Månadsrapport juni 2021

Då var det dags för månadsrapport juni 2021. Varje månad går jag igenom månadens utdelningar och de köp som gjorts. Ibland är det några sälj också.

Jag är långsiktig i mitt investerande men trots det så är månadsrapporterna bra då jag känner att det ger mig lite extra koll på varför aktierna går bra, eller dåligt för den delen.

Jag är också intresserad av dina transaktioner.

Så lämna gärna en kommentar med dina köp eller sälj!  

Inlägget innehåller reklam och annonslänk från Savr & Compricer.

Månadsrapport klar.

OMXSGI steg med 0,7% under juni. Detta är halvtid för börsen och under 2021 har index stigit med 22,2%. Ett riktigt bra börsår såhär långt.

Mina innehav presterade 0,47%, snäppet efter men helt ok. Iår har min portfölj ökat med 15,01%. Tyvärr en bra bit efter index. På lång sikt ser det bättre ut även om jag ligger lite under index.  

0,70% OMXSGI 210601-210630    

Annons SAVR
Annons: SAVR, samma fonder. Bara billigare.

Vinnare och förlorare:

Månadens vinnare: 

Dexcom Inc +14,64%

Dexcom, ett medicintekniskt företag som utvecklar glukosövervakningssystem för personer med diabetes. Ett bolag som verkar inom ett intressant område. Diabetes ökar bland världens befolkning. Dexcom har bra produkter som jag stöter på dagligen. Känns som ett stabilt bolag att ha i portföljen och jag kommer fortsätta äga långt framåt. Troligtvis köper jag mer under resans gång också.

Tomra Systems +9,45%

Inget särskilt har hänt i bolaget, vad jag kan hitta.

Månadens förlorare: 

Stockwik Förvaltning -21,71%

Aktien har gått riktigt bra iår så det känns inte så oväntat med en rekyl neråt. En säljrekommendation på det också. Jag har en skvätt i lekportföljen och köper lite till nu när den går ner.

Månadsrapport juni 2021

Köp och sälj:

Många köp i Bolåneportföljen:

Utdelningar:

  Bolåneportföljen:

Maj var en god utdelningsmånad, juni inte lika kul. I min vanliga portfölj trillade det enbart in 107 kr. Bättre än inget men inget att hurra över.

Bolåneportföljen gav lite mer än 300 kr. Juli kommer nog ge desto mer. Handlat på rätt rejält i bolåneportföljen denna månad och kommer utnyttja lite belåning till 0% ränta hos Avanza.

I min portfölj har jag shoppat på riktigt bra denna månad. Har faktiskt belånat mig lite här också men räknar med att utdelningar och månadsinsättningar kommer sänka den till noll inom en snar framtid.

Det var månadsrapport juni 2021.

Hur gick din portfölj? Några utdelningar du är extra nöjd över?   Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Daniel H. Komarica

Har inte riktigt koll på hur det gått under juni, mer än att jag ligger efter index ytd. Varit så mycket annat som varit i fokus så då lämnar jag börsen åt sitt öde;). Portföljen är ju rätt tråkig så den sköter sig själv. Månadssparandet gick till ökning i sca och ncc, som jag har som utdelare i portföljen samt fonder.

Daniel H. Komarica

Gillar ju VD i ncc och gör ett bra jobb hittills så tror på dem långsiktigt. Sen har ju ncc varit minst omtyckt av börsen;)

Jag valde sca då jag tyckte de var mest stabila och min första investering var inte jättelångt efter de knoppade av essity. Ingen snabbväxare men en bra grundbult att ha i väskan. Så ja, sca är mitt toppick i min portfölj men tycker Holmen och Stora Enso är bra också!

Daniel H. Komarica

Det tror jag du gör rätt i. Känns som att det är mycket som händer inom skog, så kan vara värt att lägga ner lite tid på att undersöka!

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x