Summerar årets utdelningar

Utdelningar

Det roligaste med att investera i aktier är att få utdelningar. 
Det tycker iaf jag. Att då och då få en ”lön” från de bolag du äger är så psykologiskt skönt, att kunna köpa mer aktier utan att sätta in nya pengar själv. Det är så härligt. 
Självklart ska man inte fastna i utdelningsfällan. Men om vi äger stabila bolag som går med vinst så är det troligt att utdelningarna fortsätter att trilla in år efter år.
Det som kan vara minst lika roligt är när utdelningarna ökar. Det bästa är om det är bolagen som ökat sina utdelningar men det är lika trevligt om det beror på att du ökat på ditt innehav i bolaget och därmed får mer pengar i utdelningarna.

Mina utdelningar 2018

Jag har i min långsikta portfölj många bra bolag som delar ut pengar.
December är utdelningstomt för mig vilket gör att jag redan nu kan summera årets utdelningar
Under 2018 har jag totalt fått 2 742kr. Det kan tyckas som en struntsumma. 
Visserligen är det de, men vi ska alla börja någonstans och det är där vi är just nu!
Och jämför vi detta med utdelningen förra året, 1 581kr, så är det trots allt en ökning med 73,4%. Inte illa pinkat av en helt vanlig familjefar som inte jobbar heltid och upptäckt börsen alldeles för sent!

Det kommer troligtvis bli lägre tillväxt för varje år som går om vi inte lyckas öka insättningarna. Vi får se vad 2019 kan ge!?

Målet för utdelningarna

Ni som följt mig ett tag vet att målet är först och främst att betala en utlandsresa varje år. Tänk att kunna åka med familjen varje år till något solparadis. Vilken grej.
Iår är vi inte riktigt där, inte nästa år heller men en vacker dag!!
För 2 742 kronor blir det inte Thailand, inte Grekland. Vi tar oss kanske till Danmark och kan sova en natt på något mindre kul hotell. 
Det är ju mer än vad vi kunde göra förra året utan att spara pengar till det, så det är en vinst i sig.
Skämtåsido så är det ett tag kvar tills vi kommer ta oss utomlands med utdelningarna men jag kämpar på och är säker på att målet kommer nås i framtiden. 
Tänk att jag för bara några år sedan inte visste att det gick att få utdelningar från aktier. 
Idag har min långsiktiga portfölj under dessa år gett mig en ”lön” på 3 723kr.
Helt fantastiskt!

Hur mycket har du fått i utdelningar under 2018?

Hur mycket har du fått i utdelningar sedan du började investera?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Det är riktigt bra att få in 4 000kr på böösen varje månad. Där är jag inte än. Perfekt att stoppa in pengar från försäljningar också!

6 500kr skulle jag säga är ett extremt bra (högt) sparande. Speciellt med tanke på att många undersökningar visar att en del svenskar inte klarar en oförutsedd utgift på 10 000kr.

Precis, nyckeln är målmedvetenheten!

Bra jobbat PP!!
Fortsätt kämpa så kommer du lätt att nå ditt mål!

Mvh PB?

Procentpanik

Jag började med 4000:-/månad och sedan har jag ökat lite varje år, däremellan har jag fått lite bonus och sålt av lite grejer hemma som genererat cach som jag investerat.
Nej inget överdrivet sparande, just nu ligger jag på 6500:-/ månad och ev lite till om det blir något över. Lever ett ganska normalt liv och gör saker jag vill göra och köper saker jag behöver. En vanlig arbetarlön I inkomst så visst går det men man måste vara målmedveten.

// PP

Pappa betalar?

Hej Cosmonomics!
Tack.

Wow, då slog ni målet rejält. Bra jobbat!
Tror ni kommer nå målet nästa år också.

Mvh PB?

Cosmonomics

Kul sammanhållning!

Det här året kommer landa på uppåt 16 000. Målet var 12, så det slog vi ju med bra marginal. Nästa år blir 24 målet. Vi har jobbat mycket på att öka på i stabila bolag med utdelning (Inte tittat på nivån på utdelningen, bara att företagen i fråga alls har det om vi gillar den i övrigt).

Mvh,
Cosmonomics

Pappa betalar?

Hej Frilans!
Schysst, det är en fin "lön" då fått under året.

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Procentpanik!
Haha, ja allt är såklart relativt.
Det är aldrig försent att börja spara, troligtvis tycker de flesta att de började försent (av oss som är inne i sparsfären).

Jag är absolut yngre än dig men med samma förutsättningar. Inget arv, bara eget sparande av lönen.

Superbra, det är en grym summa att få ihop på 3 år. Du måste ha ett väldigt högt sparande för att fått till den utdelningen på så kort tid.

Lycka till med sparandet. Låter som att det kommer gå riktigt bra för dig!

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Snålgrisen!
Ja precis det börjar faktiskt bli en peng som går att göra något för. Dock så kommer de inte användas än utan precis som ni återinvesterar vi dessa. då blir det några kronor till nästa år 🙂

Fantastiskt, en kvarts miljon i utdelningar. Helt otroligt!
Ni verkar så målmedvetna så ni fixar säkert nästa års mål.

Helt rätt, fortsätt bygga på utdelningsmaskinen.

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Aktieoutsidern!
Snyggt. Nästan 500kr per månad!

Ja snöbollen rullar på 🙂

Mvh PB?

Frilansportföljen

Härlig sammanställning PB?!

För i år hamnar jag på mellan 16.000-17.000:- i utdelningar. Ackumulerat blir det, sedan starten år 2015, ungefär 37.500:-

Mvh,

Procentpanik

Rätt skralt att du skriver att du upptäckte börsen alldeles för sent, Du är lite över 30 år.
Vad ska jag då säga som började när jag var över 50? Inget sparat, började från noll, inget arv eller annat, allt är lönesparande efter skatt. Ändå kan jag se en fin utveckling på bara tre år och årets utdelningar slår mina förväntningar med flera tusenlappar. Total utdelning lite över 28 000 på tre år, fonder ej inräknade.
Nej det är aldrig för sent att börja investera, på de tio åren jag har på mig så kommer det att bli en bra utveckling oavsett hur börsen går..
Mvh // PP

Anonym

Kul att det börjar ta sig med utdelningarna. Sidoinkomster förutom lönen är alltid trevligt och för denna "lön" du fått kan man ju avnjuta en natt på valfritt lyxhotell.

Sen Snålgrisarna började med utdelningsinvestering har vi cashat in ca 270 000 kr och under 2018 har vi hittills fått in 149 884 kr. Målet var 140 000kr och det har vi slagit. December kommer att bjuda på ca 6000 kr. Nästa år siktar vi på 160 000 kr!

Det tråkiga är att vi inte sett röken av dessa pengar utan de har återinvesterats i portföljen. Det riktigt magiska kommer när man börjar plocka ut utdelningarna som rediga kontanter.

Aktieoutsidern

Hej! Det blir några tior från 5 000 kr totalt under 2018. Sedan 2015 har det blivit nästan 10 000 kr. Bara att kämpa på PB?, det går fortare än man tror

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x