Månadsrapport januari 2020

Månadsrapport!

Inlägget innehåller reklam och annonslänk från Viaspar och P.F.C.

Att varje månad gå igenom köp och sälj är inte superviktigt när du har en långsiktig portfölj.
Men det kan vara kul att se vilka aktier som gått bra och dåligt, och fundera på varför.

Jag hoppas också att ni som läser kan tycka att de är kul att se vad jag köpt eller sålt.
Lämna gärna en kommentar med dina köp eller sälj!

Januari

Decenniets första månad, och OMXSCAPGI levererade en uppgång på strax över en procent.
Det tyckte min egna portfölj var riktigt mesig och valde istället att leverera en schysst årsavkastning, 7,98%.

Ja alltså vad tusan ska man säga. Tror att detta är min bästa månad någonsin. Inte varje månad som avkastar så mycket. Bra start på decenniet må jag säga.

1,23% OMXSCAPGI 200102-200131

Annons P.F.C


Portföljen:

Månadens vinnare: 

Eolus Vind.
Känns som att det inte är första gången de toppar listan. I skrivande stund har de avkastat 580% och då har jag inte räknat med utdelningarna som trillat in under tiden.
I januari steg aktien med 45%. Galet på en redan hög nivå. Jag tror på bolaget fortsatt men eftersom jag inte vill att ett enskilt bolag ska väga för tungt i portföljen så skalar jag av lite då och då.

Månadens förlorare: 
Clas Ohlson.
Ett bolag som gått mindre bra under januari är Clas Ohlson. -9,8%.
En aktie som haft det tungt en period men tittar man från sommaren 2018 så ser grafen betyfligt trevligare ut. Det finns en del att jobba på i bolaget men jag har tilltro på ledningen och varumärket. Tror detta blir en lagom härlig aktie att äga på lång sikt.

Köp och sälj:

Utdelningar:

Som ni ser blev mina Hemfosa Preffar inlösta.
Jag fortsatte att köpa lite med i Diös. Fortsätter att skala av i Eolus då den bara sticker iväg och som jag skrivit tidigare så vill jag inte att ett enskilt bolag ska väga för mycket. Vid en nedgång kan det bli blodigt.

I Utlandsportföljen fortsätter jag att fylla på i globalfonden. Kanske blir ett aktieköp under februari.

Januari har blivit en helt duglig utdelningsmånad då både Classe och Eolus delar ut pengar. Knappa 400kr gav det till nya aktieköp. Trevligt!


Hur gick din portfölj i januari?

ViaSpar Finans AB är ett inlåningsföretag som erbjuder 
sparkonton utan insättningsgaranti. Ränta från 4.5% upp till 7,43% effektiv sparränta.


Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.
Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
The Dividend Story

Skulle de inte höja utdelningen alls, då skulle jag bli extremt besviken 🙂 Förra året tror jag de höjde med 0,1 kr, vilket var lägre än jag hade hoppats på. Hade varit fint med högre höjning i år 🙂

Pappa betalar?

Skönt att det inte är de största bolaget iaf.
Näe svårt att tro att det ska kunna gå lika bra som det gjort för fastighetsbolagen. Vi håller tummarna på att det blir en utdelningshöjning!

Mvh PB?

The Dividend Story

Hej!

Nilörn är mitt 13:e största innehav med en portföljandel på 2,90%. Personligen räknar jag inte med en lika stark uppgång i fastighetssektorn generellt. Jag ser mest framemot Diös utdelningsbesked i rapporten. Jag blev lite besviken på utdelningsbeskedet förra året, i år har jag därför lagt in en ökning till 3,10 kr i utdelning i min "prognos" – dock skulle jag gärna vilja ha en lite högre ökning egentligen 🙂

Pappa betalar?

Hej DS!
Tack så mycket. Ja det har gått bra på senare tid men det gäller att vara ödmjuk. Ja Kindred är tufft just nu, Nilörn har jag ingen koll på. Är det ett stort innehav för dig?

Ja ska bli spännande att se hur Diös rapporterar. Kan fastighetsbolagen fortsätta gå lika bra ?!

Känns bäst att skala av om något sticker. Jag har just nu 11-12% som gräns, eftersom portföljen är relativt liten och inte så fasligt många innehav men med tiden är tanken 10%.

Trevlig helg!

The Dividend Story

Stort grattis till en fantastisk utveckling i januari! Min portfölj låg långt efter din, bland annat hämmades utvecklingen av vinstvarning i Kindred och Nilörn… 🙂 Blir spännande med Diös rapport nästa vecka! Jag skalar också ned lite om något innehav blir för stort, jag har satt 10% som gräns för att enskilt innehav. Har du någon gräns för hur stort ett enskilt innehav får utgöra av portföljen?
Trevlig kväll och keep up the great work!

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x