om man har en depå hos den bank som sköter IPOn. Att de låter egna kunder få företräde alltså. Men det låter lite som hittepå tycker jag. Om så verkligen förekom tror jag att vi skulle hört talas om det mera.

Aktiekemisten

Jag deltog i Linc och Mildef. De andra hade så pass litet emissionsbelopp att jag ansåg chansen för liten att få något. Man låser ju trots allt kapital för att delta. De flesta lite större börsintroduktioner är lättare att få tilldelning i. Utöver dessa har jag deltagit i Fractal Gaming, Cint, ACQ Bure, Hemnet, Arla Plast och Permascand under året och har med det fått ihop 12 500 kr hittills. Än så länge inga nitlotter i år, men då har jag också blivit mer restriktiv med vilka jag deltar i jämfört med förra året.

Läs gärna mina tankar om IPO:er som en del av FIRE: https://aktiekemisten.blogspot.com/2021/03/borsintroduktioner-som-en-del-av-fire.html

Framgångpillret

Senaste IPO:n jag var med i var Linc, känns som ett spännande bolag så behöll de i portföljen. Tycker däremot att det är synd att man alltid får så lite tilldelning jämfört med det som man har sökt. 30 aktier är ju inte mycket.. Och när det sticker så mycket intradag blir man lite försiktig med att köpa mer. Men vad kan man göra, en liten tilldelning är ju bättre än inget iaf! 🙂

Emma

Grattis till tilldelningar och bra utfall och tack för bra blogg i övrigt. Jag försöker lära mig hur det går till i praktiken när man ansöker om tilldelning via kredit. Eller mer specifikt, hur betalar man tillbaka när man sålt sina aktier efter en ipo? Vore intressant att höra dina tankar och erfarenheter kring detta.

Daniel H. Komarica

Har aldrig haft intresse för ipo;er, dels då jag tycker det tar mycket tid att läsa på men också då jag sällan har kassa eftersom jag månadssparar kontinuerligt.

Brukar du ha kassa vikt åt ipo;er eller för du över när du får tilldelning?

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x