Lendify, en del av min portfölj.


Vill först förtydliga att jag inte får ersättning av Lendify för att skriva detta inlägget. Men jag har inbjudningslänkar i inlägget där vi båda får 500kr att investera i Lendify ifall du blir kund.

Jag tänkte skriva några ord om en av mina alternativa investeringar. Lendify.  Avanzapodden hade Lendify på besök och jag tycker det var ett bra prat de hade. Jag tycker Lendify verkar tänka smart och långsiktigt. Det enda jag är lite orolig för är att de gör lite för stor förlust som bolag. Men de är i tillväxtfas och det finns många miljarder kronor i lån de kan ta från storbankerna. Jag tror de kan gå med vinst i framtiden och är beredd att vara med på resan som egentligen bara har börjat.

Här kan du lyssna på avsnittet om du inte redan gjort det

Jag öppnade mitt konto på Lendify i oktober 2016. Så jag har snart investerat där i 2 år. Det är inte så stor del av mitt sparande där med så tänker jag att det alltid kommer vara för mig. Man kanske kan se detta som ett räntesparande men med lite högre risk än ett bankkonto. Just nu är det strax över 2% av mina investeringar.

Jag gillar deras autoinvestkonto bäst. Det är bara det jag investerar i. Det gör att jag inte kan förlora insatt belopp.
De ersätter inga räntor, bara amortering. Men det gäller bara om du inte får in pengar från låntagarna som täcker den totala amorteringskostnaden för en månad. Då går kreditförlustfonden in och betalar ut så du får en utbetalning den månaden på vad du skulle ha fått i amortering. Dock så ska man komma ihåg att kreditförlustfonden inte är någon garanti. Den finns just nu men det är inte säkert att den alltid kommer finnas.

Jag kommer dock fortsätta med Lendify men jag vill inte att det ska utgöra mer än 5% av min portfölj.

Investerar du pengar via Lendify?
Om du gör det, vad tycker du är fördelar och nackdelar med Lendify?
Om du inte investerar via Lendify, varför gör du inte det?

Nu blir det lugnt på blogg och Twitter i några dagar. Hela familjen befinner sig nu i Göteborg så jag ska försöka att inte använda mobilen så mycket.
Jag fick en massa bra tips på Twitter om vad vi kan göra i Göteborg. Vi har tittat på alla tipsen och kommer troligtvis att göra något av tipsen. Det kanske ni får läsa om när vi är hemma igen.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Myntaren!
Ja jag gillar också att sprida riskerna på olika sätt.
De 12 senaste månader har jag en avkastning på 5,03% efter alla avgifter och skatt. Det tycker jag är helt ok. Det blir inga raketer här, men känns som att det bara rullar på sakta och hyfsat säkert.
Mvh PB?

Pappa betalar?

Hoppas du fick ut något av avsnittet.
Vi hade det toppen bra i Göteborg 🙂
Mvh PB?

myntaren

Tjena pappa betalar. Gillar idén att ha någon extra passiv inkomst utöver aktier och P2P-lån är lite intressant. Vad tjänar du på lendify i % på insatt kapital efter att alla avgifter och skatter är dragna?

MVH
myntaren

Vår ekonomiska resa

Intressant inlägg. Skulle själva kunna tänka mig att göra någon mindre investering här. Har inte riktigt satt mig in i hur det funkar. Tack för tipset om Avanzas podd om lendify. Ska lyssna på det. Ha en skön vistelse i Göteborg! 🙂 mvh http://varekonomiskaresa.blogspot.com/

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x