Månadsrapport maj 2020

Månadsrapport!

Inlägget innehåller reklam och annonslänk från Komplett bank och P.F.C.

Att varje månad gå igenom köp och sälj är inte superviktigt när du har en långsiktig portfölj.
Men det kan vara kul att se vilka aktier som gått bra och dåligt, och fundera på varför.
Jag hoppas också att ni som läser kan tycka att de är kul att se vad jag köpt eller sålt.
Lämna gärna en kommentar med dina köp eller sälj!

Maj

Stockholmsbörsen hade en bra månad. Över 5% uppgång. Snart är börsen tillbaka där vi startade året. Mina innehav gick upp 4,68%.

Tittar vi sedan årsskiftet så ligger jag ganska många procentenheter bakom index men sedan start är det fortfarande ledning för mig.

OMXSCAPGI steg alltså med 5,29%. Sedan årsskiftet så ligger index -6,38%. Med tanke på denna våren så känns det väldigt snällt mot oss investerare. Jag undrar verkligen hur det här året kommer sluta.

5,29% OMXSCAPGI 200504-200529

Annons P.F.C


Portföljen:

Olja AVA +36%
Månadens vinnare: 
Olja AVA 36%
Oljan var nere på ATL för inte så länge sedan. Jag började köpa in mig på ett certifikat när oljan var låg. Den blev ännu lägre efter att jag köpt på mig. Denna månad så har oljan vänt och börjat gå uppåt. Jag tror fortsatt på ett högre oljepris i framtiden och behåller mitt oljecertifikat åtminstone ett år.

Eolus Vind 16,47%
Eolus har tappat en hel del sedan sina toppnoteringar i början på året. Jag är nöjd att jag följde min strategi och sålde av en del när bolaget började få för stor vikt i portföljen. Vi får se om den kan fortsätta stiga nu och klättra upp mot tidigare toppnoteringar.

Månadens förlorare: 
Green Landscaping Group -21,93%
En snöfattig vinter och nu en företrädesemission. Tror det är emissionen som gör att kursen går ner. Tror att aktien kommer återhämta sig under året. Blir det något förvärv kan det nog också få en skjuts.
Behåller och köper eventuellt mer under året.

Köp och sälj:

Köpt 15 Scandic 39,08kr st
Köpt 41 Klövern 14,55kr st
Köpt 2 Coca-Cola 46,30usd st

Utdelningar:

EPR Properties 6kr
TransAlta Renewables Inc 6kr
Volati Pref 20kr
Tele2 211,75kr
Kopparbergs 318,25kr

Totalt 552kr

Annons Komplett bank
Sveriges bästa kreditkort. 2% cashback på internetköp, 1% på övriga köp.
Nu även ett sparkonto med 1% årlig effektiv ränta.

Hur gick din portfölj i maj?Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.
Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej DS!
Tack.

Ja det känns lite konstigt. I huvudet känns det som att börsen är ned massor. Men när man kollar på sitt kontot och på index så är det inte alls farligt. Känns konstigt och jag undrar vad som faktiskt kommer ske i den närmsta framtiden.

Mvh PB?

The Dividend Story

Spännande köp! Det är imponerande ändå att börsen bara är ned så lite, efter den här våren känns det som att börsen är ner betydligt mer. För egen del är status samma som för dig, ligger efter börsen i år men före sedan jag började FIRE-jakten 2011.

Trevlig dag!

Pappa betalar?

Hej Frilans!

Tror också att det kommer svänga en hel del. Tror också att risken att många kommer må dåligt av konsekvenserna som de hårda lookdowns ger.
Men kommer fortsätta månadsspara trots det. Tror på börsen på lång sikt.
Mvh PB?

Frilansportföljen

Jag uppdaterade alldeles nyligen mina siffror. Min portfölj återhämtar sig sakta men säkert, dock tror jag att kommande årets kvartalsrapporter samt annan samhällsstatistik kommer vara avgörande för hur det går på börsen och jag tror tyvärr att det kommer vara fortsatt (kraftigt) volatilt.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x