Sparkvot september 2019Sparkvot september 22,1%


Inlägget innehåller reklam och annonslänk
från Fortum och Komplett Bank SE

Klicka här så kan du se alla tidigare sparkvoter!!

Sparkvoten summeras

Ni vet klassikern, tiden går så fort, den stämmer allt för väl.
Som ni säkert märkt har det varit ovanligt glest med blogginlägg sedan föra månadens summeringar.
Det är helt enkelt bara så att tiden går för fort, eller asså, tiden går väl inte fortare än vanligt men det har varit mer att göra än man hinner med.
Jag tycker alltid det är svårt att gå från ett sommarlov till att börja jobba för fullt direkt när skolorna börjar.
Men det är så det är och kommer vara i framtiden. Jag kan faktisk känna en önskan av att jobba kortare dagar men det är inte aktuellt för mig i dagsläget. Speciellt inte då jag redan jobbar 85% men är ledig alla lov och jobbar ”vanliga” dagar då det är arbetsdagar.
Men vi håller faktiskt på att överväga om Mamma betalar? ska gå ner i tid för att hinna med vardagspusslet. Om hon slutar en timme tidigare varje dag så skulle det göra stor skillnad.
Hon har precis börjat på ett nytt jobb så detta skulle isf vara aktuellt till våren. Vi får se.
Detta skulle så klart vara negativt för sparkvoten och portföljen men ge mycket mervärde. Frågar du mig så skulle det vara värt det.
Men nu är det månadens sparkvot som ska summeras.
En mycket fin siffra, procentuellt. Men som jag skrivit om tidigare så beror det mest på att inkomsterna varit låga pga ledighet. 
Jag fick en vanlig lön på precis under 19 000kr. MB? drog in knappa 8 000kr. Så kan det gå när man prioriterar ledighet.
I samma veva fick vi en löneskuld av MB? förra arbetsgivare. Så innan året är slut ska det betalas en bruttoskuld på ca 8 000kr. Känns lite jobbigt nu med tanke på att vi haft så låga inkomster senaste tiden. Och att det inte var något vi räknat med.
Som tur är har vi en god privatekonomi så vi fixar detta. Troligtvis kommer det att påverka sparkvoten positivt eftersom vi sparar samma summa varje månad oavsett inkomst. Ska dock erkänna att den allmänna bufferten är väldigt låg just nu. Får kanske ta lite pengar från rese eller renoveringskontot för att lösa detta. Pengar finns som sagt men de är planerade för annat.
Aja, nog om allt detta. Här kan du se våra inkomster och sparande
Hos Fortum får du som ny kund, 500kr rabatt på din el. Denna betalas ut under de första 12 månaderna.
Detta gör Fortum mycket prisvärda första året. 

Jag fortsätter vara transparent och lägger ut våra löner och exakt hur mycket som sparas i kronor och ören. Hoppas det uppskattas.
Här kan ni se inkomster och sparande:

Återigen en månad med låga inkomster men det roliga är att vi kan fortsätta spara samma pengar.

Med ett sparande på 6 500kr gör det alltså att augusti landar på 22,1%.
Det innebär att 2019 års snitt ligger på 19,4%. Målet är att hålla oss över 15%. Detta ser ut att gå i mål utan några större problem.

Annons Komplett Bank.
Har testat deras kredit kort i ca 2 månader och de ger 1% cashback på alla köp och 2% på alla internetköp.
Kan vara det bästa kreditkortet för dig som vi ha reda pengar tillbaka.


I sparande räknar jag amortering på huset.
Mamma betalar?s sparande i fonder, mina aktieköp och barnsparande.

Räntesparande som inte räknas med i sparkvoten

Vi har ett bilkonto, renoveringskonto, resekonto och buffertkonto, denna månad så har det inte sparats så mycket på detta. Bara lite till bil, buffert och resa.

Hoppas ni också är nöjda med ert sparande denna månad!
Hur mycket sparade ni?

Passar på att tipsa om min nya sida på bloggen, Spartips

Håller på att knåpa ihop en lista med mestadels annorlunda spartips.
Allt från roliga appar som går att spara eller t.o.m tjäna pengar på.
En del annorlunda spartips helt enkelt.


Spartips


Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej!
Men vad skumt att det krånglar. Inte hört att någon annan haft problem med att lägga en kommentar. Säg till om det blir så fler gånger!

Jag kan också tänka mig att besöka samma land flera gånger. Blev inte Thailandsfrälst som så många andra är. Så därför tar jag gärna ett annat land i Asien om det blir en sådan resa igen den närmsta tiden.

Vi är verkligen sugna på att åka iväg någonstans också. Vi pratar om att åka på en weekend hela familjen eftersom barnen börjar bli tillräckligt stora för att uppskatta stadsaktiviteter. Får se om det blir en sådan under 2020 eller åtminstone 2021 (med barnen).

Skönt att sluta tidigare för att slippa stressen.
Ok, ja men då börjar det absolut bli dags för en till 🙂

Mvh PB?

Anonym

Det funkade 🙂

Anonym

Har försökt att svara flera gånger nu både från mob och dator, min kommentar syns inte trycker publicera mm men den publiceras inte. Fårse om det funkar denna gången.

Oj jag är så bekväm utav mig så åker gärna tillbaka till samma land (men kanske inte samma ställe/ö) åkt många gånger till Thailand och Greklad. Gillar det ja får. Är väldig sugen på att boka en resa nu, vi har inte riktigt bestämt oss hur vi ska göra.
Men en weekend är ju aldrig fel d heller. blir mest weekends med tjejkompisarna 🙂 Senast var Palma med bästis i våras, fårse om vi bokar en ny tripp till våren.

Nä det förstår jag, men att sluta tidigare på dagarna är guldvärt det med. Jag slutar tidigt tosdagar och fredagar, så skönt att hinna vara ute en stund och leka innan middagen ska intas.

Vi har en dotter som blir 2 i december.

/Emelie

Pappa betalar?

Verkligen.

Tror inte det blir Thailand igen den närmsta tiden. Kan tänka mig Asien igen men vill hellre se ett nytt land än att uppleva samma land igen.
Helst av allt så åker jag på flera weekends till olika städer i Europa än en lång resa till exempelvis Thailand. Men där tror jag min familj inte är överens med mig.

Just att vara ledig en dag är inget alternativ för oss längre då båda barnen går i skolan. Men att sluta tidigare varje dag hade inte varit så dumt. Tycker det är svårt att få ihop vardagspysslet med barnens aktiviter, läxa osv.

Hur många barn har ni idag?
Mvh PB?

Anonym

Jo men så är det, men vilken känsla det är att ha pengarna och slippa ta lån. Får man se framemot nästa resa istället 🙂 Är ni sugna på Thailand igen?

Ja jag älskar detta, perfekt att jobba 70%, 1 ledig dag och 2 kortare dagar. Så skönt!! KOmmer nog aldrig mer jobba 100% 😉 Har många FL dagar kvar oxå, för att kunna skydda SGI, mkt viktigt för mig. Så hela nästa år blir det samma upplägg, sen hoppas vi på syskon 🙂

Pappa betalar?

Härligt!
Låter som ett bra mål.
Jag kommer inte gå upp på heltid så länge barnen vill ha mig hemma. När de inte gillar mitt umgänge då kan jag tänka mig att jobba heltid igen om jag känner att behovet av pengar skulle finnas då.

Mvh PB?

Smygekonomen

Ja, de där telningarna växer som attan och tiden går väldigt fort. Jag har haft förmånen att vara hemma på deltid jag också men nu är det jobb på full tid.
Mitt mål är att inte behöva jobba alls för pengarnas skull.

Pappa betalar?

Hej Emelie!
Ja det är skönt, även om det hade varit trevligare att lägga resepengar på en resa.

Ja visst är det värt det. Jag ångrar mig inte en sekund. Håller helt med dig!

Låter som att du lagt jobbet på en lagom nivå.
Jag förstår känslan av att vara tillbaka till jobbet. Var hemma i 1 år med dottern och det var rätt skönt att få byta pratet om blöjor och bäbisar mot lite jobbsnack.

Jobba deltid så länge du kan.

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Smygekonomen!

Ja precis. Vi hade såklart kunnat spara mer om jag jobbade heltid. Men eftersom barnen bara är små en gång så värdesätter jag mer tid med dem än en portfölj med större värde.
Att ha lyxen och kunna välja detta är fantastisk.

Månader som rullar på är alltid trevligt.
Vad är ditt mål?

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Två Månadslöner!
Riktigt bra!
Har du hög lön eller låga kostnader?

Ungefär hur ser en snitt månad ut?

Mvh PB?

Anonym

Grymt jobbat. Så skönt att alltid ha sin buffert att falla tillbaka på (även om pengarna är öronmärkta). Helt värt att gå ner i tid, tid med barnen är allt. Mindre stressade föräldrar är bättre föräldrar 🙂 då spelar d ingen roll hur mkt pengar man har på kontot eller hur många resor man kan göra /år.
Själv har jag precis återgått till arbetet, jobbat i 1 mån efter 22 mån FL med min lillatjej. Skönt att vara tillbaka , men jobbar "bara" 70%, alldeles lagom för oss/mig 🙂 Kommer att dröja innan jag går upp till 100% igen. Har massa FLdagar sparade så SGI skyddas fortfarande.
/Emelie

Smygekonomen

Ytterligare en anledning att göra av med mindre pengar än vad man får in är ju som i er situation att kunna göra ett val att jobba mindre och men ändå få ekonomin att gå runt istället för att bli tvingad att jobba heltid för att det inte finns några ekonomiska marginaler.

För mig har september varit en månad där allt bara rullat på utan ekonomiska draman; tryggt, tråkigt och lite närmare målet i slutet än vad jag var i början.

Två Månadslöner

57% för september 🙂

Pappa betalar?

Hej I-US!
Ja det är verkligen värt mycket. Så skönt att inte behöva känna den tyngden över axlarna.

Mvh PB?

Det fina med att ha ordning på ekonomin och ett sparande är att man klarar oväntade kostnader utan problem. Det är värt mycket 🙂

Mvh I-US

Pappa betalar?

Hej Arbetsplanen!

Jag är inte så noga med att räkna exakt vad vi har för utgifter. Gjorde det två månader men det kändes inte rätt för oss. Vi bestämmer oss för en siffra vi vill spara långsiktigt. Resten går åt eller läggs på resekontot, renoveringskonto eller till buffert.

Så jag vet inte vad som är en vanlig summa en månad eftersom vi periodiserar många kostnader.

Men skulle tro att vi var utgifter på betydligt mer än 23 000kr i snitt varje månad.

Mvh PB?

Arbetsplanen

Hej!
Riktigt bra gjort ändå, ni lyckas spara bra trots ganska låga inkomster och 2 barn. Är cirka 23,000 kr/månad i utgifter för hela familjen ganska "vanligt" för er eller lägre än vanligt? Jag kan gå tillbaka och räkna själv, men skippar gärna det 🙂
Ungefär hur gamla är barnen?
/Arbetsplanen

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x