Stepler, kanske passar bra med en promenad i naturen när börsen faller

Det lyser rött i portföljen

En dyster vecka är slut. Många kronor har försvunnit i tomma intet. Coronaviruset greppar sina klor i börsen. Vi får se hur tonerna går nästa vecka. Är det en kris på g eller är det bara så att börsen gick så sjukt bra under förra året att det var dags att lossa lite på överfödet.
Jag tänker inte sia mer om det. Jag har kvar mina pengar på börsen. Ligger lite minus iår men med näsan ovanför index. Så det är rätt lugnt. Zoomar jag ut sedan starten 2017 så ser avkastningen bra ut.

Ta dig ut i friska luften på en promenad istället!

Ja det kanske är bättre att lägga ner telefonen och traska ut i det fina vårvädret. 
Jag tipsade för ett tag sedan om appen Sweatcoin.
En app som registrerar dina steg och du samlar poäng. Dessa kan du sedan använda för att köpa produkter. Jag har ännu inte köpt någon för poängen men hoppas att Samsung tv:n är kvar när jag har mer poäng.
I skrivande stund har jag 1 720 Sweatcoins.

Stepler

Men nu har det alltså kommit ett svenskt alternativ. Stepler, länken fungerar enbart från en mobiltelefon.

Den påminner väldigt mycket om appen Sweatcoin, båda går att använda samtidigt dessutom.
Det som är lite synd är att gränsen på att samla poäng stannar vid 10 000 steg, jag kommer nästan alltid upp i minst 20 000steg.

Du kan alltså få 10 poäng per dag plus att det går att titta på en reklamsnutt för att få 2 bonuspoäng.
Dina poäng kan du sedan byta mot t.ex en resecheck hos Ving, värd 5 000kr.
Presentkort på MatHem.se värd 200kr. Plus en massa andra presentkort.

Jag får inte betalt för att skriva detta men klickar du på mina länkar får jag några fjuttiga bonuspoäng.
Poängen gör ingen vidare skillnad så orkar du inte det så leta bara upp apparna i din appbutik.
Jag skriver detta för jag tycker det är en rolig grej med dessa appar och kul om det faktiskt kan ge någon slant till en resa, eller mat på bordet, vilket resulterar i att det går att spara mer pengar på börsen.

I skrivande stund så har jag 89 poäng så har inte kunnat beställa något presentkort än.


Har ni några tips på roliga appar eller enkla sätt att få in några extra kronor?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Anonym!
Nu har de ingen reklam i sin app så just den biten slipper vi nog.

Men att de säljer min platsinfo var inte så otippat. De ska väl också tjäna pengar om jag jag det på dem 🙂

Mmm, Google är nog bäst på att sälja info av alla appar.

Mvh PB?

Anonym

De säljer vidare dina uppgifter som kontaktuppgifter m.m. Det registreras säkert också vad du är intresserad av för sidor o kan på så sätt skicka ev intressant reklam för dig. Detta gör Google också tyvärr om man har googlekonto om man inte spärrar allt sånt.

Pappa betalar?

Hej Peter!
Trist att det inte fungerar på din lur.

Vet inte vad en APK fil innebär. Vad gör den filen?

Mvh PB?

Peter

Hejsan, jag har nyligen upptäck Stepler. Jag har en Samsung Galaxy S7 Edge men när jag kollar genom App Store. Så står det att min mobil inte är kompatibel.. jäkligt trist! Jag har en till fråga, såg att det finns en APK fil av Stepler att ladda ned. Men eftersom man inte laddar ner det genom Play Store eller vad det heter, går det att använda poängen då? Om nu Stepler.APK inte är olagligt? Har inte laddat ner APK filen ännu, men det känns som att man inte kan spendera poängen om man inte installerat Appen legit. Om du förstår vad jag menar. Mvh Peter

Pappa betalar?

Jag förstår. Lite tar det helt klart på batteriet men är inget som stör mig på min telefon som ändå är 2,5 år nu.

Det ska jag göra!

Mvh PB?

Arbetsplanen

Fungerar nog, men en GPS och app tickandes drar för mycket batteri (är min spontana känsla i alla fall, har säkert fel här). Skulle egentligen bara kunna skriva att jag är för omotiverad i nuläget :p Tror det är det som är det verkliga problemet 🙂
Uppdatera gärna, så kanske andra (jag) också blir motiverade att testa!
/Arbetsplanen

Pappa betalar?

Fungerar det inte på den telefonen?

Jag har en bit att cykla men det är främst på mitt arbete jag går som en galning.

Jag får uppdatera när jag lyckas plocka ut något från dessa appar.

Mvh PB?

Arbetsplanen

Nix. Har en för gammal mobil (iPhone 5) i nuläget som jag tänkt ha tills den går sönder! När jag tvingas köpa en ny kommer jag nog testa. Kommer dock inte komma i närheten av 10,000 steg/dag tror jag! Har mycket kort cykelväg till arbetet, sedan kör jag endast styrketräning 5-6 dagar i veckan. Inte så många steg!
/Arbetsplanen

Pappa betalar?

Hej DS!
Ja perfekt att kunna samla poäng på flera ställen samtidigt.

Jag har turen att ha ett arbete där jag får röra mig mycket. På min tidigare arbetsplats var det nästan omöjligt att komma över 7 000 steg under en arbetsdag. Nu har jag oftast gjort det vid 11.tiden. 🙂

Det är riktigt bra hälsan med vardagsmotionen. Du får sätta ett larm på telefonen med 1 timmes mellanrum. Gör lite gymnastikövningar i 5 minuter.

Mvh PB?

The Dividend Story

Tack för tipset! Det verkar väldigt spännande och fint att man kan använda båda samtidigt. Grymt imponerad över alla dina steg du får till! Rensar jag för löpningen får jag kämpa för att komma upp i 10 000 steg om dagen, jag tror jag får fokusera mer på allmän rörelse i vardagen 🙂

Pappa betalar?

Hej Anonym!
Det finns inga gratisluncher. Klart som korvspad att Stepler vill tjäna pengar på något sätta. De säljer troligtvis vidare min platsinformation på något sätt.

Tror dock att alla mobiltelefoner redan gör det idag och kan jag få ett presentkort med jämna mellanrum för det så är jag glad.

Jag är inte så orolig för det.

Orkar du läsa det finstilta så får du gärna grotta i det och berätta vad de gör med informationen.

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Arbetsplanen!
Bra räknat. en hundring extra varje månad är ju inte illa 🙂

Har du laddat ner appen?

Mvh PB?

Anonym

Undrar om du eller någon annan vet vad affärsidén bakom dessa båda tjänster är? Inget är ju som bekant gratis här i livet och jag är nyfiken på vad de tjänar pengar på och eller vad det är som användare delar med sig av.

Arbetsplanen

Verkar bli cirka 100 kr/månad i presentkort om du får ihop 10 poäng/dag (10,000 steg per dag). Typ som en panelsida. Rätt nice ändå som passiv inkomst!
1 poäng = 10,000 steg, 750 poäng = presentkort på 250 kr. Alltså 0,33 kr/poäng.
/Arbetsplanen

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x